Ugrás a fő tartalomra

3 tipp a stressz leküzdésére

   Feszültség, stressz, pánik. Mindegyiket nagyon jól ismerem, ráadásul sokkal közelebbről, mint szeretném.Az első időkben a pánikrohamok és az állandósul erős feszültség teljesen megbénított. Nem tudtam, hogy ki vagyok, mit csinálok, mi történik velem. Aztán szép lassan ráébredtem, hogy ez így nem mehet tovább. Tennem kell valamit. Nem élhetem rettegésben az egész életem. Így születtek meg szépen lassan a túlélő terveim amiket a mai napig gyakran előveszek, pedig a pánikrohamok már szinte teljesen elmúltak, viszont egy-egy stresszes nap után vagy ha nem úgy alakulnak a dolgaim ahogy szeretném még mindig jó szolgálatot tesznek.
Ezekből szeretném most veletek megosztani a 3 leghatékonyabbat. Remélem a segítségetekre lesznek majd!



  •  Mozogj!


A legkézenfekvőbbel kezdem, hisz ezt mindenki ismeri. Ha túl sok a stressz, ideges vagy nyugtalan vagy az egyik legjobb dolog amit tehetsz, ha fogod az edzőcuccod és elmész futni vagy az edzőterembe mozogni egy kicsit, hogy levezesd a feszkót.
Ez a módszer tényleg csodákra képes, hisz fizikai aktivitás hatására a szervezet endorfint termel, amitől jobb lesz a kedvünk, egy óra közepesen intenzív mozgás után pedig az optimizmusunk is növekszik.



  •  Játssz!


   Ha egy megterhelő és feszültségekkel teli nap után nem múlik az idegesség csak hívd át a barátaidat és játsszatok egy kicsit. Kerüljenek elő a társasok és a kártyapaklik. Meglátod hamarabb fog használni, mint gondolnád! A játék eltereli a figyelmed, felszabadít és jobb kedvre derít.
Ha épp nincs kedved senkihez játszhattok a pároddal is. Rengeteg olyan társas van amihez elég két ember is. Sőt, mondok jobbat! Akár egyedül is játszhatsz! Nekem, ha rossz napom van és úgy érzem, hogy felrobbanok csak bekapcsolom az XBoxot és megpüfölök pár kőembert.( Van egy ilyen akadálypályás játékom amiben néha harcolni is kell morci kőszörnyekkel) Mindig működik!




  • Kreatívkodj!
   Nagyon sokat segíthet az is, ha a feszültséget kreativitásba vezeted át. Egy kis festés, barkácsolás, lakásdekorálás vagy színezés csodákra képes.
Ha nem hiszed próbáld csak ki!





   Persze mondanom sem kell, hogy egyik felsorolt tippem sem működik 10 perc alatt. Az egész nap bennünk felgyűlt feszültség nem fog hipp-hopp eltűnni ha megfogunk egy ecsetet vagy belebújunk a futócipőbe. Idő kell neki. Talán 20 perc, talán 30, talán 40, de ha nem adjuk fel azonnal, érezni fogjuk ezeknek a módszereknek a hatékonyságát.
Ha engem ki tudtak rángatni a legmélyebb pánikból akkor bárkin segítenek!





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,