2016. július 8., péntek

Így csomagolj a nyaralásra!

   A nyaralásra való összecsomagolás egy rémes tortúra minden nő számára. Próbálunk beleférni egy bőröndbe úgy, hogy fel legyünk készülve egy- egy hűvösebb napra meleg ruhákkal, de nálunk legyenek a legszebb nyári ruháink is és akkor hol vannak még a kiegészítők és a smink és a bőrápolás......   Persze adódhat úgy is, hogy elvetődünk bulizni. Akkor bizony kell egy buliruha is meg a fürdőruha. Nem, nem inkább fürdőruhák, mert mégsem lehetek egész héten ugyanabban a bikinikben. Még azt hiszik, hogy nincs másik. Pedig ha tudnák.....
Na és a párunk helyett is kell pakolni. A pasik általában letudják a "bedobok egy pólót meg egy nadrágot, nem értem mit kell ezen ennyit variálni" felfogással. Aztán csak ott jut eszükbe, hogy nem hoztak törölközőt és strandpapucsot sem. De mi persze előrelátóan becsomagoltuk nekik ezeket is... Mert ilyenek vagyunk. Mindenre gondoló csodalények.


kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug/?fref=ts


   Tehát nem egyszerű a nők élete ilyenkor sem. Érdemes hát logikusan átgondolva nekiállni a csomagolásnak és elnyomni magunkban az "ez még egyszer sem volt rajtam, de most majd felveszem" gondolatokat.
Ebben próbálok most nektek segíteni, a saját kis pakolási tippjeimmel.

   1. Én már a nyaralás előtt 5-6 nappal nyitok egy listát, amit mindig szem előtt hagyok és ha bármikor eszembe jut valami amit mindenképpen vinnem kell, gyorsan fel is írom rá. Ezzel biztosítom, hogy pl. a töltők vagy a fényképező akksijai ne maradjanak otthon.   2. Amikor elkezdek pakolni, leülök a szekrényem elé, kiszedegetem az összes ruhám és egy külön kupacba pakolom azokat, amiket vinni szeretnék. Ilyenkor még nem sokat gondolkodom, csak az első érzelmek alapján döntök.   3. Ha megvan a válogatás újra szemügyre veszem a kupacot és kiveszem belőle azokat, amiket jobban átgondolva fölösleges lenne cipelni. Ilyenkor már csak egy jóval kisebb halom marad.


   4. Aztán jön a számolgatós rész. Külön szedem a felsőket és az alsókat, majd egyesével átszámolom, hogy egy adott felsőhöz a kupacból hány alsó vehető fel. A kupacok méretétől függően vagy a 3 vagy az 5 alatti számot kapottak otthonmaradásra ítéltetnek.
Ugyanezt végigcsinálom a nadrágoknál is. Így biztosítom, hogy csak könnyen kombinálható darabok kerüljenek a bőröndbe, amikből könnyedén összehozhatóak majd a nyaralás alatt viselt változatos szettjeim.

   5. Most, hogy ruhákból csak a legfontosabbak maradtak jöjjenek a kiegészítők. Itt is válogassuk ki azokat, amiket a legszívesebben vinnénk. Alkossunk a ruhákból szetteket és társítsunk hozzájuk az ékszereket. Ami csak 1-2 szetthez jó annak pedig maradnia kell. Itt is inkább arra törekedjünk, hogy könnyen kombinálható alapdarabokat vigyünk magunkkal.
  6. A kész szettekhez társítsunk cipőket, megint figyelembe véve azt, hogy egy cipő több outfithez is passzoljon.


   7. A fürdőruhák számát is érdemes korlátozni. Tapasztalataim szerint egy 6-8 napos kiruccanáshoz bőven elég 3 belőlük, plusz egy strandkendő.


   8. A sminkeknél is szorítkozzunk a legszükségesebbekre. Én például viszek egy könnyű fedésű alapozót estére, egy kőpúdert, egy vízálló szempillaspirált, egy kicsi szemhéjpúder palettát, amiben az általam legfontosabbnak tartott színek vannak valamint egy szem- és egy szemöldökceruzát és 1-2 rúzst vagy szájfényt.  Így a sminkeszközök száma is lecsökkenthető egy púderecsetre és egy alapozószivacsra.

   9. A szépségápolási termékeknél a legjobban akkor járunk ha beszerzünk belőlük travel size kiszereléseket. Fölösleges lenne mindent nagy flakonokban cipelni. Bár sajnos sok olyan termék van, amiből nincs kis méret. Ezért év közben érdemes arra figyelni, hogyha a birtokunkba kerülnek ilyen kis üvegek, akkor azokat kiürülés után mossuk ki és rakjuk el az utazós, nyári időszakra. Így meg is oldódik a probléma.

   10. Ha mindez megvan, már lehet is pakolni a bőröndbe! Pakoláskor érdemes még átnézni egyszer az előre megírt listát is, hogy nem került e rá valami fölösleges.


Kész van? Sikerült bepakolni? Ugye mennyivel több hely lett? Ha mégsem nem kell elkeseredni, végső esetben pakolhatsz még a pasid táskájába is. Ő úgyis csak egy pólót meg egy nadrágot visz...... :D