Ugrás a fő tartalomra

Jöhet egy forró leves?

   Szinte naponta elmegyek a Vámház körúton lévő Leves. nevű hely előtt és legyen eső, hó vagy fagy mindig tömegek állnak előtte. Sokat gondolkodtam rajta, hogy miben lehet a hely varázsa. Az ajtó előtt kitett 2 asztalka, mely mellett állva fogyaszthatja el az ember a kikért levesét nem volt túl meggyőző. Ráadásul az épület felújítása miatt egy ronda állvány is tornyosul a fejünk fölé ebéd közben. De nekem a pohárba adott leves is túl urbánus. Annyira szerintem senki nem elfoglalt ember, hogy ne tudna leülni és megenni egy tányér ételt. Egyrészt nem egészséges rohanva magunkba önteni valamit ebéd vagy vacsora gyanánt, másrészt meg ez a nagy hajtás semmi jóra nem vezet. Csak stressz, egészségromlás és a lelki egyensúly felborulása lesz belőle.
Mondjuk, ha a jó oldalát nézzük, akkor így legalább esznek az emberek levest is. Napjainkban ugyanis étkezésünk eme első fogása teljesen háttérbe szorult. Pedig a levesfogyasztásnak számos jó hatása van, például az emésztésünkre.




  Szóval jártamban- keltemben nem tudtam megfejteni a Leves. titkát. Ezért úgy döntöttem, hogy kipróbálom.
   A bár elé érve a szokásos hatalmas tömeg fogadott. Belépve pedig egyből megcsapott a szívet melengető és étvágygerjesztő illat.
Bár sokféle ország ételeit kóstoltam már az adott napi levesek mind ismeretlenek voltak számomra, ezért az alapanyagokat elolvasva találomra választottam egy szimpatikusat, a türingiai csirkelevest.
Feltétnek pedig, (mert hogy itt abból is van választék bőven) sok, sok reszelt sajtot kértem.
Kiérve, a már az előbb emlegetett asztalokhoz egyből nekiestem a forró, poharas ételnek.




    Az első kanál után pedig lehullott a lepel a Leves. tömegvonzó titkáról. Az ízlelőbimbóim ugyanis  örömtáncot jártak, amint szétáramlott a számban ez az ízletes csoda. Bátran merem állítani, hogy életem egyik legjobb levesét ettem itt.
Minden tökéletes volt benne, a fűszerezés, az ízvilág és még a belevalókkal sem spóroltak. Volt benne bőven a zöldségből és a csirkehúsból is. Ez utóbbival pedig az éttermek nagy része szeret fukarkodni.
   Érezni, hogy a készítőknek fontos a vevők elégedettsége, lelkesedéssel és szenvedéllyel alkotják meg mind a választékot, mind az ételeket és imádják amit csinálnak. Máskülönben nem lehetne ilyen varászlatos minden egyes cseppje.




   Próbáljátok ki Ti is ezt a kis levesbárt, mondjuk egy hideg napon, hogy finom ételükkel átmelegítsd a kezed, a tested és a lelked vagy egy napsütéses délutánon, hogy meglepd magad valami egészségessel és igazán finommal!

   Én az első alkalom után függő lettem és már nem számít sem az urbánus pohár, sem az a ronda állvány. Csak a csodálatos ízélmény ami az ajtó mögött vár rám.....




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

10 dolog ami jó a télben

    A januárra hajlamosak. vagyunk borúsan tekinteni. Hideg és sötét van, a tavasz még olyan messze, eseménytelen és csendes az egész hónap.   Pedig megint csak a hozzáállásunkon kellene változtatni. A tél hátralévő részét jól is el lehet tölteni, csak meg kell látni a lehetőségeket.  10 dolog ami jó a télben: Végtelen mozizós estek Hamar sötétedik, ha már akkor bevackolunk akár 3 film is beleférhet az estébe. Máskor úgy sincs idő megnézni őket. Téli sportok Korizás, síelés, szánkózás... soroljam még? Jó, tudom, mostanában már nem gyakran esik a hó, de korizni akkor is lehet, minden másért meg irány a Kékes, Dobogókő vagy Eplény. Sűrű krémlevesek Van abban valami megnyugtató amikor az ember egy tál tartalmas és forró krémlevest kanalaz.  Illatos, forró fürdők Azt hiszem ehhez nem is kell mit hozzáfűzni... Hangulatfények mindenhol Bátran rakd velük tele te is a lakásodat, meglátod milyen meghitt hangulatot teremtenek. Isteni sütemények Diós, mákos, túrós, lekváro...

10 dolog amiért hálás vagyok az új évben (is)

    Az ember az év végét általában számvetéssel és összegzéssel zárja.  Számba vesszük milyen jó és rossz dolgok történtek velünk és hogy min kellene változtatni, majd megfogadunk ezt-azt amit aztán nem tudunk betartani.     Én úgy döntöttem, hogy most másképp közelítem meg a dolgot. Nem agyalok a múlton, azon már úgysem tudok változtatni, inkább az idénre koncentrálok és összegzés helyett inkább hálát adok mindenért ami jó az életemben. Olykor hasznos, ha nézőpontot váltunk és ebből az irányból közelítjük meg a dolgokat. Ha megírunk egy ilyen listát máris látni fogjuk, hogy az életünk sokkal jobb, mint amilyennek elsőre tűnik. 10 dolog amiért hálás vagyok az új évben (is): A csodálatos, összetartó családomért Az otthonunkért ami menedékként szolgál minden hétköznapi kis és nagy probléma elől. Az élményekért amiket tavaly szereztem Az egészségemért A munkámért, amit imádok csinálni Az új ismeretségekért. Munkatársakért és barátokért akiktől mindig tudok val...