Ugrás a fő tartalomra

Rend a lelke mindennek!

      Januárban az üzletek akciói csak a rendrakás, a takarítás és a lakásszépítés körül forognak. Mindenki javít, szépít, újrakezd, megváltoztat. Azt hiszem ez teljesen természetes, hisz a karácsony elmúltával kicsit mind üresebbnek érezzük magunkat, amin nem segít az év első hónapjának bágyadt hangulata sem. Ilyenkor mindenki vágyik valamire amitől jobban érzi magát a bőrében és az életében. Legtöbben a testük vagy a lakásuk rendberakása mellett döntenek.
A test részt én már egy ideje nem érzem annyira hívogatónak, hisz legtöbbször odafigyelek arra, hogy mit eszem, minden nap mozgok valamit, rendszeresen jógázom és meditálok, így azt hiszem a tőlem telhető legtöbbet teszem meg magamért és az egészségemért. A lakás viszont egy sötétebb folt, aminek a rendberakásában van hova fejlődnöm. Az, hogy ezzel kezdek el mélyebben foglalkozni nem egy újévi fogadalom eredménye. Már november óta dolgozom azon, hogy egy jól működő háztartási rendszert alakítsak ki, melyben mindennek megvan a helye, mindenkinek be van osztva, hogy mikor mit kell csinálnia, hogy a lehető legkevesebb idő rászánásával gördülékenyen menjen minden háztartási teendő. Ennek nyomán még novemberben sikerült összehoznom egy takarítási naplót (ha szeretnétek erről is írhatok egy blogbejegyzést a jövőben), amit bár eltartott pár hétig megszokni, de mára már simán és ügyesen megy a betartása.




   Második lépésként, mivel felismertük, hogy iszonyat sok cuccunk van, amik egy részének nincs is normális helye, a selejtezést és a rendszerezést tűztük ki
Én mindig abban hittem, hogy a legjobb ha kicsivel kezdünk és úgy haladunk lépésről lépésre az egész felé, így ennek a feladatnak is ebben a szellemben álltunk neki. Első körben a fiókok kerültek átvizsgálásra. Minden ami fölösleges, annak mennie kellet, a többit pedig szétválogattuk, csoportokra osztottuk és kis kosárkákba tettük. Így kerültek vissza a helyükre. Ezzel a módszerrel rendszereztük be a szerszámos fiókot, a fehérneműset és az edzősruhásat is. Ez utóbbinál viszont a kosár helyett kiürült mosókapszulás dobozokat használtam. Ügyes hajtogatási technikával ugyanis egész picire fel lehet tekerni az edzőstopokat, amik aztán kényelmesen elférnek ezekben a dobozokban.




A barkácskellékek, szalagok és gyöngyök tárolásához kiürült kávékapszulás dobozokat használtam, amik, ha  minden rendrakással végeztünk, gyönyörű decoupage technikás borítást kapnak.
De használtam szerszámos ládát ékszertartónak és cuki csipkés evőeszköztartót sminktárolónak.









   Viszont most jön csak a neheze. A szekrények, amik roskadásig vannak mindenfélével. Ide nagyobb elszántság és nagyobb, praktikusabb tárolók kellenek. Naponta csak 1-2 szekrényt selejtezünk át, hogy ne őrüljünk bele ebbe az óriási feladatba.
A jó állapotban lévő kiselejtezett dolgoknak új gazdát keresünk, odaadjuk egy barátunknak, ismerősünknek vagy valakinek akinek szüksége van rá, ami pedig menthetetlen annak irány a kuka. Amit maradásra ítéltünk, azokra várnak a rendszereződobozok. Az akasztós szekrény aljába már el is helyeztem 2 nagyot, azt egyikben sapkák, sálak, téli kiegészítők vannak, a másikban pedig a kisebb táskák. A tetejére meg odakerült a spéci szerszámos láda ékszertartóm is.



   Egyszerre csak kevés tárolót veszek, mert mindig menet közben derül ki, hogy mekkorára és milyen fajtára van szükség az adott helyre. Ha időm engedi akkor ezekért elmegyek a kedvenc lakáskiegészítős üzleteimbe, ha pedig ez nem jön számításba, akkor a netről rendelem meg. Új kedvenc oldalam most, a FAVI, ami egy bútor és dekoráció kereső oldal. Csak böngészgetnem kell a kategóriák között vagy beírni a keresőbe, ha konkrétan tudom, hogy mire van szükségem és máris dobja, hogy melyik webáruházakban van belőle és mennyiért. Ez azért jelentősen megkönnyíti a dolgunkat, hiszen nem kell 500 oldalt végigböngészni, csak rámenni a FAVIra és mindent egy helyen megtalálunk.





  Én már ki is néztem egy fellógatható textil tárolót, amire nagyon rég vágyom, e mellett több más praktikus rendszerezőt is és gondolkozom egy cipős szekrényen, bár ez ügyben nem született még egyetértés közöttünk a párommal.

  Szóval ha Ti is nagy rendrakásban vagy lakásfelújításban  vagytok, akkor érdemes megismerkednetek ezzel az oldallal, mert nagyon sok időt és pénzt spórolhattok meg magatoknak vele.


  Ha pedig még mindig nem elég a rendszerezős témából, akkor böngészés után nézzétek meg a legújabb videómat, amiben megmutatom, hogy tárolhatjátok praktikusan és helytakarékosan a pólóitokat.








 Ha tetszett a cikk, oszd meg a barátaiddal is, ezzel segítve, hogy a Premium Barbie blog híre még több nőhöz eljusson!




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü