Ugrás a fő tartalomra

Diy minyonos könyvjelzők

   Rég volt már diy poszt a blogon. Kicsit elhanyagoltam mostanában ezt a témát a nagy nyári pörgésben. De most, hogy végre itt van a bekuckózós ősz újra lesz idő újra alkotni és kreatívkodni.

   Most, mint mániákus könyvmoly, egy szuper minonyos könyvjelző elkészítését mutatom meg nektek.   Filléres anyagokból készül, pillanatok alatt és annyira egyszerű, hogy érdemes a gyerekeket is bevonni az alkotási folyamatba.


   Szükségünk lesz hozzá vékony kartonra, színes papírokra, papírragasztóra, ollóra és barkácsboltban beszerezhető mozgó szemekre.
   A kartonból 19-20 cm hosszú és 5 cm széles csíkokat vágunk,
lekerekítjük a felső végüket, majd bevonjuk őket egy tetszőleges színű papírral.
   Ezután a felső részre sárga papírt ragasztunk.    Egy kék papírra felrajzoljuk a kertésznadrágokat, majd felragasztjuk őket a könyvjelzőre úgy, hogy a nadrág teljesen takarja a két szín (a sárga és a tetszőlegesen választott) találkozását.


   És most jöhet a dekorálás. Egy, a nadrágnál sötétebb kékből kivágjuk a középen elhelyezkedő zsebet, feketéből a cipőket és egy vékony, hosszú csíkot a szemüvegnek, aztán felragasztjuk őket.

   Szürkéből a mozgó szemeknél valamivel nagyobb karikákat vágunk, ezeket ráragasztjuk a fekete csíkra, majd mehetnek rá a szemek.


   Pirosból jöhet még egy vékonyka mosolygós száj.
 Ééééééés már kész is vagyunk!
Ugye milyen egyszerű volt?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e