2018. május 19., szombat

Black and white challange

   Nagyjából 2 hete bevállaltam egy kis irodai plusz munkát és ennek megkötéseként hétköznap a fekete alsó, fehér felső elvet kellett követnem. Ekkor született meg az ötlet, hogy mi lenne ha dokumentálnám is ezeket a szetteket, hátha segítséget nyújthatok azoknak, akiknek hasonló megkötések szerint kell a munkába felöltözniük. Így reggelente mind, a facebook oldalon, mind pedig az instagramon találkozhattatok az inspirációs fotóimmal.
   A dologban nagy segítség volt, hogy nem volt stílusi meghatározás, így az elegánstól a sportosíg bármi szóba jöhetett. Nagy lelkesedéssel vágtam bele a kalandba és már az első nap előtt összeszámoltam a fehér felsőimet, majd nagy megelégedéssel nyugtáztam, hogy bizony pont elég ahhoz, hogy minden nap másikban jelenhessek meg. Persze a dolgok sosem úgy alakulnak ahogy az ember várná....
A második nap után ugyanis rá kellett jönnöm, hogy minden másképp van , mint gondoltam.  A magassarkút szinte azonnal ki kellett lőnöm, mert 8 órát ülni benne számomra sokkal keményebb volt, mint 8 órát állni. A teljesen lapos balerinákkal szintén így jártam és az ötödik nap után őket is el kellett vetnem, mert komolyan mondom, hogy kikészült tőle a lábam. Reggelente elnéztem a villamosom a balerina cipős nőket (volt belőlük bőven) és nem tudtam megérteni, hogy hogy a fenében bírnak még lépni a munkanap végére. Ezeknek a cipőknek annyira nincs talpa, hogy kb. csak a kocsiból ki-kocsiba be életmód mellett van létjogosultságuk. Nekem szörnyű vádlifájdalmat okoztak a nap végére. Miután a cipőim nagy többségét kizártam, így maradtak a szuperkényelmes cipőim, amikben viszont nem csalódtam. Tapasztalataim szerint mindenképpen olyan lábbelit válasszatok a munkába (legyen az ülő vagy álló) aminek vastagabb talpa van és az egész cipőnek van egy stabil tartása, így jól fogja a lábat. Ilyen volt nekem az Uv színű sportcipőm és a fehér vászoncipőm. Ezeket hordtam később szinte minden nap.

   Aztán a fehér felsőkkel kerültem gondba. Nyitható ablakok híján délután nagyon meleg volt bent, így a hosszú ujjú felsők ki lettek lőve, délelőtt viszont izomból ment a kílma, ami a rövid ujjú felsőket zárta ki. Maradt az a megoldás, hogy rövid felsőhöz felvettem egy blézert vagy kardigánt, amit aztán délután levettem.
Ezek után azt hiszem bátran kijelenthetem, hogy a munkahelyi öltözködés (főleg ha szabályokkal is társul) nem egyszerű dolog. Ezer szempontot kell figyelembe venni,ami igen csak leszűkíti a ruhatárunkból választható darabok számát.
Ennek ellenére sikerült pár tanulságot és tippet összeszednem, amiket most megosztanék veletek is:


   Fontos a frizura

Még ha meg is vannak kötve a színek, még ha egyenruhában is kell járnod dolgozni akkor is megvan a változatosság lehetősége, ha minden nap más frizurát készítesz magadnak. Egyszer lófarok, egyszer egy laza fonat, majd utána egyszerűen csak engedd ki a hajad. Így minden nap egy kicsit más lehetsz...
És ne feledd az izgalmas hajpántokat sem! Én az egyik nap egy pöttyös pánttal dobtam fel a frizurám és szinte mindenki megjegyezte, Másnap hiányolták is...


  Sminkben az erő

Ugyanezt tudom elmondani a sminkről is. Változtasd a technikákat és a színeket, így csempészhetsz a look-odba egy kis változatosságot.


  Koncentrálj a kiegészítőkre

Attól, hogy folyton fekete alósban és fehér felsőben kell járnod még lehetsz izgalmas! Hogy hogyan?
Hát a kiegészítőkkel!
Nem tilos piros rúzst és piros ékszereket használni egyszerre.
Találd meg a kiskapukat. Ha csak az alső és a felső van meghatározva akkor legyél kreatív a táskáddal és az ékszerekkel.


   Kell egy felső

Én sokat trükköztem a kardigánokkal és blézerekkel is. Felkaptam egy pirosat vagy egy laza farmer dzsekit és ha kell, hát levettem és tádáám, ott is volt a megszabott fehér felső. Így senkinek nem lehetett egy szava sem....


   Szóval bár nem könnyű a munkahelyi kritériumoknak megfelelni, de azért nem is lehetetlen. A kiegészítőkkel, a sminkkel és a frizurával a legtöbb helyen azért trükközhetünk.

Nálatok milyen szabályok vannak az öltözködésre vonatkozóan?