Ugrás a fő tartalomra

Diy minyonos könyvjelzők

   Rég volt már diy poszt a blogon. Kicsit elhanyagoltam mostanában ezt a témát a nagy nyári pörgésben. De most, hogy végre itt van a bekuckózós ősz újra lesz idő újra alkotni és kreatívkodni.

   Most, mint mániákus könyvmoly, egy szuper minonyos könyvjelző elkészítését mutatom meg nektek.   Filléres anyagokból készül, pillanatok alatt és annyira egyszerű, hogy érdemes a gyerekeket is bevonni az alkotási folyamatba.


   Szükségünk lesz hozzá vékony kartonra, színes papírokra, papírragasztóra, ollóra és barkácsboltban beszerezhető mozgó szemekre.
   A kartonból 19-20 cm hosszú és 5 cm széles csíkokat vágunk,
lekerekítjük a felső végüket, majd bevonjuk őket egy tetszőleges színű papírral.
   Ezután a felső részre sárga papírt ragasztunk.    Egy kék papírra felrajzoljuk a kertésznadrágokat, majd felragasztjuk őket a könyvjelzőre úgy, hogy a nadrág teljesen takarja a két szín (a sárga és a tetszőlegesen választott) találkozását.


   És most jöhet a dekorálás. Egy, a nadrágnál sötétebb kékből kivágjuk a középen elhelyezkedő zsebet, feketéből a cipőket és egy vékony, hosszú csíkot a szemüvegnek, aztán felragasztjuk őket.

   Szürkéből a mozgó szemeknél valamivel nagyobb karikákat vágunk, ezeket ráragasztjuk a fekete csíkra, majd mehetnek rá a szemek.


   Pirosból jöhet még egy vékonyka mosolygós száj.
 Ééééééés már kész is vagyunk!
Ugye milyen egyszerű volt?

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,