Ugrás a fő tartalomra

Így kerüld el a macskajajt!

   Tinédzser koromban eszméletlen sokat jártam bulizni, aminek a velejárója volt az iszogatás is. Akkor még sokkal kevésbé viselt meg a másnapi macskajaj....
Mára már sokat változtam és kétszer is meggondolom, hogy érdemes-e a többiek rábeszélésének engedve még egy pohárral inni. Nem bírom már a másnaposságot. Sokkal jobban megvisel mint, 18-20 éves koromban. Úgy érzem, hogy nem ér annyit, az a pillanatnyi jóérzés amit az alkohol okoz, hogy után az egész napot átfetrengve, szenvedve az ágyból nézzem a tévét. Tömény elpocsékolt idő...
Ezért inkább figyelek arra, hogy mennyit iszom egy-egy buliban. Persze néha velem is elszalad a ló. Ilyenkor jönnek jól az évek során alaposan letesztelt másnaposság megelőző és kezelő tippjeim.


1. Alkoholfogyasztás közben:

   Hasznos, ha már az első pohár elfogyasztása után gondolsz a másnapra és vizet és/vagy valamilyen rágcsálnivalót is ropogtatsz két pohár között. Ez lehet ropi, chips vagy mogyoró.
Még ennél is többet segít, ha nem éhgyomorra, hanem egy alapos étkezés után vágunk bele az italozásba.

2. Alkoholfogyasztás után:

   Fontos, hogy azonnal egyél valamit, ami felszívja az alkoholt, pl: rágcsát vagy szendvicseket és nagyon nagyon sok (!) paradicsomot vagy paradicsomlevet. Ugyanis ez az igazi csodaszer a másnaposság ellen. Elfogyasztás után már pár perccel érezni is a jótékony hatását.
Lefekvés előtt közvetlenül még adjunk magunknak egy vitaminbombát, valamilyen multivitamin (pl. Béres csepp) formájában és irány ágy, egy kiadós alvásra.
Ha jobban bírjuk a macskajajt vagy nem ittunk olyan sokat ezzel máris garantáltuk a másnapi friss ébredést.

3. Másnap reggel:

   Ha tényleg nagy a baj és ébredés után még mindig nem vagyunk a helyzet magaslatán, akkor jöhetnek a vésztervek.  Még több paradicsomlé és még annál is több. Aztán víz, víz, víz a dehidratáltság megszüntetésére.
De próbálkozhatunk még a korhely vagy a sima savanyú káposzta levessel, ami szintén nagyon jó hatással van a másnaposságra. És eszünkbe se jusson koplalni! Tudom, hogy ilyenkor nincs igazán az embernek étvágya, de ezzel csak rontunk a helyzeten. Muszáj erőltetni a rendes étkezést!Tapasztalataim szerint ezzel a pár trükkel még a legnagyobb macskajaj is megszüntethető.
Nektek vannak még hasonló bevált tippjeitek?


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,