2019. március 29., péntek

3 tipp a stressz leküzdésére

   Feszültség, stressz, pánik. Mindegyiket nagyon jól ismerem, ráadásul sokkal közelebbről, mint szeretném.Az első időkben a pánikrohamok és az állandósul erős feszültség teljesen megbénított. Nem tudtam, hogy ki vagyok, mit csinálok, mi történik velem. Aztán szép lassan ráébredtem, hogy ez így nem mehet tovább. Tennem kell valamit. Nem élhetem rettegésben az egész életem. Így születtek meg szépen lassan a túlélő terveim amiket a mai napig gyakran előveszek, pedig a pánikrohamok már szinte teljesen elmúltak, viszont egy-egy stresszes nap után vagy ha nem úgy alakulnak a dolgaim ahogy szeretném még mindig jó szolgálatot tesznek.
Ezekből szeretném most veletek megosztani a 3 leghatékonyabbat. Remélem a segítségetekre lesznek majd!  •  Mozogj!


A legkézenfekvőbbel kezdem, hisz ezt mindenki ismeri. Ha túl sok a stressz, ideges vagy nyugtalan vagy az egyik legjobb dolog amit tehetsz, ha fogod az edzőcuccod és elmész futni vagy az edzőterembe mozogni egy kicsit, hogy levezesd a feszkót.
Ez a módszer tényleg csodákra képes, hisz fizikai aktivitás hatására a szervezet endorfint termel, amitől jobb lesz a kedvünk, egy óra közepesen intenzív mozgás után pedig az optimizmusunk is növekszik.  •  Játssz!


   Ha egy megterhelő és feszültségekkel teli nap után nem múlik az idegesség csak hívd át a barátaidat és játsszatok egy kicsit. Kerüljenek elő a társasok és a kártyapaklik. Meglátod hamarabb fog használni, mint gondolnád! A játék eltereli a figyelmed, felszabadít és jobb kedvre derít.
Ha épp nincs kedved senkihez játszhattok a pároddal is. Rengeteg olyan társas van amihez elég két ember is. Sőt, mondok jobbat! Akár egyedül is játszhatsz! Nekem, ha rossz napom van és úgy érzem, hogy felrobbanok csak bekapcsolom az XBoxot és megpüfölök pár kőembert.( Van egy ilyen akadálypályás játékom amiben néha harcolni is kell morci kőszörnyekkel) Mindig működik!
  • Kreatívkodj!
   Nagyon sokat segíthet az is, ha a feszültséget kreativitásba vezeted át. Egy kis festés, barkácsolás, lakásdekorálás vagy színezés csodákra képes.
Ha nem hiszed próbáld csak ki!

   Persze mondanom sem kell, hogy egyik felsorolt tippem sem működik 10 perc alatt. Az egész nap bennünk felgyűlt feszültség nem fog hipp-hopp eltűnni ha megfogunk egy ecsetet vagy belebújunk a futócipőbe. Idő kell neki. Talán 20 perc, talán 30, talán 40, de ha nem adjuk fel azonnal, érezni fogjuk ezeknek a módszereknek a hatékonyságát.
Ha engem ki tudtak rángatni a legmélyebb pánikból akkor bárkin segítenek!