2013. január 17., csütörtök

Az idei év legnagyobb őrülete a Shamballa

            Aki még nem ismerné, a Crystal Ball vagy eredeti nevén a Shamballa karkötőt, az is hamarosan találkozni fog vele, hiszen az idei év egyik legnagyobb divatőrülete lesz.

 Olyan nagy sztárok viselik már, mint Keri Hilson, Michael Schumacher, Paris Hilton, Ciara, Busta Rymes, Snoop Dogg, Eva Longoria vagy a tinik bálványa Justin Bieber.
              De honnan is ered és mi is az üzenete a Shamballának?
   A buddhisták hite szerint létezett egy hely, ahol az ég és a föld találkozott,  ahol tökéletes béke,nyugalom  és szeretet uralkodott. Ez volt Shamballa.
             Máig vitatják, hogy valójában létezett e ez a hely. A tudósok szerint mindez csak a fantázia szüleménye, mások viszont hisznek a létezésében és valamely ázsiai történelmi birodalommal azonosítják.
             Egy indiai monda szerint a "nyugalom helye"  a Himalájától északra egy Kalapa nevű helyen van, ahol a tökéletes emberek élnek.

             A legenda szerint Buddhát itt avatták be a titkos tanokba. Maga pedig a hely, Shamballa, óriási hófödte hegycsúcsok között, egy völgy mélyén fekszik. Az odajutást pedig számos körülmény, hágók, barlangok nehezítik, így  nem juthat el ide minden vándor, csakis a kiválasztottak, akik meghívást kaptak oda. A karkötő ezt a spirituális üzenetet hordozza magában és a kiválasztottságot jelképezi.