Ugrás a fő tartalomra

Tavaszi méregtelenítés

   A tavasz a megújulás évszaka és ez nem csak a természetre érvényes. Ebben az időszakban a testünk és a lelkünk is ki van éhezve a teljes megújulásra és megtisztulásra. Én ilyenkor igyekszem sokat lenni a természetben, többet meditálni és minél több egészséges, vitaminban gazdag zöldséget és gyümölcsöt magamhoz venni.
Az ilyenkor divatos méregtelenítőkúrákat vagy tablettákat nem nagyon szeretem, inkább jobban odafigyelek az ételeim minőségére, illetve a sav-bázis egyensúlyom fenntartására.
Ezekhez csak pár apróságot kell megváltoztatnunk a mindennapi szokásainkban, amikhez aztán érdemes az év többi részében is tartanunk magunkat, hiszen nagyon hasznosak a testnek.


  1. Sok-sok folyadék!

Bár a tv, az újságok és a rádió is állandóan erről harsog, mégsem fordítunk kellő figyelmet a megfelelő folyadékfogyasztásra. Pedig ez az egészséges élet alapja és bőrünk öregedését is meggátolhatjuk vele.
Az okosok szerint 10 testsúlykilónként fél liter víz lenne az elégséges mennyiség, ami az én esetemben nagyjából 2 liter vizet jelent. Ennyit meg is iszok minden egyes nap. Néha könnyebben megy, néha nehezebben, de mindenképpen erőltetni kell. Ennek a folyadékmennyiségnek egy része lehet gyógytea, pl.: csalán, gyömbér, zöld tea stb.  Így bőrünk fiatalsága mellett létfontosságú szerveinket is egészségben tarthatjuk.
  2. Le a nassolással!

Mármint az egészségtelen chips-ek és csokik nassolásával. Helyette inkább fogyasszunk házilag készített édesburgonya chipset, magas kakaótartalmú csokikat vagy kölesgolyót.


  3. Zöldség, gyümölcs!

Lassan elérkezünk a bőség szakaszába, így már egyre nagyobb a kínálat hazai zöldségekből és gyümölcsökből. Az újhagyma, a különböző retekfajták, , a paradicsom és a brokkoli remek vitaminforrások. Igyekezzünk belőlük napi 2-3x fogyasztani!  4. Viszlát cukor!

A finomított cukrokban található anyagok roncsolják a bőr feszességéért felelős kollagéneket, ezért érdemes tőlük minél előbb megszabadulni. Helyette alkalmazzunk természetes édesítőket, mint pl: barna cukor, nyírfacukor, xilit, eritrit, méz vagy stevia.


  5. Figyelj az egyensúlyra!

Ételeink 80%-a savasítja a szervezetet, hiszen számos feldolgozási és finomítási eljárás után kerülnek a polcokra. Éppen ezért érdemes a természetes állapothoz minél közelebb álló termékeket vásárolni és letölteni egy táblázatot, amiben az ételek savasságát és lúgosságát osztályozzák. Ennek követésével könnyen fenntarthatjuk szervezetünk egyensúlyát.
(A szervezet sav-bázis egyensúlyáról hamarosan bővebben is olvashattok a blogon.)


  Ez az öt lépés segít majd a méregtelenítésben, testünk fiatalon tartásában , sőt a fogyókúrában és/ vagy a súlyunk megtartásában is!

Csak határozzátok el magatokat és vágjatok bele. Ne feledjétek, az egészséges életmódot sosem késő elkezdeni!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e