Ugrás a fő tartalomra

Majális Bükfürdőn

   A hosszú hétvége közeledtével egyre könnyebb elveszni a majálisok programdzsungelében. Koncertre menjünk vagy hagyományos vásári forgatagba szívecskés- tükrös mézeskalácsért vagy inkább kiránduljunk?
Mi lenne, ha mindezt ötvöznénk?
Legyen benne egy kis koncert, egy kis vásár és egy varázslatos környezet. Az úti cél pedig legyen a nemzetközileg is nagy hírnévnek örvendő fürdőváros: Bük. Ez a kis ékszerdoboz hazánk harmadik legnépszerűbb úti célja, mely a közhittel ellentétben nem csak fürdőzéssel vár, hanem számtalan más remek programmal és ez május elsején fokozottan igaz.

  Lesz itt zene, tánc, ínycsiklandó ételek, hűsítő italok, vásár, koncertek és hagyományos májusfa állítás.

   Az ide érkezőknek nem érdemes kihagyni a Bükfürdői Termelői Piacot sem, amelyen a környékbeli termelők heti rendszerességgel kínálják hagyományos eljárással helyben vagy a környéken készült termékeiket.
Én jártam már ilyen termelői piacon és számomra felejthetetlen élmény volt. Mintha egy különleges időutazás részese lennél, ahol mindenki kedves és mosolygós, mindent meg lehet szagolni és kóstolni és ahol az "eredeti kézzel horgolt terítő" felirattal hirdetett szépségről valóban tudod, hogy az, hisz az árus néni épp most is egy ilyenen munkálkodik. Ott a szemed előtt, élőben. Csodálatos élmény, higgyétek el.

   Ha kinézelődtük magunkat és jól bevásároltunk a piacon, akkor jöhet egy kis mozgás. Választhatjuk a golfozást, a 18- lyukú championship golfpályán, bérelhetünk bicajt és bejárhatjuk a környéket, átmozgathatjuk magunkat a Fitneszparkban vagy kipróbálhatjuk az országban csak néhány helyen található Kneipp parkot. Itt 510 méter hosszan sétálhatunk mezítláb a kaviccsal, fenyőkéreggel, forgáccsal felszórt gyalogpályán. Ez a fajta "terápia" fejleszti a talpi érzékelést, az eltérő anyagokon sétálva pedig igazi talpmasszázst kaphatunk, hisz mindegyik felület más- más talpi reflexpontot stimulál, ezáltal pedig a testünk majd minden pontjára jótékony hatással van.
A csodálatos és nyugalmas parkban pedig megismerkedhetünk a gyógy - és fűszernövényekkel, a kijelölt helyen pedig jógázhatunk is.
Ha már itt vagyunk nem érdemes kihagyni a környék egyik legkülönlegesebb pihenőhelyét sem, az Organikus Pontot, ahol Nagy Csaba büki képzőművész fémvázból készített műalkotásai találhatóak, melyek a művész elképzelése szerint a természettel, a vízzel és a környezettel harmonizálnak.

Ha pedig ezen is túl vagyunk akkor jöhetnek a majálisi programok és az őrületes koncertek.
A részletes program a következő:

     Büki majális:

15:15 - Joós Tamás Üveggolyók című gyermekműsora
16:00 - Kéri Ferenc: Helén, s a tehén, avagy gyalog, mint Balogh - a Sok-szín-pad Társulat előadása - Büki MSK - Színházterem
17:00 - Gatto zenekar koncertje
18:30 - Tarnai Rock Band koncertje

A programok ideje alatt kirakodóvásár, büfé, légvár, kézműves foglalkozás, fajátékok, arcfestés és még sok minden más várja az érdeklődőket!

Civil ízek tára - főzés a büki a civil szervezetekkel!

Helyszín: Büki Msk - Atrium
Ingyenes!


Májusfa állítás a büki civil szervezetekkel 18:00 órától!
Helyszín: Bük, Koczán- ház, Széchenyi út 42.

Vad Fruttik és Belga koncert

Helyszín: Büki -Atrium (Eötvös u. 11)
Kapunyitás: 19:00
Start: 20:00
Belépő: 1500 ft (limitált számban), 2000 ft

Jegyelővétel: jegyrendelesbuk@gmail.com vagy személyesen Büki Msk, illetve 2018 március 22.-től Szombathelyen is megvásárolhatóak az Agora jegyirodában.


   

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,