Ugrás a fő tartalomra

DIY vattatartó chips-es dobozból

   Már régóta keresgélek valami esztétikus tárolót a sminklemosáshoz és arctisztításhoz használt vattakorongoknak, hogy ne kelljen a boltban megvásárolt zacskóban tartani őket. Először valamilyen édességbolt hatású áttetsző üveg vagy műanyag szépségre gondoltam, de végül rá kellett jönnöm, hogy az csakis addig szép, amíg a boltban van és senki nem nyúl hozzá. Egyébként végtelenségig tartó törölgetést igényel.   Később aztán találtam egy képet, egy chips-es dobozból készült tésztatartóról. Ez azonnal megihletett és el is kezdtem agyalni rajta, hogy hogyan lehetne a nálam egyébként halmokban álló "majdcsakvalamirejólesz" Pringles dobozokból csajos vattatartó.
Sajnos az ötlet nem egyedi, ugyanis miután rákerestem a Google százszámra dobta fel róla a képeket a világ legkülönbözőbb országaiból. De ez nem kell, hogy a kedvünket szegje. Úgy fogtam fel, hogy ezek a fotók szuperek lesznek inspirációnak. Szóval miután megszületett a fejemben a terv máris hozzáfogtam a megvalósításhoz.

   Amire szükség van az én változatomhoz az 1 üres chips-es doboz, színes spray, tetszőleges mintájú szalvéta, decoupage ragasztó és lakk egyben, egy éles olló és pici öntapadós strasszok.
Ha viszont nem szeretnétek vele olyan sokat pepecselni, akkor vegyetek egy darab szép, mintás öntapadós tapétát és vonjátok be azzal!

   Először is fogtam a dobozt, levettem a tetejét és mint a kettőt befújtam a Tescoban karácsony után szuperakciósan megvett ezüst festékkel.  
Miután alaposan megszáradt a henger aljára rajzoltam egy megfordított T betűt lekerekített szélekkel és amennyire pontosan csak tudtam kivágtam.
  Stílusban egy franciás, csajos vonalra gondoltam, amit az egyik újonnan beszerezett szalvétám ihletett. Egyszerűen csak körbevágtam a mintát, leszedtem a szalvéta alsó, sima fehér rétegét, a hengeren bekentem ragasztóval a helyét és óvatosan rásimítottam.
A teljes száradás után pedig az egész hengerrel együtt lelakkoztam.

  Végül az alsó, kivágott nyílást körberagasztottam az öntapadós strasszokkal és megtöltöttem a dobozt a vattakorongokkal.
    Egy valamire figyeljetek oda nagyon, hogyha fürdőszobában akarjátok tárolni, akkor mindenképpen vízálló lakkot használjatok hozzá, hogy bírja a gőzt és a párát!
Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e