2016. január 20., szerda

Sütőtökös -fetás bruschetta

   Télen nálam mindig van otthon sütnivaló tök. Imádom, mert finom és elképesztően egészséges, hiszen tele van vitaminokkal. Ha megsütök egy kisebb tököt, ami kb. 3-4 szelet, az nekem elég is vacsorára, így nem csak az egészségemért, hanem az alakom megőrzéséért is teszek.





   De jóból is megárt a sok alapon néha elunom ezt a formáját, így kénytelen vagyok új elkészítési formák után nézni. Egy ilyen alkalommal akadt a kezembe a sütőtökös -fetás bruschetta receptje ami valami zseniális. Elsőre talán kicsit szokatlannak találjuk majd az ízvilágot, de pár falat után megbarátkozunk vele, sőt egyből rá is kattanunk, így másnap már készíthetjük is a következő adagot.






  Hozzávalók (4 főre):

1 kisebb sütőtök
olívaolaj
1 kisebb vöröshagyma
fél piros kaliforniai paprika
15 dkg feta sajt
kenyérszeletek


  A tököt hámozzuk meg, majd vágjuk kockára és előmelegített sütőben süssük puhára kb. 40 perc alatt.
Eközben vágjuk szintén kockára a hagymát, a paprikát és a sajtot. Majd kevés olívaolajon pároljuk meg a hagymát és a paprikát. Ha kész a sütőtök hozzáadjuk a paprikás keverékhez a sajttal együtt.
A kenyérszeleteket megpirítjuk, vékonyan megkenjük olívaolajjal majd ráhalmozzuk a feltétet és frissen fogyasztjuk.

Hmmm... Ha csak rá gondolok attól összefut a nyál a számban..








Jó étvágyat hozzá! <3