2015. április 22., szerda

Gyors reggeli jóga

   Tegnap végre felkerült a Youtube csatornámra az idei első szabadtéri videó. Nagyon jó volt végre a  levegőn végezni a szokásos reggeli átmozgató gyakorlatomat és magamba szívni az ébredező természet semmihez sem fogható kellemes illatát.


    Szurkoljatok, hogy az elkövetkező napokban is maradjon ez a zseniális idő, mert szeretnék még több hasonló videót felvenni. Tervben van még pár jóga videó és top 5 kar, láb, has (stb..) gyakorlatokat bemutató vidiket is szeretnék forgatni.  De most térjünk vissza a tegnap felkerült szerzeményre. Én ezt a rövidke gyakorlatsor általában reggel, felkelés után szoktam végezni, hogy átmozgassam a testem és hogy egy kicsit magamhoz térjek a reggeli "kómából".
3-4-szer szoktam megállás nélkül ismételni vagy ahányszor csak jólesik. Fontos, hogy minden mozdulatot nyugodtan és lassan végezzünk, figyeljük a pontos ki és belégzésre és minden egyes pózban jól nyújtóztassuk ki a tagjainkat.  Ezután jöhet egy jó nagy pohár sima vagy citromos víz és egy kiadós reggeli. Ez a kombináció az alapja egy tökéletes és boldog reggelnek, ebből kifolyólag pedig egy lelki békével teli napnak is.
Hiszen mindenki tapasztalatból tudja, hogy a kiegyensúlyozott napindítás öröme kihathat egészen estig is. Ezért érdemes kialakítani egy felkelés utáni rutint, amiben számunkra jóleső, energiával feltöltő dolgokat csinálunk. Nekem ennek a rutinnak a kihagyhatatlan része a jóga, mert bármennyire is fáradtan kelek ez azonnal feltölti oxigénnel minden sejtem és éberré tesz.