2019. január 8., kedd

4 könnyen betartható újévi fogadalom

    2018 egy nagyon jó év volt számomra, hisz tele volt újdonsággal, kihívással és sikerrel. Nagy dolgokban vehettem részt, a videoklip forgatásoktól kezdve az utazásokig. Új barátokat szereztem és úgy éreztem, valahogy minden elkezdett jóra fordulni az életemben.
Az év utolsó 2 hónapja viszont nem alakult ennyire jól. Tele volt fáradtsággal, idegességgel, feszültséggel és egy kis csalódással. Decemberre nagyon elfáradtam mind testileg, mind lelkileg ezért gyakorlatilag semmihez sem volt erőm.
Ezt valószínűleg Ti is észrevettétek , hisz nem volt új blogbejegyzés és a közösségi oldalas posztjaim száma is igen megcsappant. Így aztán a szilveszteri buli és az újévi fogadalom is kimaradt nekem, viszont ez utóbbit januárban szerintem még bárki pótolhatja. Ám a kudarc elkerülése miatt érdemes apróbb, elérhetőbb célokat megfogalmazni, amiket könnyű betartani.

Most néhány ilyen elérhető és hasznos fogadalomötletet hoztam nektek.


   1. Többet leszek a szabad levegőn!

Az egészségünk érdekében mindenképpen kint kellene tartózkodnunk a szabadban legalább napi 30 percet. Ebbe az időtartamba pedig elvileg nem tartozik bele az idő amíg kisétálsz a buszhoz vagy elballagsz a parkolóba a kocsidig.
Ettől függetlenül szerintem abszolút betartható ez a 30 perc. Munka után például leviheted a kutyát sétálni vagy elmehetsz a szerelmeddel vagy a gyerekekkel is egy kiadós sétára a környéketeken. Télen vihettek magatokkal forró teát is termoszban, így még hangulatosabbá tehetitek a közös programot. Ha esik a hó irány szánkózni vagy hóembert építeni..... Ezek mind, mind szuper lehetőségek arra, hogy betartsd a napi 30 percet a levegőn.

   2. Minden nap sportolok valamit!

Itt utalnék a fentebb már említett tevékenységekre is. Szánkózás, hógolyócsata, futás, bicajozás, tempós séta, kirándulás.... Ezer mókás tevékenység van amivel több mozgást csempészhetsz a napjaidban, csupán nyitottabban kell gondolkodni. A sport nem csak a konditermet vagy az aerobicot jelenti....
   3. Napi 1 alma.....

Te minden nap eszel gyümölcsöt?
Ha nem akkor ez a te fogadalmad lesz. Ugyan mennyire lehet nehéz naponta megenni egy almát vagy az esti film közben elmajszolni egy narancsot? Annyira nem az...
Szóval szerintem vágj bele!
Én a tízóraimat cseréltem gyümölcsre és eddig nagyon jól bevált!

   4. Figyelek a lelki békémre!

Tudom, hogy ez a mai világban igen nehéz, de már napi pár perc is segíthet ezen célod elérésében. Mindössze meditálnod kell hozzá. Tudtad, hogy minden olyan tevékenység meditációnak számít amikor semmi másra nem gondolsz csak arra a tevékenységre amit csinálsz?
Csak rakd fel a fülhallgatód, indítsd el a kedvenc számod és lazíts pár percet. Ha rendszeresen csinálod, akkor pár nap vagy hét után már érezni is fogod a "meditációd" jótékony hatásait.
Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!