2015. november 16., hétfő

2015 őszi- téli körömtrendek

   Amint beköszöntenek a hűvös napok és előkerülnek a pulcsik és a télikabátok a kedvünk is beszürkül, vele együtt pedig a körmeink is. Ilyenkor mindenkinél előnyt élveznek a sötétebb barnás, bordós és szürke árnyalatok. Az idei őszi- téli körömtrendek azonban megpróbálnak minket felrázni a kezdődő melankóliából élénk, vidám színekkel és formabontó mintákkal.

  Ezeket az új trendeket próbáltam Nektek összegyűjteni a teljesség igénye nélkül.

Formák:

  Formák terén most inkább a rövid és lekerekített  lesz a nyerő, kedvezve ezzel azoknak, akik nem szeretik hosszú, cicakarmokkal élni a mindennapjaikat.


Minták:


   Negatív tér körmök

   Minták terén a teljesen szokatlan, úgynevezett negatív tér hódít. A lényege, hogy nem kell kifesteni az egész körmöt, meg kell hagyni a természetes körömszínt és arra felfesteni a különböző színű formákat.  Elmosott fröccs minták

   Szerintem ez lesz mindenki kedvenc mintája idén, mert nagyon könnyű elkészíteni és gyönyörű lesz a végeredmény akkor is, ha nincs túl sok kézügyességünk.
Egy alapszín felkenése után már csak véletlenszerű fröccsenéseket kell kreálni a körmökre és kész is a remekmű! Ugye milyen egyszerű?   Modern francia manikűr:

A jó öreg klasszikus modern változata mind színekben, mind vonalvezetésben eltér jóval szolidabb elődjétől. A színek merészebbek lesznek a hagyományos mosolyvonal pedig hullámosra változik.


   Ombre kicsit másképp:

Az ombre ebben a szezonban sem tűnik el, csak átalakul. A színek összemosódásánál lévő határvonalak élesebbek lesznek. Most nem cél az árnyalatok tökéletes összedolgozása.
E mellett megjelenik az ombre egyszerűbb változata is, aminél egy körmön csak egy szín található és ez a szín a nagyujjtól a kisujjig folyamatosan halványul vagy erősödik.
   Pöttyös körmök:

 A pöttyök talán még sosem voltak annyira népszerűek a körmökön, mint amennyire most lesznek. A trend szerint a világos körmökre pici sötét pöttyöket festünk, akár többféle színnel.
Színek:

   Ahogy azt már említettem az idei őszi-téli szezon színekben is erős lesz. A nagy klasszikusok mint a vörös, fehér, nude, szürke és bordó maradnak, de mellettük pl. helyet kap a kék és annak összes árnyalata is. Ezekből a legjobb hogyha enyhén csillámosat választunk.

    Aki még több csillogásra vágyik az válassza a metál színeket. Metálkék, bronz, arany  és ragyogás minden szinten!

   A sötét színek kedvelői pedig nyugodtan használhatják a szinte már feketébe hajlóan sötét zöldet, bordót vagy barnát. 


képek forrása: https://www.facebook.com/Nails-Art-Mania-174286942591044/?fref=ts