2019. március 11., hétfő

Luxus wellness a világ körül

   Mindenki szeret álmodozni. Hisz magunk elé festeni egy számunkra idilli pillanatot, szituációt vagy egy egész életet, igazán felüdítő dolog. Nekem, személy szerint az álmodozás pihenteti a lelkem és sokszor segít kiszakadni a hétköznapok gondjaiból.  Arra gondoltam, hogy mi lenne ha ma közösen álmodoznánk egy kicsit?
Csomagoljunk be, üljünk repülőre és járjuk be együtt a világ legexkluzívabb wellness szállodáit!
Mit szóltok? Indulhatunk?


   Chanel Spa - Ritz Paris

Első utunk a csodálatos és végtelenül romantikus Franciaországba vezet, ahol létezik egy Chanel Spa. Hogy mitől Chanel? A néhány éve felújított Ritz Paris ( a Chanel márkával összefogva), így tiszteleg egyik neves vendégük emléke előtt, aki 35 éven keresztül bérelte a szálloda egyik lakosztályát. Egyébként létezik egy Chanel -lakosztály is, ami a divatguru egykori szobájának mintájára készült. Elképzelhetetlenül fantasztikus lehet megszállni abban a lakosztályban!
A spa-ban  vendégek vízi-aerobic órákon vehetnek részt, szaunázhatnak, de van itt még gőzfürdő és rengeteg különleges arc- és testkezelés, természetesen kizárólag a Chanel márka legfinomabb termékeivel.   So Stobo - Skócia

Ha felkészültetek az újabb útra, akkor irány Skócia, ahol egy gyönyörű 19.századi kastélyban élvezhetjük a spa élményt. Aromakabinok, reiki, edzőterem , kineziológia és különböző szaunák várják az ide látogatókat.
Itt, a Chanel Spa-hoz képest kevésbé exkluzívak a kezelések, ám de a különleges skóciai kastély látványa mindenért kárpótol, hisz a kastélyokban létrehozott spa igen nagy ritkaságnak számít a világon.
Csak érdekességképp jegyzem meg, hogy az épületet 1975-ben vette meg a Winyard család ( akkor még áram és víz sem volt benne) és a mai napig a leszármazottak vezetik a szállodát, amire nagyon büszkék lehetnek.


   Aman Tokio

  A japán kultúra egyik különlegessége az onsen, ami forró vulkanikus fürdőt jelent a természetben.
A vulkanikus területen fekvő országban nagyon sok, lélegzetelállító helyen található, ásványi anyagokban gazdag termálfürdő található. Az építtetők viszont arra, kényesen ügyelnek, hogy ezek a fürdők ne zavarják meg a természet harmóniáját, sőt ha lehet inkább olvadjanak bele.
Picit másképp van ez a Tokióban található szállodában, mely egy felhőkarcoló legfelső emeletein helyezkedik el, két emeletnyi spa részlegével. Itt kapott helyet az Aman onsen-je is, melyből lélegzetelállító kilátás nyílik az egész városra.
A luxusszállóban minden a letisztultságról szól. Minimalista vonalak, világos színek, monokróm dekorációk. A tradíciókhoz híven pedig a kezeléseket szigorúan csak a japán medicina gyógynövényeivel végzik.

   Ion - Izland

A Chanel Spa után nekem ez a másik nagy kedvencem. Az Izlandon található Ion hotel Reykjaviktól egy órára található. Legnagyobb különlegessége, hogy télen innen jó eséllyel látható a sarki fény.
Képzeljétek csak el ezt a képet: A spa nagy ablakain keresztül ellazulva nézegeted a a végtelen lávamezőket, majd kisétálsz a kissé csípős, kristálytiszta levegőre, pár lépés után belemerülsz a 10 méteres termálvizes medencébe, hogy onnan nézd a varázslatos sarki fényt.
Létezik ennél tökéletesebb álomkép? Szerintem nem nagyon....
Egyébként itt a tökéletes ellazulás mellett az egyéb programokra is gondoltak, hiszen a szálloda rengeteg túrát szervez, hogy a vendégek bejárhassák a környéket, akár lóháton is....

Six Senses Douro Valley - Portugália

Utolsó úti célunk Portugália, ahol a Portótól másfél órányira lévő luxusszállodában különleges, helyi alapanyagokra épülő kezeléseket vehet igénybe a látogató. Ez azért lehet izgalmas, mert ha épp egy narancsos vagy citromos pakolást kér az ember, akkor a személyzet egy tagja szépen elballag a kertbe és frissen szed nekünk a kezeléshez. A kezelőszobákból varázslatos látvány nyílik a Douro -völgyre.
A hagyományos spa elemeken kívül az aktívabb kikapcsolódási módokat is élvezhetjük itt, mint például a pilates, a jóga vagy a közeli erdőben szervezett antigravity jóga.
   Végül pedig ideje visszatérni a szobába, ahonnan az álmodozásaink indultak. Ha viszont nem akartok felébredni az álomból, akkor irány a legközelebbi belföldi szálloda (hisz hazánkban is akad jó néhány gyöngyszem), ahol elmerülhettek a spa élményekben.