2016. október 5., szerda

Diy minyonos könyvjelzők

   Rég volt már diy poszt a blogon. Kicsit elhanyagoltam mostanában ezt a témát a nagy nyári pörgésben. De most, hogy végre itt van a bekuckózós ősz újra lesz idő újra alkotni és kreatívkodni.

   Most, mint mániákus könyvmoly, egy szuper minonyos könyvjelző elkészítését mutatom meg nektek.   Filléres anyagokból készül, pillanatok alatt és annyira egyszerű, hogy érdemes a gyerekeket is bevonni az alkotási folyamatba.


   Szükségünk lesz hozzá vékony kartonra, színes papírokra, papírragasztóra, ollóra és barkácsboltban beszerezhető mozgó szemekre.
   A kartonból 19-20 cm hosszú és 5 cm széles csíkokat vágunk,
lekerekítjük a felső végüket, majd bevonjuk őket egy tetszőleges színű papírral.
   Ezután a felső részre sárga papírt ragasztunk.    Egy kék papírra felrajzoljuk a kertésznadrágokat, majd felragasztjuk őket a könyvjelzőre úgy, hogy a nadrág teljesen takarja a két szín (a sárga és a tetszőlegesen választott) találkozását.


   És most jöhet a dekorálás. Egy, a nadrágnál sötétebb kékből kivágjuk a középen elhelyezkedő zsebet, feketéből a cipőket és egy vékony, hosszú csíkot a szemüvegnek, aztán felragasztjuk őket.

   Szürkéből a mozgó szemeknél valamivel nagyobb karikákat vágunk, ezeket ráragasztjuk a fekete csíkra, majd mehetnek rá a szemek.


   Pirosból jöhet még egy vékonyka mosolygós száj.
 Ééééééés már kész is vagyunk!
Ugye milyen egyszerű volt?