2015. május 16., szombat

Vakító mosoly 5 nap alatt

    A szőrtelenítés, a sminkelés és a karcsúsítás mellett a a hófehér fogsor elérésére fordítjuk mi nők a legtöbb időt. Ez nem is csoda, hiszen a ragyogó mosoly az ápolt megjelenés nélkülözhetetlen eleme.


   Vannak akik pénz nem sajnálva méregdrága fehérítési kezelésekre járnak, ami ugyan jó, de a legtöbb ember pénztárcája nem bírja.
 Ennek szöges ellentéte a nagyanyáinktól ránk maradt házi módszerek alkalmazása, mint például a fogmosás friss citromlével vagy szódabikarbónával. Ezek bár nagyon látványos eredményt hoznak pár nap alatt és fillérekbe kerülnek, de cserébe fel kell áldoznunk a fogunk egyik nagyon fontos elemét, a fogzománcot. Ezt pedig ugye senki sem akarná.

   Én hosszú idő óta két termékre esküszöm ezen a téren, amik nagyon hatékonyak és a pénztárcánkat is kímélik.


   Az első a Vadenecum White Fresh nevű kettő az egyben fogkrém és szájvize. A drogériákban 470 és 500 forint körül mozog az ára. Nekem ez az első olyan fogkrémem ami tényleg beváltja a hozzá fűzött fehérítési reményeket. Rendszeres, napi kétszeri fogmosásnál 4-5 nap alatt már látványos változás érhető el vele. A reklámfilmekben látott "fogpaszta mosolyhoz" viszont legalább egy hónap kell (van akinek több, van akinek kevesebb), a kávézási és teázási szokásoktól függően.


   A másik "csodaszer" a Lush fogtablettája, ami rengeteg ízben kapható, a hagyományos mentolostól, a rózsáson át egészen a szegfűszegesig. Nekem először mentolos volt, most pedig a "karácsonyízű" szegfűszegest használom.


  Minden  alkalommal egy tablettát kell szétrágni, majd elkezdeni a szokásos fogmosási folyamatot a megnedvesített fogkefével. A tabi egy pillanat alatt felhabzik és szokatlan kezdeti állapotától függetlenül ugyanazt az élményt adja, mintha hagyományos krémet használtunk volna.

  Az előzőhöz hasonlóan a Lush Toothy Tabs-a is 4-5 nap használat után mutatja az első jelentős változásokat, de utána a határ a csillagos ég.
 Az ára ízektől függően 1250 vagy 1350 forint. Mivel én szenvedélyes teázó vagyok (és kávézó is lennék, ha lehetne :(.... ) ezért a két terméket kombinálva használom. A Vadenecum fogkrémet este, a Lush fogtabit pedig reggel. Így garantálom magamnak a vakítóan fehér mosolyt.