2016. január 23., szombat

A nap bloggere voltam #1

  A tegnapi napon az a megtiszteltetés ért, hogy én lehettem a nap bloggere a Magyar Bloggerek és Blogkedvelők közösségében. Ennek keretében a tagok kérdéseket tehettek fel nekem, amikre most megpróbálok válaszolni.
Viszont rendhagyó módon nálam lesz a kérdések között pár, amit Ti, olvasók tettetek fel a blog facebook oldalán, mert nem akartatok kimaradni a kérdezősködésből.

Na, de nem is húzom tovább az időt, vágjunk bele!


  Honnan jött a blogod neve? Miért pont ezt választottad?

A névválasztás szerintem az egyik legnehezebb feladat egy blogger életében. Én is sokat gondolkodtam rajta, végül azért döntöttem a Premium Barbie mellett, mert mindenki ismeri a Barbie babát. Barbie okos, gyönyörű és tökéletes. Megállja a helyét hercegnőként, állatorvosként, sellőként, énekesnőként és még ki tudja, hogy hány szerepben. De bírná Barbie a hétköznapi nők életét? Amikor bizony nem plasztikból van az arca és küzdhet pattanásokkal és ráncosodással, így sokkal több időt kell szentelnie a tökéletes külső elérésének. Amikor  karriert kell építenie egy férfiak által irányította világban, e mellett gyereket kell nevelni, bevásárolni, főzni,megküzdeni a párjával, hogy vigye le a szemetet, mosni, a barátnőkkel is jó lenne találkozni és az is jó lenne, ha mindeközben nem lenne olyan stresszes és elérné a régóta vágyott, tökéletes boldogságot.
Erre csak az igazi Premium Barbie-k képesek, vagyis a valódi, hús-vér nők. Akik ismerik és folyamatosan kutatják az újabb az apró trükköket, amikkel könnyebbé és gördülékenyebbé tehetik a saját életüket.
A blogom tehát a hétköznapok hősnőinek az igazi Premium Barbie-knak szól, ezért is kapta ezt a nevet.


   Honnan inspirálódsz?

Mindenhonnan, ahonnan csak lehet. Magazinokból, könyvekből, régi filmekből, abból amit az utcán látok, az üzletek kínálatából, a természet szépségéből és önmagamból.


   Volt már dolgod "trollokkal"? Ha igen, hogyan kezelted?

Sajnos volt már több ilyen élményem is és egyik sem a vicces trollok családjából származott. Pedig azokat nagyon csípem  :D
Nekem a gonosz trollok jutottak. Ezeket viszont nagyon nehezen viselem. Legtöbbször azonnal elkezdem vizsgálni magam vagy a kritizált videót, esetleg írást, hogy mit is hibáztam. De van amikor csak egyszerűen feldühít az alaptalan vádaskodás. 3 év bloggerkedés után viszont már megtanultam, hogy ilyenkor jobb 10ig elszámolni és csak után válaszolni valami higgadtat és egyszerűt.
Szerencsére amióta többet foglalkozom az önismerettel még jobban kezelem ezeket a helyzeteket, de azt talán sose fogom elérni, hogy hidegen hagyjanak az ilyen jellegű kommentek.   Mit tartasz a legnagyobb szépségbakinak amit életedben elkövettél? Van olyan, amit még mostanában is gyakran elkövetsz?


Hm.... Ez egy nagyon jó kérdés. Mindenki követ el divatbakikat, amikor még nagyon kiforratlan a stílusa. Ez alól én sem vagyok kivétel. Általános iskolás koromban például mindig a saját magam által elkészített frizurákban jártam suliba és nem igazán vettem figyelembe, hogy az jól áll e nekem. Csak megcsináltam, mert a Bravo magazin azt mondta.
De visszagondolva az agyonhordott Linkin Parkos pólómra se vagyok túl büszke. És kb az egész 90-es évekbeli ruhatáram egy nagy divatbakinak tartom, a tetkónyakláncokkal és a holdjáró cipőkkel együtt. Persze akkor az volt a divat.....
Mostani divatbakit nem tudnék mondani, mert ha tudnám hogy az, akkor nyilván nem csinálnám. Így csak olyan aktuális divatbakijaim lehetnek amikről nem tudok. :D


  Milyen bejegyzéseket szeretsz a legjobban írni?

A belső érzésekről, lélekről szólókat és spirituális témájú bejegyzéseket.


   Melyik az a bejegyzésed amivel sokat foglalkoztál, majd véleményed szerint nem kapott kellő figyelmet?

http://www.premiumbarbie.hu/2015/11/gyogyito-mandalak.html   Melyik az a trend amit imádsz és melyik az amit legszívesebben eltörölnél?

A klasszikus trendek a kedvenceim, amik a régi filmeket idézik. Egyszerű szabású ruhák, finom anyagok, elegáns gyöngysor, cicás tusvonal és csinos magassarkú. A klasszikus elegancia. Imááádom! <3

Amit pedig eltörölnék az szinte minden a mai trendek közül. Az ecsethaj, a hagymahaj, fiúkon a feszülős naci, a bokavillantós nadrágok, a köldökig kivágott férfi pólók és a slampos női ruhák.....

  Első nekifutásra azt hiszem elég is ennyi. Olvasgassátok, véleményezzétek és holnap hozom a második adagot!