2017. január 18., szerda

Új év, új élet #3 - Tapasztalatok az 1 napos léböjtről

   Meséljetek Csajok, ki hogy halad a léböjtkúrával? Én pocsékul. Az előző részben elmeséltem nektek, hogy hogy szedtem szét az 5 napot kisebb, reményeim szerint az én pánikos szervezetemnek is emészthetőbb adagokra. Na, ez a stratégia nem jött be....
 Az első napot ügyesen átvészeltem, bár folyamatosan éhes voltam, a zöldségkoktél pedig pocsék volt. A kijelölt vízmennyiség viszont elképesztően könnyen lecsúszott, mert a szervezetem elképesztően kívánta a folyadékot. Összesen 4 liter vizet öntöttem magamba a nap folyamán, ami elég durva mennyiség.   Délutánra a kedvem határozottan javult, pedig előző nap este és még reggel is nyomott és feszült voltam. Ezt a javulást már a lé hatásának tudtam be.
Aztán nagyjából az utolsó adag zöldséglé megivása előtt 1 órával valami elképesztő fáradtság tört rám a semmiből. Akár állva is képes lettem volna elaludni. Azt hiszen ilyen mértékű fáradtságot utoljára csak pár évvel ezelőtt egy- egy durva pánikroham után éreztem.
Fürdés és fogmosás után gyorsan be is zuhantam az ágyba és leszámítva a fáradtságot nagyon is jól voltam. Határozottan éreztem, hogy az izmaim lazultak és ami a legjobb még a látásom is javult! Ezt a területet évek óta próbálom javítani, hiszen az izmok itt is ugyanúgy begörcsösödhetnek, ami a látás romlását idézheti elő. Ezért kell folyton masszíroznom bizonyos pontokat a szemkörnyékemen és minden  nap 5-10 percig tornáztatnom a szemem. De egészen ideáig semmivel sem sikerül még ilyen rövid idő alatt ekkora eredményt elérnem. Ettől nagyon lelkes lettem. Alig vártam, hogy kezdhessen a kúra következő részét.


   Másnap rátértem a kímélő étrendre. Zöldborsófőzeléket, natúr joghurtot és gyümölcsöket ettem. De ahogy telt múlt az idő én egyre rosszabbul éreztem magam. A rákövetkező nap pedig rám tört egy olyan erős pánikérzés amilyet már nagyon régen nem éreztem. Igaziból számítottam erre, hiszen azok a méreganyagok amiket a zöldséglé kiválasztott és amik okozzák a pánikot most ki lettek választva és ott keringtek a szervezetemben várva a kiürülést. Mégis nagyon megijedtem. Tudtam, hogy ez a dolog segít és folytatnom kellene, de bennem volt egy óriási félelem, hogy ennek az lesz az ára, hogy ha csak pár hétre is de visszaesek abba a rémálomba amiből már egyszer sikerül kikecmeregnem. Ezt semmiképp sem akartam. Csak aki átélte az tudja, hogy mekkora lelki és testi megterhelést jelent
egy -egy ilyen sötét időszak. Nem tudom, hogy el bírnám e újra viselni. Ha van más mód, akkor inkább azt választanám.  Ami pluszban ezen kívül zavart, az az, hogy a szépen kialakított 4 óránként egy kistányérral eszem rendszerem teljesen felborult. Még 5 nappal a kúra után is küzdöttem zabálási rohamokkal amiket borzasztó nehéz volt kordában tartani, pedig akkor már ettem húst, és tésztát is, hátha a laktatóbb ételektől visszaáll a régi rend. De ez a mai napig nem történt meg. Tartom a 4 órákat, de még mindig pokoli nehéz és sokszor előfordul, hogy étkezések között belecsípek ebbe- abba a konyhában...
Ezek tükrében úgy érzem nem éri meg nekem ez a napokig csak levet iszom dolog, így ismét kénytelen voltam változtatni a szabályokon.
Hiszem, hogyha figyelünk a testünkre az megmondja nekünk, hogy mi a jó és az én testem azt súgja, hogy bár ezek a levek hasznosak, de még mindig finomítanom kell a dolgok menetén. Így most eszek mindent ahogy eddig is és mellette reggelente iszom meg 2- 2,5 dl levet. Ha elfogyott akkor pedig tartok pár nap pihit, hogy a kiválasztott mérgeknek legyen idejük elhagyni a szervezetem.

  Pánikbeteg társaim Ti próbáltatok már valamilyen méregtelenítő kúrát? Más is érezett hasonló tüneteket, mint én?
És a nem pánikbetegek hogy bírják? Meséljetek!