2016. október 24., hétfő

TESZT: Avon Life illatok

   Azt hiszem nincs már olyan nő aki ne hallott volna valamilyen formában az Avon új illatpárjáról, amit maga Kenzo Takada tervezett. Ő Párizs első japán divattervezője, aki immár négy évtizede varázsolja el egyedi ruhakölteményeivel és illatkreációival a világot. Munkásságával az élet pozitív oldalára és az életvidám szemléletmódra igyekszik felhívni a figyelmet. Ezt próbálta átadni az Avon Life illatok által is.
   Bevallom engem már az első hírek felröppenése lázba hozott, így alig vártam, hogy hozzájussak a parfümhöz és megismerkedhessek a végeredménnyel.
Kivételesen most a Jegikémet is megjutalmaztam egy parfümmel, hogy ne csak mindig nekem rejtsenek ajándékot az érkező csomagok. Egyébként is szeretem, ha az öltözékünk vagy a parfümünk harmonizál egymással, ezzel még jobban jelezve, hogy mi egy erős, összetartó kis "csapatot" alkotunk.

  Maguk az üvegek nagyon egyszerűek és letisztultak, a kupakok viszont visznek bele egy kis különlegességet, amitől az egész annyira elegánssá válik számomra.
A női parfüm kupakja elképesztően gyönyörű, benne van minden ami a nőt nővé teszi. Különlegesség, kecsesség és ragyogás. Azonnal el is kezdtem gondolkodni azon, hogy az üveg kiürülése után hogyan tudnám méltó módon hasznosítani.

   Az üveg tartalmát tekintve először a férfi illattal ismerkedtem meg, mert Jegi kb. semeddig sem bírt várni, még a képe elkészültéig sem, azonnal ki kellett próbálnia.
A leírás szerint a fás- fűszeres illatkategóriába tartozik, fő illatjegyei a feketebors, az ibolyalevelek és a cédrusfa.
Szerintem nagyon szexi pasis illat lett! Igazán körülírni sem tudnám, de nem is kell. Bejön és pont. Úgy ahogy van, minden összetevőjével együtt. Tökéletes illatkreáció lett.

  Ezek után persze alig vártam, hogy kipróbáljam a női változatot is. Valami hasonlóan jóra számítottam, de csalódnom kellet.
Az üveg ugyanis egy tipikus Avonos illatot rejtett, bár volt benne némi plusz ami a megszokottól eltérő. Ettől még nem nyűgözött le.
A virágos -fás illatkategóriába tartozik, fő illatjegyei a vízililiom, az ibolya és az írisz.
  Bőrre és ruhára fújva is szokványos az illata, ami viszont nagyon tartós. Még fürdéskor is igen nehéz lemosni. Az ilyen fokú tartósságot én plusz ponttal jutalmaznám. Ugyanez igaz természetesen a férfi változatra is.
Ruhán viszont pár nap elteltével már változik az illata és kicsit púderes, nagymamás lesz. Nem biztos, hogy mindenkinek ez jut róla eszébe, de nekem a nagymamám tényleg ilyen púderes illatot használ, e miatt asszociálok azonnal erre.


   Összességében tehát az Avon Life férfi illatát zseniálisra, a női viszont csak átlagosra értékelném.


Ti próbáltátok már őket? Mit gondoltok róluk?