Igyekszem mindig nyitott lenni az újdonságokra és folyamatosan bővíteni az ismereteimet minden téren. Nincs ez másképp a konyhában sem. Folyamatosan ismerkedem a fűszerekkel, gyümölcsökkel és zöldségekkel.
Mivel már régóta szemeztem a spárgával a tavalyi szezonban alaposan utánaolvastam és vettem egy nagy csokorral a zöld változatból. Akkor egy isteni krémleves készült belőle, ami nagy sikert aratott a családom körében. Ennek sikerén felbuzdulva amint megjelentek a piacon az első spárgaadagok én máris bevásároltam belőle és új ötletekkel felfegyverkezve vágtam neki az elkészítésének.
Lett belőle párolt spárga, köretként a husik mellé, néhány percre fűszeres olívaolajban pácolva pedig grillkülönlegesség.
De végül mégis a tejszínnel készült penne lett a kedvencem.
Ma ezt a receptet szeretném megosztani Veletek.
Hozzávalók:
1 csokor zöldspárga
1 kis doboz főzőtejszín
1 csomag teljes kiőrlésű penne tészta
5-6 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt szerecsendió
1 kis olívaolaj
A fokhagymákat nagyon apróra vágjuk és egy kis olívaolajon megdinszteljük. A spárgákat megmossuk, fás végeit levágjuk, kis darabokra szeleteljük és rádobjuk a fokhagymára.
Néhány percig együtt pirítjuk őket, majd hozzáadjuk a a főzőtejszínt és folyamatos kevergetés mellett hagyjuk besűrűsödni. Közben ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, esetleg még fokhagymával és őrölt szerecsendióval.
Amint a tejszín megfelelően sűrű lesz levesszük a tűzről és ráöntjük a már kifőtt és leszűrt pennére.
Reszelt sajttal bőségesen megszórva tálaljuk.
Ajánlom ezt a receptet kezdő háziasszonyoknak és olyanoknak is akik még csak most ismerkednek a spárga ízével.
Én tartottam tőle először, de szinte az első falat után beleszerettem az ízébe.
A következő vállalkozás pedig a fehér spárga lesz, ami ha jól tudom sokkal markánsabb ízzel bír, mint a gyengébb zöld társa. Mindenesetre az arról szerzett tapasztalataimról is beszámolok majd és ha tudok, akkor valami jó receptet is hozok hozzá.