Ugrás a fő tartalomra

Jöhet egy forró leves?

   Szinte naponta elmegyek a Vámház körúton lévő Leves. nevű hely előtt és legyen eső, hó vagy fagy mindig tömegek állnak előtte. Sokat gondolkodtam rajta, hogy miben lehet a hely varázsa. Az ajtó előtt kitett 2 asztalka, mely mellett állva fogyaszthatja el az ember a kikért levesét nem volt túl meggyőző. Ráadásul az épület felújítása miatt egy ronda állvány is tornyosul a fejünk fölé ebéd közben. De nekem a pohárba adott leves is túl urbánus. Annyira szerintem senki nem elfoglalt ember, hogy ne tudna leülni és megenni egy tányér ételt. Egyrészt nem egészséges rohanva magunkba önteni valamit ebéd vagy vacsora gyanánt, másrészt meg ez a nagy hajtás semmi jóra nem vezet. Csak stressz, egészségromlás és a lelki egyensúly felborulása lesz belőle.
Mondjuk, ha a jó oldalát nézzük, akkor így legalább esznek az emberek levest is. Napjainkban ugyanis étkezésünk eme első fogása teljesen háttérbe szorult. Pedig a levesfogyasztásnak számos jó hatása van, például az emésztésünkre.




  Szóval jártamban- keltemben nem tudtam megfejteni a Leves. titkát. Ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom.
   A bár elé érve a szokásos hatalmas tömeg fogadott. Belépve pedig egyből megcsapott a szívet melengető és étvágygerjesztő illat.
Bár sokféle ország ételeit kóstoltam már az adott napi levesek mind ismeretlenek voltak számomra, ezért az alapanyagokat elolvasva találomra választottam egy szimpatikusat, a türingiai csirkelevest.
Feltétnek pedig, (mert hogy itt abból is van választék bőven) sok, sok reszelt sajtot kértem.
Kiérve, a már az előbb emlegetett asztalokhoz egyből nekiestem a forró, poharas ételnek.




    Az első kanál után pedig lehullott a lepel a Leves. tömegvonzó titkáról. Az ízlelőbimbóim ugyanis  örömtáncot jártak, amint szétáramlott a számban ez az ízletes csoda. Bátran merem állítani, hogy életem egyik legjobb levesét ettem itt.
Minden tökéletes volt benne, a fűszerezés, az ízvilág és még a belevalókkal sem spóroltak. Volt benne bőven a zöldségből és a csirkehúsból is. Ez utóbbival pedig az éttermek nagy része szeret fukarkodni.
   Érezni, hogy a készítőknek fontos a vevők elégedettsége, lelkesedéssel és szenvedéllyel alkotják meg mind a választékot, mind az ételeket és imádják amit csinálnak. Máskülönben nem lehetne ilyen varászlatos minden egyes cseppje.




   Próbáljátok ki Ti is ezt a kis levesbárt, mondjuk egy hideg napon, hogy finom ételükkel átmelegítsd a kezed, a tested és a lelked vagy egy napsütéses délutánon, hogy meglepd magad valami egészségessel és igazán finommal!

   Én az első alkalom után függő lettem és már nem számít sem az urbánus pohár, sem az a ronda állvány. Csak a csodálatos ízélmény ami az ajtó mögött vár rám.....




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...