2015. december 17., csütörtök

Dekorációk tobozból

   Nem véletlenül buzdítottam mindenkit arra az ősszel, hogy gyűjtsön annyi termést amennyit csak tud, hiszen ilyenkor jó hasznát vesszük a begyűjtött zsákmányoknak. Aki figyelemmel követi a blog mellett a facebook oldalt is, az már biztosan felhasználta a faleveleit és a makkokat is, hiszen számos ötletet mutattam már velük. A tobozok viszont még nem kerültek sorra. Ezért ebben a bejegyzésben a belőlük készíthető díszekre mutatok pár egyszerű alternatívát.


   A legegyszerűbb az, ha a tobozokat lefújjuk aranyra, ezüstre vagy csillámosra.Ezután már csak egy masnit kell rá ragasztani akasztóval és mehet is a fára vagy a lakás bármely másik pontjára.
 Ha zöldre festjük őket, a széleiket pedig fehérre akkor szuper mini karácsonyfa lehet belőlük, amit tetszés szerint dekorálhatunk vagy cserépbe állíthatunk. 
 
   Mozgó szemekkel, fagolyókkal és színes papírokkal kiegészítve szinte bármilyen figurát megalkothatunk belőlük.
 

   Szintén fagolyó és némi krepp papír vagy valamilyen textil hozzáadásával kész is vannak a cuki karácsonyi manók.
   Ugye milyen sokoldalú a toboz? És ez még csak egy töredéke a a vele elkészíthető ötleteknek. Ezen kívül dekorálhatjuk vele az ablakot, az adventi koszorút vagy a mécsestartóinkat, de lehet az ünnepi asztal aprócska dísze is vagy bármi, amit a képzeletünk meg tud alkotni és mi el tudjuk készíteni.