Ugrás a fő tartalomra

5 szuper sorozat unalmas napokra

   Nemrég olvastam egy cikkben, hogy 25 éves kortól már ciki a sorozatozás. Hát nem tudom, de engem mondjuk pont most talált meg ez a mánia. Ez előtt pörögtem ezerrel, bulik, csavargás, jövés - menés állandóan. Most viszont már kicsit lassítottam és nagyon tudok értékelni egy begubózós esős napot is. Ilyenkor csak elhelyezkedem a kényelmes babzsákfotelemben egy kis nasival, felveszek egy puha, meleg zoknit - mert ugye a lábam az álladóan le van fagyva :) -betakarózom és kezdődhet is a maratoni filmezés.
Leginkább azokat a sorikat szeretem amikben van valami rejtély és gondolkodni is kell vagy azokat amik inspirálnak valamiben.

Most ezekből az 5 legnagyobb kedvencemet szedtem össze Nektek.


1. Vámpírnaplók

   Nem vagyok oda igazán a vámpíros sorozatokért, az alkonyattal például ki lehet kergetni a világból, de ez a sorozat nagyon tetszik. A karakterek nagyon jól vannak kitalálva és a zenéket is imádom benne. Tipikusan egy olyan "gondolkodós" film számomra. Az ember agya mindig jár közben, hogy ki lehet a rejtélyes dolgok mögött, de valahogy sose az lesz akire számítanék.
A sztori egy természetfeletti lényektől hemzsegő amerikai kitalált városban Mystic Fallsban játszódik. Középpontjában az Elena Gilbert, Stefan Salvatore és Damon Salvatore által alkotott szerelmi háromszög áll. Közben felbukkannak gonosz hasonmások és nem egy velejéig romlott boszorkány is visszatér a túlvilágról.
Szóval tele van izgalommal, szenvedéllyel, romantikával és cselszövéssel. Nemcsoda, hogy ez a világ egyik legnépszerűbb sorozata.2. The Originals

   A Vámpírnaplókból megismert ősi vámpírcsaládról és a régi otthonuk visszaszerzéséért folytatott küzdelemről szól. Eleinte csak kíváncsiságból néztem bele, aztán jobban megszerettem, mint a Vámpírnaplókat. A karakterek itt is nagyon el vannak találva és természetesen a rejtélyekről sem kell lemondanunk.


3.  A szépség és a szörnyeteg

    Ez is egy olyan rejtélyes -romantikus sorozat, amiben Chatrine Chandlerre nyomozó és Vincent Keller viszontagságokkal teli szerelmét követhetjük nyomon. De a szotri nem éppen ilyen egyszerű. Vincent ugyanis katona volt és alávetették egy titkos kísérletnek, mely miatt ha feldühítik rémisztő szörnyeteggé alakul.
Bár minden részben közösen oldanak meg ügyeket és szép lassan összerakják a képkockákat, hogy ki és miért vetette alá Vincentet és társait a kísérleteknek, engem ez kevésbé izgat. Valójában főleg a szerelmi szál az, ami ebben a filmben érdekes.
Főzés közben ezt szeretem nézni a legjobban.


4. Ne bízz a ribiben!

   Na ez egy igazi csajos sorozat!
A nyüzsis Chole és a vidékről a nagyvárosba költözött June közös mindennapjairól szól. Rengeteget lehet nevetni rajta, Chloe karaktere pedig valami lenyűgöző. Engem nagyon sok esetben inspirál a stílusa, főleg a ruhákban.
Ráadásul egy halom szituáció van benne amiben tutira magunkra ismerünk!
5. Rúzs és New York

   Ezt a sorit kifejezetten azoknak ajánlom, akiknek feláll a szőr a hátukon  Sarah Jessica Parkertől és a Szex és New Yorktól.
Ennek a filmnek hasonló a hangulata és a sztorija is, de szerintem a szereplők jóval szimpatikusabbak és az egész nem olyan világtól elrugaszkodott. A kedvencem a divattervező Victory Ford aki végtelenül inspirál engem, hiszen -amint azt néhány közösségi oldalas képemből látni - folyamatosan gyakorlom és képzem is magam a divattervezés területén. Egy- egy rész megnézése után pedig már repülök is a tervezőasztalhoz, hogy papírra vessem az újabb ötleteimet.Nekem ez az a top 5 sorozat, amikből bármikor képes vagyok 5-6 részt egyhuzamban megnézni. Nektek vannak ekkora kedvenceitek?
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü