2018. november 28., szerda

DIY adventi kalendárium

   Ma reggel egy csodálatos csomagot kaptam a Bonprix-től és még csak nem is számítottam rá, hogy érkezni fog. Igazi meglepetés volt!
Amikor kibontottam és megláttam a benne lapuló adventi kalendáriumot egyből beleszerettem. Annyira kreatív volt és annyira különleges! Azonnal kerestem is neki egy helyet a lakásban és amikor csak tehettem rajta pihentettem a szemem.
Aztán azon kaptam magam, hogy azt fejtegetem, hogy hogyan készült és ez egyenesen hozta magával azt a gondolatot, hogy erről azonnal írnom kell.
Így a mai bejegyzésben megmutatom nektek ezt a szépséget és elmondom, hogy hogyan tudjátok ti is elkészíteni otthon.


  Amire szükségetek lesz hozzá az egy vállfa, natúr csomagolópapír, díszes és natúr kötözőszalagok, olló, a díszítéshez pedig matricák, lyukasztók, csillámok, különleges filctollak és egyéb dekor eszközök.


Először is fogjátok a vállfát és az alsó, nadrágtartó részét tekerjétek be natúr színű madzaggal,majd a képen látható módon rögzítsétek.  Ezután nekiláthattok a natúr színű zacskók dekorálásának. Ha nem tudtok beszerezni kész zacsikat akkor pár ügyes mozdulattal és némi ragasztóval magatok is elkészíthetitek őket.

  A díszítéshez használhattok matricákat és szalagokat, nyomdát vagy csillámot is.   A lényeg, hogy ne felejtsétek el beszámozni őket és a tetejükre sima vagy figurás lyukasztóval egy-egy lyukat csinálni, hisz később ezekbe fogjuk fűzni a felfüggesztéshez a szalagokat.
A Bonprix munkatársai ezt ilyen cukker csillagokkal oldották meg.
  A kész zacskókat megtölthetitek mindenféle aprósággal: fülbevalókkal, csokikkal, kisebb sminktermékekkel. Persze én most csak a fantáziámra hagyatkozom ezzel kapcsoltban, mert nem tudom még, hogy miket rejtenek az én kis csomagocskáim.
De ha érdekel titeket december 1-től folyamatosan nyomon követhetitek az Instagramon, ahová mindig feltöltöm majd az adott napi meglepetést.

   Ha valami nagyobb ajándékot is tennétek  a csomagokba, akkor érdemes kreatívan gondolkodni. A Bonprix-nél például ezt a cuki Télapós tollat csak lazán átszúrták a csillagos lyukon.
Gyanítom, hogy ennél a csomagnál valamilyen írogatós feladat fog rám várni....


A legnagyobbat pedig érdemes december 24-re tartogatni, amit nem kell szükségszerűen felfűzni a kalendáriumra. Nálam ez a dobozkájában várja a karácsony reggelt.   Ha a dekorálással és a csomagok megtöltésével is végeztetek, akkor már csak a felfűzés maradt hátra.
Ehhez vágjatok különböző színű és hosszúságú szalagokat, majd ezekre folytatólagosan kössétek fel a véletlenszerűen kiválasztott csomagokat, majd a szalagok végeit kössétek rá a vállfa előzőleg madzaggal betekert részére.  Ha szeretnétek még egy kis extrát vinni az egészbe akkor a szalagok hosszúságát úgy igazítsátok, hogy a középső legyen a leghosszabb, a mellette lévők már rövidebbek és így rövidüljön a hosszúság a szélek felé haladva. Így, ha végeztünk egy fejjel lefelé fordított karácsonyfa alakját kapjuk.
   Én teljesen oda vagyok ezért az ötletért!
Ti mit szóltok hozzá?
Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!