Ugrás a fő tartalomra

Őszi - téli körömtrendek 2018

   A modern nő számára a szép köröm legalább olyan fontos, mint a tökéletes frizura vagy a jól megkomponált outfit. A szép manikűr ugyanis nagyon sokat hozzátesz a harmonikus megjelenéshez. Feldobja, kiegészíti vagy épp izgalmassá teheti a szettünket.
Ennek jegyében nézzük hát, hogy mik azok az idei legfrissebb őszi - téli körömtrendek, amikkel varázslatossá tehetjük kezeinket.

   Színek tekintetében csodálatos a felhozatal. A tipikus őszi színek, mint a bézs, a csokoládé, a Marsala, a piros és a bordó mellett feltűnik az elegáns királykék, a smaragdzöld és a mély lila. E mellett a fekete, a khaki és a finom szürke színek is fellelhetőek lesznek a palettán.


   Ezekhez a színekhez társíthatunk pár kisebb strasszkövet is, de csak módjával.   Új belépőként megjelennek a köröm púderek és a fóliák, amik izgalmas lehetőséget nyújtanak a dekorálásra. Mind a kettőt elegánsan csak 1-2 körmön érdemes használni. A fontos, hogy ebben a szezonban ne legyen túldíszített és hivalkodó a manikűrünk. A jelszó a finomság és az elegancia.
A köröm púderek egyébként változatos színekben kaphatóak, a klasszikus arany és ezüsttől kezdve egészen a színváltós unikornisig. Bármilyen hétköznapi körömlakkra felvihető, ami ettől extra ragyogást kap. Tudomásom szerint az Avonnak és az Essence-nek is van ilyen terméke.


képek forrása: https://www.facebook.com/Nailsmypassion5

   A körömfólia a legtöbb körömlakkokat árusító üzletben és drogériákban is beszerezhető. Ez sem igényel semmilyen speciális lakkot, teljesen jó lesz bármilyen otthon megtalálható belőle. A felkent alaplakk teljes száradása előtt kell feltenni a fóliát és színtelen lakkal fixálni.

kép forrása: https://www.facebook.com/Nailsmypassion5

  Divat ide vagy oda, de a csillámokat nem lehet letaszítani a körömdíszítők trónjáról. Idén sincs ez másképp. Most 2 féle csillám is hódít, az egyik a hagyományos apró szemű, ami nem csak teljes körömön, hanem ízléses mintákban is megmutatja magát, a másik pedig a nagyobb változat,amit én csak bokeh-nak nevezek, mert engem teljesen a filterek által keltett színes becsillanásokra emlékeztet. Ez utóbbiból is csak keveset használjunk, a visszafogottság jegyében.


  Extra fényes metálos körmökkel is találkozhatunk ebben a szezonban, ám a korábban említett visszafogottság itt semmissé válik és egy-egy köröm helyett az összesen megjelenhet.


képek forrása: https://www.facebook.com/Nailsmypassion5


  Természetesen mint minden évben idén is visszaköszönnek a manikűröknél az öltözködésben használt divatos minták. Jelen esetben a tartán és a skót kocka az ami mindent visz.   De ne feledkezzünk meg az örök klasszikus, évszakhoz kötődő formavilágról sem. Falevelek, tökök, állatok később pedig a Mikulás, hóember, hópehely, karácsonyfa és társaik veszik át az uralmat.  Ha pedig ez ne lenne elég akkor mixelhetitek is a különböző textúrákat. Mattot a csillámossal vagy a metállal, metált a csillámmal, fényeset a mattal. A variációk gyakorlatilag kimeríthetetlenek.
Neked milyen most a körmöd?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü