2016. január 24., vasárnap

A nap bloggere voltam #2

   Ahogy ígértem, ma folytatom a tegnap megkezdett válaszolgatást a feltett kérdésekre.


   Milyen terveid vannak a bloggal?

Erről egyenlőre nem mesélnék semmi konkrétumot, mert még bennem is csak most körvonalazódik pontosan a cél és a hozzá vezető út, de annyit elárulok, hogy nem a blogolást tervezem a fő vonalamnak. A későbbiekben a blogból szeretnék kialakítani egy saját vállalkozást.


   Milyen blogokat olvasol?

Nagyon sokfélét. Érdekelnek a fashion, a beauty és a diy blogok is, de a kedvenceim a receptes blogok, azon belül is a Sütik Birodalma, aminek a segítségével már nagyon sok szupi sütit sikerült megsütnöm.


   Mit csinálsz a szabadidődben?

Legtöbbször olvasok. Nagy könyvmoly vagyok, de e mellett szeretek rajzolni, festeni, színezni, kötni, főzni, táncolni, énekelni, színházba járni, filmeket nézni, sorozatozni, rejtvényt fejteni és barkácsolni.
Azt hiszem szerencsésnek mondhatom magam, hogy ennyi minden érdekel, így sosem tudok unatkozni. :D


   Árulj el magadról legalább 5 (de esetleg 10) személyes dolgot!

Erre a kérdésre, azt hiszem ez a videó adja meg a legjobban a választ, bár ez kicsit több, mint 10. :D   Mitől érzed "prémiumabbnak" a blogod más beauty vagy fashion blogokhoz képest?

Egyáltalán nem érzem "prémiumabbnak" a blogom a többi blognál. Nem ezért Prémium Barbie a blog neve. A névválasztás miértjét pedig elolvashatjátok az előző részben!

   Egyébként én nem kifejezetten tartom a blogom fashion vagy beauty blognak. Inkább az életmód kategóriába sorolnám.


   Ha csak az egyik irányt választhatnád, akkor beauty vagy fashion?

Ha csak ebből a két témából lehetne választani, akkor inkább beauty, ha viszont az összes témámból, akkor DIY.


    Mik vannak az idei táblázatodban blogügyben?

Elsősorban az, hogy még sokkal jobban legyek, leküzdjem a pánik utolsó tüneteit is, amitől reményeim szerint visszakapom a régi összeszedettségem és minden blogos dolog sokkal gördülékenyebben fog menni.
E mellett több videót szeretnék a Youtube csatornára és többet dolgozni azon, hogy ezekben a vidikben lazább és természetesebb tudjak lenni.
De igazából semmi konkrétum. Szeretek sodródni az árral és izgalommal várni, hogy milyen lehetőségeket sikerül bevonzani az életembe és a munkámba.


   Volt már olyan helyzeted, amikor a szőke hajad és a cuki megjelenésed a hátrányodra vált?

Igen, volt, de szerencsére csak nagyon kevés. Legtöbbször inkább az előnyét láttam ennek. Egyetlen egy terület van, amiben nagyon sokszor éreztem a hátrányát, az pedig a munkakeresés itt, Budapesten. Sajnos itt bizony nagyon előítéletesek az emberek e téren és hiába van az embernek nyelvvizsgája, diplomája és minden szükséges tulajdonsága egy munka betöltéséhez, ha közben szőke és cuki. Akkor elkönyvelik, hogy nincs esze és semmire sem képes.....   Nagyon bátor tőled felvállalni a pánikbetegséget a világ előtt. Példát mutatsz, hogy ki lehet hozni jobbat is egy nehéz helyzetből. Hogy vagy azóta e téren?


Először is köszönöm szépen ezeket a kedves szavakat. Tényleg nagyon szeretnék példát mutatni a hasonló gondokkal küzdő társaimnak, mert bizony nagyon sokan vannak, ráadásul legtöbbjüknek a környezete sem érti meg az állapotát, csak elkönyvelik egyszerű hisztinek. Pedig ez sokkal több ennél. A pánik a test utolsó elkeseredett vészjelzése arra, hogy felismerjük, hogy nem jól bánunk magunkkal valamilyen téren.
Nekem szerencsém volt, mert a családom és a párom is felismerte, hogy ez  több egyszerű hisztinél. Ők rengeteget támogattak engem és segítettek az alternatív gyógymódok felkutatásában is. Ezeknek köszönhetően már sokkal jobban vagyok és a pánik egyre kevésbé befolyásolja az életem. Pedig volt idő, amikor ki sem mertem mozdulni a házból.
3 évnyi kőkemény harc után most végre úgy érzem, hogy nagyon közel a cél, a teljes gyógyulás.


   A blog nem hozott stresszes helyzeteket amúgy az életedbe?

De. Szinte folyamatosan. Annak aki nem élt át hasonlót talán viccesnek is tűnhet, hogy egy egy blogger rendezvényre vagy tárgyalásra szinte rettegve, pánikrohamokkal küzdve mentem el. Minden ilyen esemény, amire más ember egy kis izgalommal megy el azokon én szó szerint a rettegés felsőfokát éltem át.
De most már ezt is jobban és nyugodtabban viselem, hála a sok erőfeszítésnek, ami meghozza a vágyott gyógyulást.


    Hogy érzed, miben változtál vagy miben változott meg az életed mióta a blogod vezeted?

Azt hiszem leginkább abban változtam, hogy a folyamatos inspirációkeresés miatt sokkal jobban meglátom a környezetemben a szép és jó dolgokat. Felnyitotta a szemem aminek következtében már nem megyek el a hétköznapi csodák mellett.   Mi a kedvenc sminkmárkád?

 A Catrice és a Maybelline
   Melyik a kedvenc ruhád, amiben szívesen vagy otthon?

Otthon leginkább a kényelmes, de csinos ruhákat szeretem, amik nem akadályoznak semmilyen tevékenységben. A szobacsizi alapelem meg az egyszerű atléták, leggingsek és a puha karcsúsított, kapucnis pulcsik.