2013. január 10., csütörtök

Szépülj otthon!

        Szeretnéd, ha bőröd szép és ápolt lenne, de nem szeretnél súlyos ezreket kiadni az arckezelésekért? Bőrünk szépítése otthon is könnyen elvégezhető különböző pakolásokkal, melyekhez csupán pár olcsó alapanyagra és egy kis időre van szükségünk.       A pakolások felkenését mindenképpen előzze meg egy alapos arctisztítás, mert így  jobban a bőrünkbe tudnak kerülni az értékes vitaminok. A szokásos arclemosónkkal tisztítsuk le az arcunkat, majd pedig következhet egy alapos arcradírozás.
 Ezután forraljuk vizet a gőzöléshez. A felforralt vízbe szórhatunk egy kis kamillavirágot is. Hajoljunk az edény fölé és borítsunk a fejünkre egy törölközőt, maradjunk így fél percig, majd itassuk le a nedvességet a bőrünkről. Ezt ismételjük még kétszer, hogy a pórusaink kitáguljanak és a szennyeződések a mélyebb rétegekből is a felszínre kerüljenek.

 


       Zsíros és pattanásos bőrre a legjobb az élesztős citromos arcpakolás. Egy kis élesztőhöz keverjünk egy két kávéskanálnyi frissen facsart citromlevet, majd keverjük össze. Ezt a masszát kenjük fel az arcunkra és hagyjuk rajta addig amíg meg nem szárad. Ezután langyos vízzel mossuk le. Hatása már két, három nap használat után is érezhető.       Vízhiányos bőrre joghurtos gyümölcsös pakolás. Tejszínbe vagy natúr joghurtba keverjünk valamilyen gyümölcsöt, például narancsot, (de akár az uborka is jó lehet). Kenjük fel az arcunkra és hagyjuk rajta 15 percig. Bőrünk ettől a pakolástól rugalmas és hidratált lesz.

       Pár órás bőrkisimító hatást érhetünk el a következő arcpakolással. Egy tojásfehérjéhez adjunk pár csepp citromlevet, majd verjük habbá. Az így kapott habot kenjük fel az arcunkra és hagyjuk rajta 15 percig.

Ez csak néhány recept bőrünk ápolásához, de a lehetőségek tárháza kimeríthetetlen. Bátran használjuk ezeket a pakolásokat, hiszen amellett, hogy pénztárcakímélőek még természetesek is.