Ugrás a fő tartalomra

4 könnyen betartható újévi fogadalom

    2018 egy nagyon jó év volt számomra, hisz tele volt újdonsággal, kihívással és sikerrel. Nagy dolgokban vehettem részt, a videoklip forgatásoktól kezdve az utazásokig. Új barátokat szereztem és úgy éreztem, valahogy minden elkezdett jóra fordulni az életemben.
Az év utolsó 2 hónapja viszont nem alakult ennyire jól. Tele volt fáradtsággal, idegességgel, feszültséggel és egy kis csalódással. Decemberre nagyon elfáradtam mind testileg, mind lelkileg ezért gyakorlatilag semmihez sem volt erőm.
Ezt valószínűleg Ti is észrevettétek , hisz nem volt új blogbejegyzés és a közösségi oldalas posztjaim száma is igen megcsappant. Így aztán a szilveszteri buli és az újévi fogadalom is kimaradt nekem, viszont ez utóbbit januárban szerintem még bárki pótolhatja. Ám a kudarc elkerülése miatt érdemes apróbb, elérhetőbb célokat megfogalmazni, amiket könnyű betartani.

Most néhány ilyen elérhető és hasznos fogadalomötletet hoztam nektek.






   1. Többet leszek a szabad levegőn!

Az egészségünk érdekében mindenképpen kint kellene tartózkodnunk a szabadban legalább napi 30 percet. Ebbe az időtartamba pedig elvileg nem tartozik bele az idő amíg kisétálsz a buszhoz vagy elballagsz a parkolóba a kocsidig.
Ettől függetlenül szerintem abszolút betartható ez a 30 perc. Munka után például leviheted a kutyát sétálni vagy elmehetsz a szerelmeddel vagy a gyerekekkel is egy kiadós sétára a környéketeken. Télen vihettek magatokkal forró teát is termoszban, így még hangulatosabbá tehetitek a közös programot. Ha esik a hó irány szánkózni vagy hóembert építeni..... Ezek mind, mind szuper lehetőségek arra, hogy betartsd a napi 30 percet a levegőn.





   2. Minden nap sportolok valamit!

Itt utalnék a fentebb már említett tevékenységekre is. Szánkózás, hógolyócsata, futás, bicajozás, tempós séta, kirándulás.... Ezer mókás tevékenység van amivel több mozgást csempészhetsz a napjaidban, csupán nyitottabban kell gondolkodni. A sport nem csak a konditermet vagy az aerobicot jelenti....




   3. Napi 1 alma.....

Te minden nap eszel gyümölcsöt?
Ha nem akkor ez a te fogadalmad lesz. Ugyan mennyire lehet nehéz naponta megenni egy almát vagy az esti film közben elmajszolni egy narancsot? Annyira nem az...
Szóval szerintem vágj bele!
Én a tízóraimat cseréltem gyümölcsre és eddig nagyon jól bevált!





   4. Figyelek a lelki békémre!

Tudom, hogy ez a mai világban igen nehéz, de már napi pár perc is segíthet ezen célod elérésében. Mindössze meditálnod kell hozzá. Tudtad, hogy minden olyan tevékenység meditációnak számít amikor semmi másra nem gondolsz csak arra a tevékenységre amit csinálsz?
Csak rakd fel a fülhallgatód, indítsd el a kedvenc számod és lazíts pár percet. Ha rendszeresen csinálod, akkor pár nap vagy hét után már érezni is fogod a "meditációd" jótékony hatásait.




Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü