2018. november 23., péntek

Őszi - téli körömtrendek 2018

   A modern nő számára a szép köröm legalább olyan fontos, mint a tökéletes frizura vagy a jól megkomponált outfit. A szép manikűr ugyanis nagyon sokat hozzátesz a harmonikus megjelenéshez. Feldobja, kiegészíti vagy épp izgalmassá teheti a szettünket.
Ennek jegyében nézzük hát, hogy mik azok az idei legfrissebb őszi - téli körömtrendek, amikkel varázslatossá tehetjük kezeinket.

   Színek tekintetében csodálatos a felhozatal. A tipikus őszi színek, mint a bézs, a csokoládé, a Marsala, a piros és a bordó mellett feltűnik az elegáns királykék, a smaragdzöld és a mély lila. E mellett a fekete, a khaki és a finom szürke színek is fellelhetőek lesznek a palettán.


   Ezekhez a színekhez társíthatunk pár kisebb strasszkövet is, de csak módjával.   Új belépőként megjelennek a köröm púderek és a fóliák, amik izgalmas lehetőséget nyújtanak a dekorálásra. Mind a kettőt elegánsan csak 1-2 körmön érdemes használni. A fontos, hogy ebben a szezonban ne legyen túldíszített és hivalkodó a manikűrünk. A jelszó a finomság és az elegancia.
A köröm púderek egyébként változatos színekben kaphatóak, a klasszikus arany és ezüsttől kezdve egészen a színváltós unikornisig. Bármilyen hétköznapi körömlakkra felvihető, ami ettől extra ragyogást kap. Tudomásom szerint az Avonnak és az Essence-nek is van ilyen terméke.


képek forrása: https://www.facebook.com/Nailsmypassion5

   A körömfólia a legtöbb körömlakkokat árusító üzletben és drogériákban is beszerezhető. Ez sem igényel semmilyen speciális lakkot, teljesen jó lesz bármilyen otthon megtalálható belőle. A felkent alaplakk teljes száradása előtt kell feltenni a fóliát és színtelen lakkal fixálni.

kép forrása: https://www.facebook.com/Nailsmypassion5

  Divat ide vagy oda, de a csillámokat nem lehet letaszítani a körömdíszítők trónjáról. Idén sincs ez másképp. Most 2 féle csillám is hódít, az egyik a hagyományos apró szemű, ami nem csak teljes körömön, hanem ízléses mintákban is megmutatja magát, a másik pedig a nagyobb változat,amit én csak bokeh-nak nevezek, mert engem teljesen a filterek által keltett színes becsillanásokra emlékeztet. Ez utóbbiból is csak keveset használjunk, a visszafogottság jegyében.


  Extra fényes metálos körmökkel is találkozhatunk ebben a szezonban, ám a korábban említett visszafogottság itt semmissé válik és egy-egy köröm helyett az összesen megjelenhet.


képek forrása: https://www.facebook.com/Nailsmypassion5


  Természetesen mint minden évben idén is visszaköszönnek a manikűröknél az öltözködésben használt divatos minták. Jelen esetben a tartán és a skót kocka az ami mindent visz.   De ne feledkezzünk meg az örök klasszikus, évszakhoz kötődő formavilágról sem. Falevelek, tökök, állatok később pedig a Mikulás, hóember, hópehely, karácsonyfa és társaik veszik át az uralmat.  Ha pedig ez ne lenne elég akkor mixelhetitek is a különböző textúrákat. Mattot a csillámossal vagy a metállal, metált a csillámmal, fényeset a mattal. A variációk gyakorlatilag kimeríthetetlenek.
Neked milyen most a körmöd?