Ugrás a fő tartalomra

Legjobb karácsonyi filmek

    Én már egy hónapja karácsonyi lázban égek, barkácsolok, ünnepi zenéket hallgatok és unalomig nézem a kedvenc téli filmjeimet. Én, személy szerint sokkal jobban szeretem a régebbi karácsonyi filmeket, mert meghittebb a hangulatuk és több lélek van bennük, mint a mostaniakban. Ezeket a klasszikusokat szerintem mindenkinek látnia kellene, hogy feltöltődjön vele a lelkünk és eszünkbe juttassák, hogy nem az ész nélküli pénzköltés és a fölösleges kacatok ajándékozása az ünnep lényege.

  1. Télapu trilógia

Egyértelmű, hogy a lista első helyén a munkamániás apukából Télapóvá vált Scott Calvin (Tim Allen) kalandjai állnak. A három részes történet igazi családi film, ami felhőtlen kikapcsolódást ígér minden korosztálynak és egycsapásra karácsonyi hangulatba hoz mindenkit.





   2. Négy karácsony

Mi történik akkor, ha két megrögzött karácsonykerülő mégsem tudja elbliccelni elvált szüleik ünnepi összejöveteleit?  Akkor bizony el kell látogatniuk mind a négy helyre, mely során ízelítőt kapnak a családi melegségből és kiderülnek az egymás előtt fel nem fedett, féltett titkaik is.
Nagyon vicces, de néhol elgondolkodtató film a két kedvenc színészemmel.






   3. Holiday

Nem hagyományos értelemben vett télapós, fenyőfás film, de mindenképpen magával ragadó, elgondolkodtató és tanulságos. Két összetört szívű nőről szól (Cameron Diaz, Kate Winslet), akik a neten akadnak egymásra és elhatározzák, hogy egy időre otthont cserélnek. Én beleszerettem ebbe a sztoriba és a fantasztikus karakterekbe, melyeknek majd mindegyike inspirál és megtanít valamire. Arthur Abott filmes hasonlatai és idézetei pedig valami elképesztően zseniálisak. Igazi életbölcsességek.
Ráadásul ez az egyetlen film, amiben Kate Winslet és Jude Law sem olyan irritáló, sőt kifejezetten szerethetőek.







   4. Kelekótya karácsony

Nekem erről a filmről azonnal Hópofi és a hajsza a mézes sonka után ugrik be. A főszereplő házaspár itt is meg szeretné úszni a karácsonyt és helyette egy napsütötte szigeten pihenni, de az utolsó percben mégis meghiúsul a tervük, mivel a lányuk hazalátogat az ünnepekre. Így nincs más választásuk, mint elvetni az utazás ötletét és az utolsó pillanatban beszerezni és megszervezni mindent.






   5. Karácsonyi vakáció

Ez az a film, amit szerintem senkinek sem kell bemutatni, hiszen a Griswold család karácsonya már nagyon sok éve csal mosolyt az arcunkra a karácsonyi készülődés közepette. Igazi klasszikus.





   6. A szálloda kedvence és a Huncut karácsony

Ezt a két szupi vígjátékot szándékosan említem együtt, hiszen egymás folytatásai. A szőke kis Eloise nagyjából Kevin lányverziójának felel meg csak szerintem sokkal aranyosabb és nincs is úgy agyonjátszva.
A cserfes kislány aki a feje tetejére állítja a Plaza Hotelt.







   7. Kiskarácsony mindenáron

Hát ez a film sem egy mai darab már, de még mindig vicces. Két férfi csatája, akik mindenáron megpróbálnak egymáson túltenni az ünnepi készülődés során.






   8. Karácsonyi történet

Legalább akkora kedvenc, mint a Télapu, ha nem nagyobb. Teljesen odavagyok a kis Ralphie történetéért, aki nagyon szeretne karácsonyra egy légpuskát, de senki nem pártolja ezt a vágyát.
Ettől a filmtől mindig újra kisgyereknek érzem magam. Nagyon jó a hangulata, rengeteget lehet nevetni rajta és azt hiszem egy picit mindenki ráismerhet benne a gyermekkor énjére.







   9. Mi a manó?

Az árva Buddy az Északi-sarkon nevelkedett a Télapó manói között. De egy idő után rájött, hogy igencsak kilóg a sorból 2 méteres magasságával, így nyakába veszi a világot és elindul megkeresni az igazi családját.
Egész jó kis film, tele néhol bugyuta, de szerethető humorral.






   10. Rénszarvas mentőakció

Nagyon, nagyon, nagyon cuki romantikus film. Míg a Télapó próbálja megmenteni az állatkertbe zárt rénszarvasát beleszeret a kedves állatgondozónőbe, ami csak még tovább bonyolítja az amúgy sem egyszerű küldetést. De végül persze minden jóra fordul.



  Lassan azt hiszem ideje befejezni a listát, mert ha nem parancsolok magamra sose lesz vége és márciusig nézhetjük a télapós filmeket. De azért felsorolás szintjén megemlíteném még a kimaradtakat, ha valakinek kevés lenne a 10-es lista.
Lebilincselő karácsony, Rabold el a Télapót, Csoda New Yorkban, Ki a Télapó?, Mentsük meg a karácsonyt (Imádom ebben a filmben Mrs. Angyalt, olyan édes, igazi jólelkű nagymama típus <3)







Na, kihagytam még valamit? ( Kevin szándékosan maradt ki a listából, mert nekem már az agyamra megy.... :D )




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,