2019. március 25., hétfő

Top 5 spirituális Youtube csatorna

   A spiritualitás már jó ideje része az életemnek. Eleinte csak szimpatizáltam a dologgal, aztán egyre több ilyen témájú könyvet olvastam el, majd az ott olvasott dolgokat szépen lassan elkezdtem beépíteni az életembe. Mára pedig már minden nap jógázom és meditálok, légzőgyakorlatokat végzek, jelenleg pedig épp a gyertyás meditációval ismerkedem.
Szerintem azért jók és hasznosak ezek a spirituális gyakorlatok, mert általuk sokkal jobban megismerhetjük önmagunkat, kapcsolatot teremthetünk a saját testünkkel, nyitottabbá válik a gondolkodásunk és rájövünk, hogy a világ valójában csodás hely.
A spirituális ember sokkal elfogadóbb, nyitottabb, toleránsabb, boldogabb és elégedettebb a saját életével és körülményeivel. Értékeli és szereti a természetet és harmóniában van vele, akárcsak a saját testével és lelkével.
A meditáció, a jóga és társaik olyan harmóniát tudnak teremteni az ember lelkében, mely után az étrended vagy a környezeted megváltoztatása szinte gyerekjáték. Megeshet, hogy hónapok óta küzdesz, hogy lefogyj, de nem megy, vagy egészségesebben akarsz étkezni, de folyton a csokin és a chipsen jár az eszed, esetleg nem tudsz úrrá lenni a lakásodban uralkodó káoszon. Ezen dolgok többsége akár már néhány hónapnyi rendszeres meditáció vagy légzőgyakorlat után megoldódik magától. Egyszerre jobban kívánod az egészséges ételeket, talán az edzésre és könnyebben ráveszed magad, ezek nyomán pedig csak úgy olvadnak rólad a kilók, a lakás káoszát pedig pillanatok alatt átlátod és pontosan tudod, mitől kell megszabadulnod és mi maradhat és hogy minek hol lenne a legjobb helye.
A tested és a lelked reagál csak éppen lassabban. A spiritualitás nem olyan, mint egy fájdalomcsillapító, amit bekapsz és azonnal megoldódik minden. Idő kell hozzá, viszont ha türelmes vagy és engeded, hogy minél jobban átjárjon, akkor csodálatos változásokat élhetsz meg.
  Kezdésnek mutatok pár Youtube csatornát, amik nekem nagyon beváltak. Ezeket minden egyes nap felkeresem, szinte már részei a napi rutinomnak.


   Yoga with Adriene

Szerintem ezt a csatornát már mutattam nektek korábban, mert ez az egyik kedvenc jóga csatornám. Hosszabb és rövidebb videók is találhatóak itt, illetve Adriene gondolt a kezdőkre és haladókra is, így kiválaszthatod a szintednek és az idődnek legmegfelelőbbet. Nekem a 40 perces "Total Boday Stretch" a tuti befutó, de végigcsináltam már egy 30 napos jóga kihívást is a csatornáról.
Külön felhívnám a figyelmet Adriene kutyájára Benji-re aki egy igazi troll. Rengeteg mókás pillanatot okoz azzal, hogy épp a gyakorlatok közepén fekszik az út közepére vagy gazdija lábára.

   Meditative Mind

Ez egy csodálatos csatorna! Ezernyi meditációs zenét találsz rajta a pár percestől egészen a több órásig. Vannak kifejezett alváshoz valók, negatívitás elűzők és solfeggio frekvenciák is.
De kezdőknek nem biztos, hogy ajánlanám, mert talán "túl spirituálisnak" tarthatják a dallamokat.   Budddha's Lounge

Ha épp nem csinálok semmilyen, hű de spirituális dolgot, egyszerűen csak lazítok vagy takarítok, akkor csak rányomok erre a csatornára és engedem, hogy a kellemes keleties dallamok elrepítsenek egy másik világba. De például az esti lazulós fürdőzéshez vagy jógához is találhattok itt szuper zenéket.
   The Honest Guys

Ezt a csatornát főként azoknak ajánlom, akik jól tudnak angolul, ugyanis a lágy dallamokra a The Honest Guys tagjai mondanak fel különböző mantárkat és pozitív gondolatokat. Megjegyzem annyira kellemes és megnyugtató hangjuk van, hogy már ezért érdemes belehallgatni egy kicsit.
   Boho Beautiful

Egy gyönyörű lány, gyönyörű tájakon jógázik. Így tudnám összefoglalni röviden és tömören. De akadnak még rövidebb vlogok és beszélgetős videók is ennek a cuki lánynak a csatornáján. Ez utóbbiakhoz mindenképp kell angoltudás, viszont úgy gondolom, hogyha, akárcsak a Yoga wiht Adriene csatornánál, ha ismered az alapszavakat, akkor már simán meg tudod érteni a gyakorlat végrehajtásához szükséges szabályokat.
 

  Ti ismertek még hasonló csatornákat? Muti!!!!