Ugrás a fő tartalomra

Luxus wellness a világ körül

   Mindenki szeret álmodozni. Hisz magunk elé festeni egy számunkra idilli pillanatot, szituációt vagy egy egész életet, igazán felüdítő dolog. Nekem, személy szerint az álmodozás pihenteti a lelkem és sokszor segít kiszakadni a hétköznapok gondjaiból.



  Arra gondoltam, hogy mi lenne ha ma közösen álmodoznánk egy kicsit?
Csomagoljunk be, üljünk repülőre és járjuk be együtt a világ legexkluzívabb wellness szállodáit!
Mit szóltok? Indulhatunk?


   Chanel Spa - Ritz Paris

Első utunk a csodálatos és végtelenül romantikus Franciaországba vezet, ahol létezik egy Chanel Spa. Hogy mitől Chanel? A néhány éve felújított Ritz Paris ( a Chanel márkával összefogva), így tiszteleg egyik neves vendégük emléke előtt, aki 35 éven keresztül bérelte a szálloda egyik lakosztályát. Egyébként létezik egy Chanel -lakosztály is, ami a divatguru egykori szobájának mintájára készült. Elképzelhetetlenül fantasztikus lehet megszállni abban a lakosztályban!
A spa-ban  vendégek vízi-aerobic órákon vehetnek részt, szaunázhatnak, de van itt még gőzfürdő és rengeteg különleges arc- és testkezelés, természetesen kizárólag a Chanel márka legfinomabb termékeivel.







   So Stobo - Skócia

Ha felkészültetek az újabb útra, akkor irány Skócia, ahol egy gyönyörű 19.századi kastélyban élvezhetjük a spa élményt. Aromakabinok, reiki, edzőterem , kineziológia és különböző szaunák várják az ide látogatókat.
Itt, a Chanel Spa-hoz képest kevésbé exkluzívak a kezelések, ám de a különleges skóciai kastély látványa mindenért kárpótol, hisz a kastélyokban létrehozott spa igen nagy ritkaságnak számít a világon.
Csak érdekességképp jegyzem meg, hogy az épületet 1975-ben vette meg a Winyard család ( akkor még áram és víz sem volt benne) és a mai napig a leszármazottak vezetik a szállodát, amire nagyon büszkék lehetnek.






   Aman Tokio

  A japán kultúra egyik különlegessége az onsen, ami forró vulkanikus fürdőt jelent a természetben.
A vulkanikus területen fekvő országban nagyon sok, lélegzetelállító helyen található, ásványi anyagokban gazdag termálfürdő található. Az építtetők viszont arra, kényesen ügyelnek, hogy ezek a fürdők ne zavarják meg a természet harmóniáját, sőt ha lehet inkább olvadjanak bele.
Picit másképp van ez a Tokióban található szállodában, mely egy felhőkarcoló legfelső emeletein helyezkedik el, két emeletnyi spa részlegével. Itt kapott helyet az Aman onsen-je is, melyből lélegzetelállító kilátás nyílik az egész városra.
A luxusszállóban minden a letisztultságról szól. Minimalista vonalak, világos színek, monokróm dekorációk. A tradíciókhoz híven pedig a kezeléseket szigorúan csak a japán medicina gyógynövényeivel végzik.





   Ion - Izland

A Chanel Spa után nekem ez a másik nagy kedvencem. Az Izlandon található Ion hotel Reykjaviktól egy órára található. Legnagyobb különlegessége, hogy télen innen jó eséllyel látható a sarki fény.
Képzeljétek csak el ezt a képet: A spa nagy ablakain keresztül ellazulva nézegeted a a végtelen lávamezőket, majd kisétálsz a kissé csípős, kristálytiszta levegőre, pár lépés után belemerülsz a 10 méteres termálvizes medencébe, hogy onnan nézd a varázslatos sarki fényt.
Létezik ennél tökéletesebb álomkép? Szerintem nem nagyon....
Egyébként itt a tökéletes ellazulás mellett az egyéb programokra is gondoltak, hiszen a szálloda rengeteg túrát szervez, hogy a vendégek bejárhassák a környéket, akár lóháton is....





Six Senses Douro Valley - Portugália

Utolsó úti célunk Portugália, ahol a Portótól másfél órányira lévő luxusszállodában különleges, helyi alapanyagokra épülő kezeléseket vehet igénybe a látogató. Ez azért lehet izgalmas, mert ha épp egy narancsos vagy citromos pakolást kér az ember, akkor a személyzet egy tagja szépen elballag a kertbe és frissen szed nekünk a kezeléshez. A kezelőszobákból varázslatos látvány nyílik a Douro -völgyre.
A hagyományos spa elemeken kívül az aktívabb kikapcsolódási módokat is élvezhetjük itt, mint például a pilates, a jóga vagy a közeli erdőben szervezett antigravity jóga.




   Végül pedig ideje visszatérni a szobába, ahonnan az álmodozásaink indultak. Ha viszont nem akartok felébredni az álomból, akkor irány a legközelebbi belföldi szálloda (hisz hazánkban is akad jó néhány gyöngyszem), ahol elmerülhettek a spa élményekben.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü