Ugrás a fő tartalomra

Helló január!

   Nem tudom ti hogy vagytok vele, de bennem a január mindig ürességet kelt. A december a várakozásé, az ünnepé, a buliké. A szívünk szinte túlcsordul ettől a sok érzelemtől.  Aztán minden elmúlik és beköszönt a január. A rokonok hazamentek, a bejgli elfogyott, a karácsonyfa tűlevéllel árasztja el a szőnyeget. Mi pedig csak ülünk, tátogó nagy űrrel a szívünkben és nem tudjuk mihez is kezdjünk ezzel a hónappal.
Bárcsak itt lenne a február! A február az más. Nem olyan álmoskás, mint a január. Februárban itt a farsang, mindenki ébredezik a téli álmából és szinte már érezni a levegőben a közelgő tavasz előszelét.   De most még január van. Depressziós, álmos, üres. Mit is lehetne kezdeni ezzel a hónappal?
Tulajdonképpen bármit amit eddig is tettünk. Hiszen még mindig tél van! Lehet jó nagy sétákat tenni az egészséges, hideg levegőn, ihatunk forró kakaót miközben bekuckózunk egy jó könyvvel, készíthetünk hópelyhes dekorációkat, amikkel varázslatos hangulatba öltöztethetjük a lakásunkat. A lehetőségeink végtelenek, csak ne hagyjuk, hogy ez a szomorkás hangulat eluralkodjon rajtunk.
Én személy szerint elsősorban a tanulásnak és a festésnek fogom szentelni ezt a hónapot. Kicsit jobban ráfekszem majd az angolra, mert decemberben bizony elhanyagoltam és folyamatosan nyomozok az ételek és kozmetikumok káros összetevői után is, hogy az életmódprogramom keretén belül megszabaduljak ezektől a mindennapi mérgektől. Foglalkozom majd a lakás csinosításával is és most tervezem meg azokat a nagyobb átalakításokat amikbe tavasszal fogok belevágni. Egy halom életrajzi film megnézése is tervben van. Nagyon sok számomra inspiráló ember életéből készült már film, így most, hogy van időm, felkutatom ezeket. Biztos vagyok benne, hogy sokat fogok tanulni belőlük.
Most sziklaszilárdan elhatároztam, hogy nem hagyom a januárnak elvenni a kedvem mindentől! Ti se hagyjátok!
Legyen ez a "me time" hónap, amikor sort kerítünk mindarra, amire az év közbeni rohanásban nincs idő.

Szóval, ti mit fogtok csinálni januárban?
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e