Ugrás a fő tartalomra

Vakító mosoly 5 nap alatt

    A szőrtelenítés, a sminkelés és a karcsúsítás mellett a a hófehér fogsor elérésére fordítjuk mi nők a legtöbb időt. Ez nem is csoda, hiszen a ragyogó mosoly az ápolt megjelenés nélkülözhetetlen eleme.


   Vannak akik pénz nem sajnálva méregdrága fehérítési kezelésekre járnak, ami ugyan jó, de a legtöbb ember pénztárcája nem bírja.
 Ennek szöges ellentéte a nagyanyáinktól ránk maradt házi módszerek alkalmazása, mint például a fogmosás friss citromlével vagy szódabikarbónával. Ezek bár nagyon látványos eredményt hoznak pár nap alatt és fillérekbe kerülnek, de cserébe fel kell áldoznunk a fogunk egyik nagyon fontos elemét, a fogzománcot. Ezt pedig ugye senki sem akarná.

   Én hosszú idő óta két termékre esküszöm ezen a téren, amik nagyon hatékonyak és a pénztárcánkat is kímélik.


   Az első a Vadenecum White Fresh nevű kettő az egyben fogkrém és szájvize. A drogériákban 470 és 500 forint körül mozog az ára. Nekem ez az első olyan fogkrémem ami tényleg beváltja a hozzá fűzött fehérítési reményeket. Rendszeres, napi kétszeri fogmosásnál 4-5 nap alatt már látványos változás érhető el vele. A reklámfilmekben látott "fogpaszta mosolyhoz" viszont legalább egy hónap kell (van akinek több, van akinek kevesebb), a kávézási és teázási szokásoktól függően.


   A másik "csodaszer" a Lush fogtablettája, ami rengeteg ízben kapható, a hagyományos mentolostól, a rózsáson át egészen a szegfűszegesig. Nekem először mentolos volt, most pedig a "karácsonyízű" szegfűszegest használom.


  Minden  alkalommal egy tablettát kell szétrágni, majd elkezdeni a szokásos fogmosási folyamatot a megnedvesített fogkefével. A tabi egy pillanat alatt felhabzik és szokatlan kezdeti állapotától függetlenül ugyanazt az élményt adja, mintha hagyományos krémet használtunk volna.

  Az előzőhöz hasonlóan a Lush Toothy Tabs-a is 4-5 nap használat után mutatja az első jelentős változásokat, de utána a határ a csillagos ég.
 Az ára ízektől függően 1250 vagy 1350 forint. Mivel én szenvedélyes teázó vagyok (és kávézó is lennék, ha lehetne :(.... ) ezért a két terméket kombinálva használom. A Vadenecum fogkrémet este, a Lush fogtabit pedig reggel. Így garantálom magamnak a vakítóan fehér mosolyt.
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,