Ugrás a fő tartalomra

11 kínos divatbaki

       Hiába is vannak nagyon divatos cuccaid, ha nem jól válogatod össze őket az elismerő pillantások helyett csak rosszalló tekinteteket fogsz begyűjteni. Az alábbiakban összegyűjtöttem pár divatbakit amit a legtöbb nő elkövet.

1.Túl slampos
   Nem szép látvány, ha egy hosszabb, mondjuk combközépig érő kabát alól kivillan egy még hosszabb szoknya. Ez teljesen összenyomja az alakod, sokkal rövidebbnek fog tűnni a lábad és sokkal alacsonyabbnak is fogsz látszani, még akkor is ha magassarkú csizmát viselsz hozzá.
Ám ha mégis szeretnél hosszabb kabátodhoz szoknyát venni, akkor érdemes azt úgy megválasztani. hogy a szoknya hossza csak egy picivel legyen hosszabb mint a kabátod vagy akár egyforma hosszú is lehet.



2. Kilátszó harisnyaszél
 Ez az egyik legdurvább divatbaki, amit semmilyen körülmények között nem engedhet meg magának egy nő, mert igénytelen hatást kelt. Ha rövidebb nadrágot vagy szoknyát viselsz tilos a bokafix, inkább vegyél combfixet vagy harisnyát.



3.Minták keverése
Ha el akarod kerülni, hogy úgy nézz ki, mintha reggel csukott szemmel válogatta volna össze a ruháit, akkor érdemes egyszerre csak egyféle mintát viselni. A pöttyöset csak pöttyössel, a kockásat csak kockással viseld. Ám az egyforma mintákon belül is érdemes megfogadni, hogy csak ugyanazt a fajta mintát viseld. Például ha van egy kockás felsőd és egy másmilyen kockás nadrágod, azt tilos egyszerre felvenni, mert úgy fogsz festeni, mint egy bohóc.
A mintás darabokat inkább egyszínű darabokkal kombináld.




4. Szőrös bokamelegítők és a jeticsizma
Kétség sem fér hozzá, hogy mind két viselet nagyon praktikus és meleg ha kint röpködnek a mínuszok, de cserébe borzasztóan rövidíti és vastagítja a lábakat.
Ha mindenképpen meleg lábbelit szeretnél, válassz  inkább olyan csizmát, ami csinosabb fazon és belül bélelt. Hidd el ezek is pont ugyanolyan jól melegítik majd  a lábaidat. A bokamelegítő maradjon meg az aerobic órákra, a jeticsizma pedig a tini videóklippekre.



5. Csizmabakik
Ha szeretsz szoknyához csizmát viselni, akkor  arra kell figyeled, hogy a csizmád szára tapadjon a lábszáradra. A csúnyán elálló csizmaszár lelombozó látvány még a legcsinosabb nőn is, legyen szó hosszabb fazonú vagy akár bokacsizmáról.
Csizmából érdemes 2 félét beszerezni a télre. Egy bővebb szárút és egy tapadósat. Az egyikbe kényelmesen bele tudjuk húzni a nadrágszárat, míg a másikat bátran viselhetjük szoknyával.

6. Állatos sapik
Gyakran látni az utcákon kiábrándító állatfejes sapiban sétálni, sajnos már nem csak a tiniket. Ez a viselet senkinek nem való, mert bár jó poénnak tűnik, de egy ilyen viseletben senkit sem lehet komolyan venni és nem mindegy, hogy az emberek poénosnak vagy nevetségesnek találnak.




7. Az aránytorzító magasított derék
 Újra kezdenek divatba jönni a magasított derekú darabok. De sajnos ez a trend is csak nagyon kevés embernek áll jól. Ha nem vagy olyan magas és sovány mint egy fotómodell, akkor sajnos le kell tenned erről a divatirányzatról. A magasított derekú szoknyák és nadrágok ugyan optikailag remekül hosszabbítják a lábat, de aránytalanul összenyomják a felsőtestünket és kiemelik a hasunkat. Ezért szinte mindenki számára kerülendő.




8. Össze vissza színek.
Igazán nem szép látvány,ha  az ember annyi színt vesz egyszerre magára, hogy úgy fest mint egy kanári. Ha azt szeretnéd, hogy öltözéked összeszedettnek tűnjön, egyszerre maximum 3 színt használj.




9. Bő fazonok.
Talán ez a leggyakrabban elkövetett divatbaki a nőknél. Gyakran látok bő felsőt és bő nadrágot viselő nőket az utcán. Ez mindenkit számára borzasztóan előnytelen és kövérít. Az alapszabály az, hogy bő felsőhöz szűk nadrágot és bő nadrághoz vagy szoknyához szűk felsőt vegyünk, így megtartjuk testünk arányait.


10. A túl hosszú nadrág problémája.
Talán kevés olyan divatbaki van, ami annyira borzasztó lenne, mint ha valakinek nagyon hosszú a nadrágszára és ezt ráhúzza a magassarkú cipője sarkára. Ez egyrészt nagyon igénytelen hatást kelt, másrészt pedig elrejtjük vele gyönyörű lábbelinket. Ha hosszú a nadrágunk azt lehetőség szerint vágjuk le és szegjük be vagy legalább hajtsuk fel, de inkább belülre és semmiképpen se kívülre!



11. A divatjamúlt szilikonpánt.
Rengeteg nő hordja még mindig a kiábrándító szilikonpántot, mert úgy gondolják, hogy ezzel "eltüntetik" a kilátszó melltartópántokat. Ám ezzel pont az ellenkezőjét érik el, odavonzzák a tekintetet a borzalmas műanyag pánttal, ami amellett, hogy nem szép még egészségtelen is, hiszen izzasztja és kiszívja a bőrünket.
Nagyon kerülendő!



Remélem ezzel a pár ponttal sikerül ismét egy kis segítséget nyújtanom a mindennapi öltözködés megkönnyítésében.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü