Ugrás a fő tartalomra

Dekorációk tobozból

   Nem véletlenül buzdítottam mindenkit arra az ősszel, hogy gyűjtsön annyi termést amennyit csak tud, hiszen ilyenkor jó hasznát vesszük a begyűjtött zsákmányoknak. Aki figyelemmel követi a blog mellett a facebook oldalt is, az már biztosan felhasználta a faleveleit és a makkokat is, hiszen számos ötletet mutattam már velük. A tobozok viszont még nem kerültek sorra. Ezért ebben a bejegyzésben a belőlük készíthető díszekre mutatok pár egyszerű alternatívát.


   A legegyszerűbb az, ha a tobozokat lefújjuk aranyra, ezüstre vagy csillámosra.Ezután már csak egy masnit kell rá ragasztani akasztóval és mehet is a fára vagy a lakás bármely másik pontjára.
 Ha zöldre festjük őket, a széleiket pedig fehérre akkor szuper mini karácsonyfa lehet belőlük, amit tetszés szerint dekorálhatunk vagy cserépbe állíthatunk. 
 
   Mozgó szemekkel, fagolyókkal és színes papírokkal kiegészítve szinte bármilyen figurát megalkothatunk belőlük.
 

   Szintén fagolyó és némi krepp papír vagy valamilyen textil hozzáadásával kész is vannak a cuki karácsonyi manók.
   Ugye milyen sokoldalú a toboz? És ez még csak egy töredéke a a vele elkészíthető ötleteknek. Ezen kívül dekorálhatjuk vele az ablakot, az adventi koszorút vagy a mécsestartóinkat, de lehet az ünnepi asztal aprócska dísze is vagy bármi, amit a képzeletünk meg tud alkotni és mi el tudjuk készíteni.
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e