2016. május 23., hétfő

TESZT: Lancome Énergie de vie

   Veletek is gyakran megesik, hogy nem alszotok eleget, mert éjszakába nyúlóan sorozatoztok, dolgoztok vagy egyszerűen csak álmatlanul fekszetek az ágyban mert az agyatok egyfolytában valami fontos dolgon kattog? Velem elég gyakran. Aztán nem csoda ha egész nap fáradtnak érzem magam és nyúzottnak látom a bőröm. A smink sem mutat ilyenkor igazán jól rajta hiába használok alá hidratálót vagy bármilyen csodákat ígérő primert, egyszerűen nem lesz élettel teli és friss az összhatás. Nekem ráadásul a pánikbetegség is ront a helyzeten. Hiába értem el azt, hogy már szinte nincsenek is tüneteim, de a kárt amit okozott a  bőrömben, a körmömben, a hajamban és úgy összességében a testemben,talán még évekig fogom "tatarozni".
Persze tudom, már az is sokat javítana a helyzeten, ha megpróbálnék időben lefeküdni, de komolyan mondom, hogy ez nekem itt Budapesten sose szokott sikerülni, hiába igyekszem. Ránézek az órára 8-kor, aztán gyorsan (na jó, nem olyan gyorsan) megfürdök elpakolok még pár dolgot, ránézek a blogra, írok pár sort és hopp, máris fél 12. Bezzeg ha otthon vagyok Nyíregyházán a jó levegőtől vagy a kellemes családi légkörtől talán, de 10-kor már alszom is, reggel pedig kipihenten, ébresztés nélkül 8-kor ki is pattanok az ágyból. Itt Pesten ez valahogy nem megy.
De hát ilyenek vagyunk mi Y generációs nők. Mindent akarunk, karriert, családot, önkifejezést, jógázni, futni, sportolni, diétázni, bulizni és mindezt azonnal, kompromisszumok nélkül. Pihenni meg majd ráérünk később is, gondoljuk. Folyamatosan 120%-on pörgünk, így nem csoda ha gyakran vagyunk fáradtak és nyúzottak.

  Ezt felismerve a Lancome egészen Ázsiáig ment, hogy átértékelje az ázsiai szépségápolást és megalkosson egy új "csodaszert" ami kielégíti a 25- 35 éves nők igényeit. "Egy olyan terméket ami annyira üdítő, mint egy arcápoló, annyira hatékony, mint egy szérum és annyira hidratáló, mint egy Lancome krém." Ez lett az Énergie de vie.
   Én lassan egy hónapja használom és nagyon meg vagyok vele elégedve. Az első ami megfogott benne, az az eszméletlen szép, üde zöld színe volt.Komolyan mondom, ilyen gyönyörű árnyalatot talán még sosem láttam, főleg nem kozmetikumban. A másik amibe beleszerettem az az illata volt, ami illeszkedve a színéhez, kellemes lime-os, ami bőrre kenve és szuperül érződik, ráadásul több órán át meg is marad.

  Először reggelente használtam, mert úgy gondoltam, hogy így hatékonyabban tüntethetem el vele a fáradtság jeleit. De összességében nem vált be, pedig a bőröm gyönyörű, egységes és élettel teli lett. Egy fő gond volt vele, hogy bár nagyon könnyen beszívódik a bőrbe mégis marad utána egy hosszú ideig tartó nem is igazán ragacsos, inkább tapadós érzés, ami még 2-3 órával a használat után is megnehezíti a sminkelést.

  Ezért aztán módosítottam és esti használatra váltottam. Most egyébként is alaposan átalakítottam az arcápolási rutinomat, mert egy nemrégiben elvégzett arckezelés után rádöbbentem, hogy gyökeres változtatásokra van szükségem ezen a téren, de erről lesz még szó a későbbiekben. Így pont akadt hely egy új terméknek is az esti rutinban.
Így viszont már teljesen elégedett voltam vele. Ahogy azt a reggeli használatnál is tapasztaltam a bőröm pár perc után elkezdett felüdülni, egységes, egészséges kinézetű lett és a szem alatti sötét karikáim is halványodtak.
Az éjszaka folyamán pedig volt ideje jobban beszívódni a szérumnak és reggelre a tapadós érzés is megszűnt és vele együtt a szem alatti puffadás és az apró ráncok is.
Azt hiszem ekkor szerettem bele végleg....

  Összességében tehát nagyon hatásosnak tartom a Lancome Énergie de vie arcápolót. Bár az ára elég borsos 11- 14 ezer forint között mozog) de egy üveg meglepően sokáig tart, hiszen egy pumpálásnyi elég az egész arcra és nem is feltétlenül kell minden nap használni. Én például nem használtam minden este, inkább csak igazán túlhajszolt napokon fordultam hozzá. 25 éves kor fölött szerintem már mindenkinek kell egy ilyen Jolly Joker termék, amivel alkalomadtán fel tudjuk rázni az agyon nyúzott arcbőrünket. Ne később keseregjünk a ráncokon és a feszességét vesztett bőrön, hanem próbáljunk meg megelőzni.