Ugrás a fő tartalomra

Új év, új élet

   Boldog új évet Szépségek!
Végre elkezdődött a várva várt 2017-es év, így ideje belevágni a már korábban említett új élet programomba.
Tavaly rengeteg önfejlesztéssel, egészséges életmóddal és spiritualitással foglalkozó könyvet olvastam el. Mindegyik nagyon sok pozitívat adott az életemhez amitől még lelkesebb lettem és még több könyvet vettem meg.
Október körül támadt fel bennem a vágy először, hogy az olvasott tanácsok közötti össze-vissza kapkodás helyett szükségem lenne egy többlépéses, logikusan felépített rendszerre, amit aztán apránként átültethetek a saját életembe. Végül a  november végén beszerzett Ajurvédával foglalkozó könyv adta meg ehhez a végső löketet. Találtam benne egy viszonylag jó napirendet, aminek nagyon nagy százalékával egyetértettem, viszont igen sok dolog akadt benne amit szinte képtelenség lenne beépíteni egy mai modern életmódba.
December elején fogtam hát az össze eddig olvasott inspiráló olvasmányt és elkezdtem összegyúrni egy nagy egésszé úgy, ahogy az nekem megfelel. Egész szép kis rendszer állt össze belőle, ám ez korántsem végleges. Azt hiszem mindig fogok tudni hozzátenni még valamit, ahogy telik az idő. Persze ehhez is kinéztem már pár segítő könyvet... :)





   Tudnotok kell, hogy ezt a programot elsősorban magamnak állítottam össze, a saját igényeim és napirendem szerint, így nagyon sokat kell alakítanotok rajta menet közben, De ez így jó. Én azt hiszem, hogy nincs egy mindenki számára megfelelő "recept" az egészséges és harmonikus élet eléréséhez. Mindannyian más képességekkel, más igényekkel és korlátokkal élünk, így mindannyian más úton juthatunk el a vágyott harmóniához. Én csak segíteni tudok benne egy példával amit aztán mindenki a saját szájíze szerint formálhat.

   A facebook oldalon és azt hiszem valamelyik videóban is említettem már, hogy a program első és legfontosabb eleme egy nagy 5 napos méregtelenítőkúra lesz Dr, Steinberger levekkel. Dr. Steinberger 5 napos fitness program név alatt találjátok meg a nagy dobozt a szupermarketek, gyógyszertárak és bioboltok kínálatában. Még én sem szereztem be, szóval nem kell kapkodni vele.
Terveim szerint ennek a résznek 1-2 hét múlva ugrunk neki, de addig is elkezdjük felvenni az első apró, reggeli szokásokat.




  Az Ajurvéda szerint az az egészséges ha reggel, még napkelte előtt felébredünk. Nálam ez az első akadály. Soha nem bírtam a korán kelést. Ha esetleg mégis fel kellett kelnem 6-kor, akkor egész nap álmos és koki voltam. Amióta pedig a pánikkal küzdök ez fokozottam így van. Jelenleg nálam a fél8- 8 órás kelés az amitől kiegyensúlyozottnak érzem magam. Én így fogom kezdeni és ha a program során javul a közérzetem és az energiaszintem, akkor kicsivel mindig előrébb hozom majd az ébredés idejét.  Aki viszont bírja a 6-kor kelést az vágjon bele, mert a test jobban működik, ha korán kezdi a napot.


   Ébredés után ne pattanjunk ki azonnal az ágyból, hanem szánjuk pár percet az elmélkedésre. Először is haladjunk végig mindazokon a dolgokon, amikért hálásak lehetünk. A fedél a fejünk fölött, a családunk, a szerelmünk, a napsütés... vagy bármi ami melegséggel tölti el a szívedet. Ha kifejezed a háládat mindazért amid van megteremted annak a lehetőségét, hogy még több jót fogadhass be az életedbe,  Állapíts meg egy számot, amit minden reggel teljesítened kell ilyenkor. Nekem ez a szám 10. Ennyi dolgot sorolok fel amiért hálás vagyok és ügyelek rá, hogy ebből 6 olyan legyen, ami nem kerül pénzbe.
Ha ezzel megvagy zongorázd végig még képzeletben a napi teendőidet. Készülj fel rá lélekben, hogy ez egy tökéletes nap lesz.


   Következő lépés a reggeli rutinban: igyunk meg egy pohár vizet! Ez egy nagyon fontos momentum, hiszen reggelente egy pohár víz felébreszti a testet és a szerveket, aktivizálja a bélműködést és elűzi a hamis éhségérzetet. Ráadásul a bőrödet is ragyogóvá varázsolja.





    Ezután irány a fürdőszoba. Frissítsük fel magunkat egy kis arcmosással és némi nappali arckrémmel (ez különösen fontos a nagyvárosban élőknek, hiszen ilyen helyeken nagyon kemény a víz, ami szárítja az arcbőrt). Krémből sem mindegy, hogy milyet használunk, de egyenlőre megteszi a megszokott krémünk. Később majd részletesen foglalkozunk a méreganyagokkal a különböző termékekben, ekkor ráérünk új terméket választani helyette. Nem kell mindent egyszerre felforgatni az életünkben. Jobb, ha apró lépésekben haladunk, hogy az új szokások könnyebben beépüljenek az életünkbe.

    Első körben ezeket a feladatokat próbáljátok meg megszokni és rendszeresíteni.

Akinek mindez kevés lenne annak javaslom az önfejlesztő könyvek olvasását, amik által jobban megérthető az Univerzum működése. Számos nagy tanító van a világon. A te feladatod az, hogy megtaláld a neked legjobban tetszőt. Azt, akinek a írásmódjával, a hangvételével a legjobban tudsz azonosulni. A könyvek mellett rengeteg film is található ilyen témában a Youtubeon, érdemes ezek között is szemezgetni. Ezt a lépést nem lehet kihagyni a folyamatból. Muszáj megismerni és megérteni a világ, a testünk és az elménk működését, máskülönben ez a program nem lesz több, mint feladatok egymás utáni rutinszerű végrehajtása. A kívánt eredmény el fog maradni, mert nyugodt és békés ember helyett csak egy robotnak fogod érezni magad.
Ha még túl korainak érezd ezt a lépést az sem baj. Neked kell tudni, hogy mikor állsz készen rá. A lényeg, hogy semmiképpen se hagyd ki a belsőd ilyen módon való fejlesztését a programból.


 


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü