2016. január 16., szombat

Babaápolók a szépségápolásban?

   Ti szoktatok az üzletek bébi osztályán vásárolni? Bevallom Nektek, hogy én szoktam. És nem az ismerőseim gyerekeinek, hanem saját magamnak. Lehet, hogy ez elsőre furcsán hangzik, de szerintem a csecsemőknek való bizonyos termékeknek igenis van helyük a felnőttek szépségápolási szerei között.
Gondoljunk csak bele, ami ápolja egy kisbaba érzékeny bőrét, az nekünk sem tehet olyan rosszat. Ráadásul ezeknek a krémeknek, samponoknak, olajoknak sokkal cukibb az illatuk. Én elsősorban ezért használom őket. Nagy "szaglászó" vagyok, ezért számomra nagyon fontos, hogy minden termék amit használok, legyen az mosószer, öblítő, alapozó, sampon stb., a hatékonyság mellett jó illatú is legyen és ezzel kellemes érzéseket váltson ki bennem. Így könnyen elérhetem, hogy minden percben jól érezzem magam a bőrömben.

Nézzük hát, hogy mik azok babaápolók amiket érdemes beszerezni egy felnőtt nőnek is.


  Babasampon

A DM-ben és a Rossmannban is viszonylag olcsón beszerezhető saját márkás babasamponok a kedvenceim. De nem hajmosásra használom őket, hanem a sminkecsetek tisztítására. Teszek belőle egy kis adagot egy tálkába, engedek rá némi langyos vizet és már mehetnek is fürdeni az ecsetek.
Gondos kialakításuknak köszönhetően ezek a samponok nem tartalmaznak semmilyen irritáló anyagot, így bátran használhatjuk őket erre a célra is. Ráadásul száradás után még sokáig megmarad az ecseteken a szuper illat.

   Popsitörlő

Szerintem ez a Világegyetem leguniverzálisabb terméke. Én ezer dologra használom. Sminklemosásra, frissítő kendőnek edzés után vagy a nagy nyári melegben, kézmosás helyett ha pl olyan helyen vagyunk ahol nincs másra lehetőség, de mentette már meg a ruhámat is, amikor véletlenül összepiszkoltam egy kicsit napközben. Tényleg ezer felhasználási módja van, ráadásul árban is jobb, hiszen 600-700 forint körül már jó nagy csomaggal kaphatunk belőle, szemben a felnőtt márkák mindenféle micellás, tisztítós, higiéniás csodakendőivel. Elárulom Nektek, hogy ezek semmivel se hatékonyabbak a popsitörlőnél, viszont 3x drágábbak.


   Babaolaj

Ki ne álmodna varázslatosan puha és illatos bőrről? Nos erre megint egy csecsemőknek való termék adja meg a megoldást. Én heti 2x alkalmazom ( de semmiképp se 2 egymást követő napon) már hosszú évek óta és nagyon imádom, mert tényleg babapuhaságú lesz tőle a bőröm.
Megvásárlás után én egyből áttöltöm egy szórófejes üvegbe, mert így sokkal könnyebb használni. Fürdés után nem szoktam megtörölközni ilyenkor, csak azonnal bekenem magam az olajjal, így az sokkal több nedvességet tud a bőrbe zárni, amitől puhább és bársonyosabb lesz már rögtön az első használat után.
Mondanom sem kell, hogy árban ez is sokkal jobban jön ki, mint a felnőtteknek való csodaolajak.


  Hintőpor

Nekem ez a most olyan divatos száraz sampon spórolós megfelelője. Ha nap közben vagy akár reggelre borzasztó állapotba kerül a hajam, de nincs idő hajmosásra, akkor csak eloszlatok belőle egy diónyi mennyiséget és máris szalonképessé válik a hajkoronám.
Tádáááám! Nektek mi a véleményetek a témáról? Használtok vagy használnátok babaápolókat?