Ugrás a fő tartalomra

Gyógyítsd magad megerősítésekkel

   Sokszor meséltem már nektek arról, hogy nagyon hiszek a szavak és a gondolat erejében. Őszintén hiszem, hogy az amit kimondunk vagy gondolunk, előbb utóbb valóra válik, legyen az jó vagy rossz.

   Éppen ezért én igyekszem a sorsom a jó irányba terelni megfelelő megerősítésekkel. Minden testi, lelki és anyagi problémára létezik egy mondat, amit ha folyamatosan mondogatunk, mantrázunk, akkor megoldja a gondunkat.
Ezeket én leginkább lefekvéskor szoktam elővenni, mert nap közben annyi a tennivaló, hogy szinte sose jut időm rá.
Csak leteszem a párnára a fejem és elkezdem magamban mondogatni azokat a mondatokat, amikre a jelenlegi helyzet megoldásához szükségem van.

   Ebben nagy segítséget nyújt nekem Louis L. Hay Minden rendben című könyve, aminek nagyobb részében ezeket a megerősítéseket találhatjuk.





   Eleinte én is szkeptikus voltam, de miután sikerült néhány problémámat ilyen úton megoldani már feltétel nélkül hittem benne.

Most szeretnék veletek megosztani pár gyakori problémát és ezek kiváltó okait, valamint a megerősítést amivel megoldhatjátok.



Fejfájás:

Mindenkit gyötört már valamilyen formában. Szerintem nincs olyan ember akit ne érintene ez a probléma bizonyos időközönként. Ennek legfőbb kiváltó oka  önmagunk érvénytelenítése, a túlzott önkritika és a félelem lehet.
Pozitív megerősítése: "Szeretem és elfogadom magam. A szeretet szemével tekintek magamra és arra, amit teszek. Biztonságban vagyok."


Kimerültség:

Azt hiszem, hogy ez is egy igen széles körű probléma a mai, túlhajszolt világunkban. Legfőbb kiváltója az ellenállás, az unalom vagy az, ha nem szeretjük amit csinálunk.
Pozitív megerősítése: "Lelkes vagyok az élettel kapcsolatban, tele vagyok energiával és lelkesedéssel."


Női problémák:

Ezen főleg a havonta 1x jelentkező menstruációs görcsöket kell érteni, amik önmagunk megtagadásából és nőiességünk elutasításából ered.
Pozitív megerősítése: "Örülök a nőiességemnek. Szeretek nő lenni. Szeretem a testem"



Szédülés:

Szeleburdi, szétszórt gondolkodás
Pozitív megerősítése: "Teljesen kiegyensúlyozott vagyok és békésen élem az életemet. Biztonságos dolog számomra életben lenni és örömöt átélni."


Szem:

Különböző megerősítések léteznek a szem különböző problémáira. Mást kell mondanunk a távollátásra, mást a rövidlátásra és megint mást az egyéb szembetegségekre.
A szem betegségei főleg a múlttal, jelennel és jövővel kapcsolatos tisztánlátás képességét jelképezik.
Általános megerősítése: "Szeretettel és örömmel nézem a dolgokat."


Torokfájás:

Ez egy viszonylag gyakran jelentkező betegség minden embernél, Dühös szavak visszafogását és az önkifejezés hiányát jelzi.
Pozitív megerősítése: "Elengedek minden korlátozást és szabadon élhetem a saját életemet."




Nem is hinnétek, hogy ezeken kívül még milyen sok bajra létezik javulást hozó megerősítés. Akit megfogott ez a dolog annak mindenképpen érdemes mélyebben is utánanéznie, hiszen a szavaknak és a gondolatoknak valóban hatalmas, teremtő energiájuk van. Ne féljünk hát használni ezt, saját boldogulásunk érdekében...





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,