2017. január 4., szerda

Helló január!

   Nem tudom ti hogy vagytok vele, de bennem a január mindig ürességet kelt. A december a várakozásé, az ünnepé, a buliké. A szívünk szinte túlcsordul ettől a sok érzelemtől.  Aztán minden elmúlik és beköszönt a január. A rokonok hazamentek, a bejgli elfogyott, a karácsonyfa tűlevéllel árasztja el a szőnyeget. Mi pedig csak ülünk, tátogó nagy űrrel a szívünkben és nem tudjuk mihez is kezdjünk ezzel a hónappal.
Bárcsak itt lenne a február! A február az más. Nem olyan álmoskás, mint a január. Februárban itt a farsang, mindenki ébredezik a téli álmából és szinte már érezni a levegőben a közelgő tavasz előszelét.   De most még január van. Depressziós, álmos, üres. Mit is lehetne kezdeni ezzel a hónappal?
Tulajdonképpen bármit amit eddig is tettünk. Hiszen még mindig tél van! Lehet jó nagy sétákat tenni az egészséges, hideg levegőn, ihatunk forró kakaót miközben bekuckózunk egy jó könyvvel, készíthetünk hópelyhes dekorációkat, amikkel varázslatos hangulatba öltöztethetjük a lakásunkat. A lehetőségeink végtelenek, csak ne hagyjuk, hogy ez a szomorkás hangulat eluralkodjon rajtunk.
Én személy szerint elsősorban a tanulásnak és a festésnek fogom szentelni ezt a hónapot. Kicsit jobban ráfekszem majd az angolra, mert decemberben bizony elhanyagoltam és folyamatosan nyomozok az ételek és kozmetikumok káros összetevői után is, hogy az életmódprogramom keretén belül megszabaduljak ezektől a mindennapi mérgektől. Foglalkozom majd a lakás csinosításával is és most tervezem meg azokat a nagyobb átalakításokat amikbe tavasszal fogok belevágni. Egy halom életrajzi film megnézése is tervben van. Nagyon sok számomra inspiráló ember életéből készült már film, így most, hogy van időm, felkutatom ezeket. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni belőlük.
Most sziklaszilárdan elhatároztam, hogy nem hagyom a januárnak elvenni a kedvem mindentől! Ti se hagyjátok!
Legyen ez a "me time" hónap, amikor sort kerítünk mindarra, amire az év közbeni rohanásban nincs idő.

Szóval, ti mit fogtok csinálni januárban?