Ugrás a fő tartalomra

A nap bloggere voltam #2

   Ahogy ígértem, ma folytatom a tegnap megkezdett válaszolgatást a feltett kérdésekre.


   Milyen terveid vannak a bloggal?

Erről egyenlőre nem mesélnék semmi konkrétumot, mert még bennem is csak most körvonalazódik pontosan a cél és a hozzá vezető út, de annyit elárulok, hogy nem a blogolást tervezem a fő vonalamnak. A későbbiekben a blogból szeretnék kialakítani egy saját vállalkozást.


   Milyen blogokat olvasol?

Nagyon sokfélét. Érdekelnek a fashion, a beauty és a diy blogok is, de a kedvenceim a receptes blogok, azon belül is a Sütik Birodalma, aminek a segítségével már nagyon sok szupi sütit sikerült megsütnöm.


   Mit csinálsz a szabadidődben?

Legtöbbször olvasok. Nagy könyvmoly vagyok, de e mellett szeretek rajzolni, festeni, színezni, kötni, főzni, táncolni, énekelni, színházba járni, filmeket nézni, sorozatozni, rejtvényt fejteni és barkácsolni.
Azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennyi minden érdekel, így sosem tudok unatkozni. :D


   Árulj el magadról legalább 5 (de esetleg 10) személyes dolgot!

Erre a kérdésre, azt hiszem ez a videó adja meg a legjobban a választ, bár ez kicsit több, mint 10. :D



   Mitől érzed "prémiumabbnak" a blogod más beauty vagy fashion blogokhoz képest?

Egyáltalán nem érzem "prémiumabbnak" a blogom a többi blognál. Nem ezért Prémium Barbie a blog neve. A névválasztás miértjét pedig elolvashatjátok az előző részben!

   Egyébként én nem kifejezetten tartom a blogom fashion vagy beauty blognak. Inkább az életmód kategóriába sorolnám.


   Ha csak az egyik irányt választhatnád, akkor beauty vagy fashion?

Ha csak ebből a két témából lehetne választani, akkor inkább beauty, ha viszont az összes témámból, akkor DIY.


    Mik vannak az idei táblázatodban blogügyben?

Elsősorban az, hogy még sokkal jobban legyek, leküzdjem a pánik utolsó tüneteit is, amitől reményeim szerint visszakapom a régi összeszedettségem és minden blogos dolog sokkal gördülékenyebben fog menni.
E mellett több videót szeretnék a Youtube csatornára és többet dolgozni azon, hogy ezekben a vidikben lazább és természetesebb tudjak lenni.
De igazából semmi konkrétum. Szeretek sodródni az árral és izgalommal várni, hogy milyen lehetőségeket sikerül bevonzani az életembe és a munkámba.


   Volt már olyan helyzeted, amikor a szőke hajad és a cuki megjelenésed a hátrányodra vált?

Igen, volt, de szerencsére csak nagyon kevés. Legtöbbször inkább az előnyét láttam ennek. Egyetlen egy terület van, amiben nagyon sokszor éreztem a hátrányát, az pedig a munkakeresés itt, Budapesten. Sajnos itt bizony nagyon előítéletesek az emberek e téren és hiába van az embernek nyelvvizsgája, diplomája és minden szükséges tulajdonsága egy munka betöltéséhez, ha közben szőke és cuki. Akkor elkönyvelik, hogy nincs esze és semmire sem képes.....



   Nagyon bátor tőled felvállalni a pánikbetegséget a világ előtt. Példát mutatsz, hogy ki lehet hozni jobbat is egy nehéz helyzetből. Hogy vagy azóta e téren?


Először is köszönöm szépen ezeket a kedves szavakat. Tényleg nagyon szeretnék példát mutatni a hasonló gondokkal küzdő társaimnak, mert bizony nagyon sokan vannak, ráadásul legtöbbjüknek a környezete sem érti meg az állapotát, csak elkönyvelik egyszerű hisztinek. Pedig ez sokkal több ennél. A pánik a test utolsó elkeseredett vészjelzése arra, hogy felismerjük, hogy nem jól bánunk magunkkal valamilyen téren.
Nekem szerencsém volt, mert a családom és a párom is felismerte, hogy ez  több egyszerű hisztinél. Ők rengeteget támogattak engem és segítettek az alternatív gyógymódok felkutatásában is. Ezeknek köszönhetően már sokkal jobban vagyok és a pánik egyre kevésbé befolyásolja az életem. Pedig volt idő, amikor ki sem mertem mozdulni a házból.
3 évnyi kőkemény harc után most végre úgy érzem, hogy nagyon közel a cél, a teljes gyógyulás.


   A blog nem hozott stresszes helyzeteket amúgy az életedbe?

De. Szinte folyamatosan. Annak aki nem élt át hasonlót talán viccesnek is tűnhet, hogy egy egy blogger rendezvényre vagy tárgyalásra szinte rettegve, pánikrohamokkal küzdve mentem el. Minden ilyen esemény, amire más ember egy kis izgalommal megy el azokon én szó szerint a rettegés felsőfokát éltem át.
De most már ezt is jobban és nyugodtabban viselem, hála a sok erőfeszítésnek, ami meghozza a vágyott gyógyulást.


    Hogy érzed, miben változtál vagy miben változott meg az életed mióta a blogod vezeted?

Azt hiszem leginkább abban változtam, hogy a folyamatos inspirációkeresés miatt sokkal jobban meglátom a környezetemben a szép és jó dolgokat. Felnyitotta a szemem aminek következtében már nem megyek el a hétköznapi csodák mellett.



   Mi a kedvenc sminkmárkád?

 A Catrice és a Maybelline




   Melyik a kedvenc ruhád, amiben szívesen vagy otthon?

Otthon leginkább a kényelmes, de csinos ruhákat szeretem, amik nem akadályoznak semmilyen tevékenységben. A szobacsizi alapelem meg az egyszerű atléták, leggingsek és a puha karcsúsított, kapucnis pulcsik.

 


















Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü