Ugrás a fő tartalomra

Tanulj sminkelni otthon!

   Szeretnél különleges és egyedi sminkeket vagy csak az egyszerűbb alapfogásokat sajátítanád el?
Ehhez csak pár segítő videóra, néhány sminktermékre és sok gyakorlásra van szükséged. Ehhez szeretnék ezzel a cikkel segítséget nyújtani.


    Az első lépés, hogy beszerezd a szükséges sminktermékeket. Ezeknek a tárháza azonban kimeríthetetlen és csak a pénztárcánk szabhat határt annak, hogy mennyit szerzünk be belőlük. Én azokat a termékeket emelném ki, amelyek a legtöbb smink elkészítéséhez szükségesek.  Ilyen például a púder és az alapozó. Ha az arcodra nem szoktál alapozót használni, akkor is érdemes beszerezni egyet, mert ha a szemfestés előtt lealapozod a szemhéjad tartósabb lesz a sminked.
Fontos elem még a szemhéjfesték amiből érdemesebb egy több színből álló palettát beszerezni, mert olcsóbb  mintha egyesével vennéd meg a  színeket.
Szükséged lesz még egy fekete szemhéjtusra egy szempillaspirálra és egy fekete szemceruzára.


                                     (alapozó:Maybelline, Affinitone,  Púder: Color Trend,
                                                     szemhéjtus: Avon Super shock,  Szempillaspirál:
                                                     Maybelline, Colossal Volum' Expressz)


       Ám ahhoz, hogy sminked tökéletesen sikerüljön a legfontosabb dolog a megfelelő ecsetek megválasztása, amik jelentősen megkönnyítik majd a dolgod. Egy jól megválasztott ecsettel szebb vonalakat és sokkal mesteribb satírozásokat tudsz elérni még akkor is, ha a kézügyességed nem a legjobb.
Ehhez szükséged lesz egy nagyobb púderecsetre, amivel leheletnyi vékony púderréteget tudsz felvinni az arcodra, így bőrödnek továbbra is  természetes hatása lesz.
A vonalakhoz és a satírozásokhoz elengedhetetlen egy  pufi ecset és egy laposabb vékony ecset. Ezekkel gyönyörű szabályos vonalakat tudsz majd húzni és megkönnyíti a színek összemosását is.

A szabályos tusvonal meghúzásában pedig nagy segítségedre lehet egy ferde tusecset.
Valamint nem utolsó sorban a színek megfelelő felviteléhez be kell szerezned a már mindenki által jól ismert applikátort.


Ezután pedig már hozzá is láthatsz az alkotáshoz. De hogy  honnan is meríthetsz ötletet?
Ebben is szeretnék segíteni egy picit. Én általában sminkvideókból szoktam ellesni az ötleteket, amelyek sajnos többségében nem magyar nyelvűek, de számomra ez nem  szokott gondot okozni, mert elég ha nézem a videót és leutánzom amit csinálnak benne.

   A külföldi videófeltöltők közül a kedvenceim MakeUpByCamilaés Ciaoobelllaxo, akitől nem csak sminktippeket, hanem remek frizuraötleteket is elleshettek.


Őket ugyanezeken a neveken a Facebook oldalukon is követhetitek. És most már nem is maradt más hátra mint gyakorlásra fel!
Sok sikert!Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,