2013. január 18., péntek

Tanulj sminkelni otthon!

   Szeretnél különleges és egyedi sminkeket vagy csak az egyszerűbb alapfogásokat sajátítanád el?
Ehhez csak pár segítő videóra, néhány sminktermékre és sok gyakorlásra van szükséged. Ehhez szeretnék ezzel a cikkel segítséget nyújtani.


    Az első lépés, hogy beszerezd a szükséges sminktermékeket. Ezeknek a tárháza azonban kimeríthetetlen és csak a pénztárcánk szabhat határt annak, hogy mennyit szerzünk be belőlük. Én azokat a termékeket emelném ki, amelyek a legtöbb smink elkészítéséhez szükségesek.  Ilyen például a púder és az alapozó. Ha az arcodra nem szoktál alapozót használni, akkor is érdemes beszerezni egyet, mert ha a szemfestés előtt lealapozod a szemhéjad tartósabb lesz a sminked.
Fontos elem még a szemhéjfesték amiből érdemesebb egy több színből álló palettát beszerezni, mert olcsóbb  mintha egyesével vennéd meg a  színeket.
Szükséged lesz még egy fekete szemhéjtusra egy szempillaspirálra és egy fekete szemceruzára.


                                     (alapozó:Maybelline, Affinitone,  Púder: Color Trend,
                                                     szemhéjtus: Avon Super shock,  Szempillaspirál:
                                                     Maybelline, Colossal Volum' Expressz)


       Ám ahhoz, hogy sminked tökéletesen sikerüljön a legfontosabb dolog a megfelelő ecsetek megválasztása, amik jelentősen megkönnyítik majd a dolgod. Egy jól megválasztott ecsettel szebb vonalakat és sokkal mesteribb satírozásokat tudsz elérni még akkor is, ha a kézügyességed nem a legjobb.
Ehhez szükséged lesz egy nagyobb púderecsetre, amivel leheletnyi vékony púderréteget tudsz felvinni az arcodra, így bőrödnek továbbra is  természetes hatása lesz.
A vonalakhoz és a satírozásokhoz elengedhetetlen egy  pufi ecset és egy laposabb vékony ecset. Ezekkel gyönyörű szabályos vonalakat tudsz majd húzni és megkönnyíti a színek összemosását is.

A szabályos tusvonal meghúzásában pedig nagy segítségedre lehet egy ferde tusecset.
Valamint nem utolsó sorban a színek megfelelő felviteléhez be kell szerezned a már mindenki által jól ismert applikátort.


Ezután pedig már hozzá is láthatsz az alkotáshoz. De hogy  honnan is meríthetsz ötletet?
Ebben is szeretnék segíteni egy picit. Én általában sminkvideókból szoktam ellesni az ötleteket, amelyek sajnos többségében nem magyar nyelvűek, de számomra ez nem  szokott gondot okozni, mert elég ha nézem a videót és leutánzom amit csinálnak benne.

   A külföldi videófeltöltők közül a kedvenceim MakeUpByCamilaés Ciaoobelllaxo, akitől nem csak sminktippeket, hanem remek frizuraötleteket is elleshettek.


Őket ugyanezeken a neveken a Facebook oldalukon is követhetitek. És most már nem is maradt más hátra mint gyakorlásra fel!
Sok sikert!