2015. április 13., hétfő

Gyógyítsd magad megerősítésekkel

   Sokszor meséltem már nektek arról, hogy nagyon hiszek a szavak és a gondolat erejében. Őszintén hiszem, hogy az amit kimondunk vagy gondolunk, előbb utóbb valóra válik, legyen az jó vagy rossz.

   Éppen ezért én igyekszem a sorsom a jó irányba terelni megfelelő megerősítésekkel. Minden testi, lelki és anyagi problémára létezik egy mondat, amit ha folyamatosan mondogatunk, mantrázunk, akkor megoldja a gondunkat.
Ezeket én leginkább lefekvéskor szoktam elővenni, mert nap közben annyi a tennivaló, hogy szinte sose jut időm rá.
Csak leteszem a párnára a fejem és elkezdem magamban mondogatni azokat a mondatokat, amikre a jelenlegi helyzet megoldásához szükségem van.

   Ebben nagy segítséget nyújt nekem Louis L. Hay Minden rendben című könyve, aminek nagyobb részében ezeket a megerősítéseket találhatjuk.

   Eleinte én is szkeptikus voltam, de miután sikerült néhány problémámat ilyen úton megoldani már feltétel nélkül hittem benne.

Most szeretnék veletek megosztani pár gyakori problémát és ezek kiváltó okait, valamint a megerősítést amivel megoldhatjátok.Fejfájás:

Mindenkit gyötört már valamilyen formában. Szerintem nincs olyan ember akit ne érintene ez a probléma bizonyos időközönként. Ennek legfőbb kiváltó oka  önmagunk érvénytelenítése, a túlzott önkritika és a félelem lehet.
Pozitív megerősítése: "Szeretem és elfogadom magam. A szeretet szemével tekintek magamra és arra, amit teszek. Biztonságban vagyok."


Kimerültség:

Azt hiszem, hogy ez is egy igen széles körű probléma a mai, túlhajszolt világunkban. Legfőbb kiváltója az ellenállás, az unalom vagy az, ha nem szeretjük amit csinálunk.
Pozitív megerősítése: "Lelkes vagyok az élettel kapcsolatban, tele vagyok energiával és lelkesedéssel."


Női problémák:

Ezen főleg a havonta 1x jelentkező menstruációs görcsöket kell érteni, amik önmagunk megtagadásából és nőiességünk elutasításából ered.
Pozitív megerősítése: "Örülök a nőiességemnek. Szeretek nő lenni. Szeretem a testem"Szédülés:

Szeleburdi, szétszórt gondolkodás
Pozitív megerősítése: "Teljesen kiegyensúlyozott vagyok és békésen élem az életemet. Biztonságos dolog számomra életben lenni és örömöt átélni."


Szem:

Különböző megerősítések léteznek a szem különböző problémáira. Mást kell mondanunk a távollátásra, mást a rövidlátásra és megint mást az egyéb szembetegségekre.
A szem betegségei főleg a múlttal, jelennel és jövővel kapcsolatos tisztánlátás képességét jelképezik.
Általános megerősítése: "Szeretettel és örömmel nézem a dolgokat."


Torokfájás:

Ez egy viszonylag gyakran jelentkező betegség minden embernél, Dühös szavak visszafogását és az önkifejezés hiányát jelzi.
Pozitív megerősítése: "Elengedek minden korlátozást és szabadon élhetem a saját életemet."
Nem is hinnétek, hogy ezeken kívül még milyen sok bajra létezik javulást hozó megerősítés. Akit megfogott ez a dolog annak mindenképpen érdemes mélyebben is utánanéznie, hiszen a szavaknak és a gondolatoknak valóban hatalmas, teremtő energiájuk van. Ne féljünk hát használni ezt, saját boldogulásunk érdekében...