Ugrás a fő tartalomra

Varázslatos török est otthon

    A téli hűvös időszakban mindenki szeret elnyújtózni egy kád forró,testet- lelket melengető, illatos vízben. Mióta viszont rájöttem, hogy a meleg nagyban segít a pánikom és a stressz leküzdésében még nagyobb figyelmet szentelek neki.
Eleinte csak gyertyát gyújtva, jó hosszú ideig heverésztem a kádban, aztán jöttek a különböző habfürdők, pezsgő fürdőtabletták és egyéb kellékek. Végül már teljes kis "fürdő szeánszaim" alakultak ki.
   Az elkövetkező hetekben ezekből szeretnék megosztani veletek párat. Ezeknek a "szeánszoknak" a középpontjában természetesen a fürdés áll, körítve minden jóval, ami harmóniát és békét teremt a lelkünkben. Mindenki ízlése és kedve szerint hozzátehet vagy elvehet belőle ezt- azt.
Érdemes olyan estéket választani amikor már nem készülünk sehová, mert én például rendszerint "elájulok" egy ilyen program után és békésen alszom reggelig.


   Először az egyik nagy kedvencemet, a török estet szeretném bemutatni nektek.

   Engedjük egy kád vizet és tegyünk bele egy nagy adag habfürdőt. Aztán gyújtsunk fűszeres illatú gyertyákat vagy füstölőket.  Miközben pedig folyik a fürdővíz, keressünk valami keleti relaxálózenét.
Nekem már van erre egy bevált lejátszási listám. Minden alkalommal ezt hallgatom, de például a Buddha Bar számai is jól illenek az est témájához.
   Amikor tehát már égnek a gyertyák, kifolyt a víz és a halk zene is megszólalt a háttérben, ideje, hogy belevessük magunkat a lágy habokba.

   Egy kényelmes testhelyzet felvétele után pedig jöhet is a meditáció. Ennek több fajtája is létezik például mantra, mindfulness vagy transzcendentális meditáció, de mind közül szerintem a legjobban a vezetett meditáció illik a fürdős ellazuláshoz. Ilyenkor csak hallgatom a zenét és számomra kedves, biztonságot nyújtó helyekre és szituációkba képzelem magam. De előfordul az is, hogy egy jövőképet képzelek el. Mondjuk azt, hogy hová akarok eljutni 5 év múlva. Vagy a zene szárnyán különleges tájakra utazom. Ezer meg ezer boldogságot és nyugalmat sugárzó élethelyzetet vetíthettek magatok elé, hiszen az elméteket ti magatok irányítjátok!

  Addig folytassátok a meditációt ameddig csak jól esik. Nincs rá időkorlát. A lényeg az ellazulás.

  De persze a testünkről sem feledkezünk meg ezen az estén! Az arcomat és a dekoltázsomat a Planet Spa Turkish termal baths nevű arcmaszkjával szoktam kényeztetni, amit az Avontól tudtok megrendelni.
Amíg a maszk hat elkortyolgatok egy isteni, meleg Rooibos teát és felfrissítem a testem az éppen aktuális kedvenc tusfürdőmmel.

   Az arclemosás után pedig kiszállok a kádból és törölközés nélkül bekenem magam egy nagy adag levendulás babaolajjal. Ha így teszünk, az olaj 10x több nedvességet zár a bőrünkbe, ezáltal pedig sokkal puhább lesz.
   Végül irány az ágy és olvasok vagy kötök egy kicsit, amíg teljesen el nem álmosodom. Ami elég hamar be szokott következni, mert legtöbbször addig maradok a forró vízben amíg csak bírok és ez rendesen kifáraszt.


   Nekem teljes testi-lelki felfrissülést okoz egy ilyen "fürdő szeánsz", aminek köszönhetően a másnapom is mosolygósan és kiegyensúlyozottan indul.

   Remélem Ti is kipróbáljátok és elnyeri a tetszéseteket.

 Hamarosan pedig jön a Zen relaxációs este leírása is....Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,