2016. május 27., péntek

DIY vattatartó chips-es dobozból

   Már régóta keresgélek valami esztétikus tárolót a sminklemosáshoz és arctisztításhoz használt vattakorongoknak, hogy ne kelljen a boltban megvásárolt zacskóban tartani őket. Először valamilyen édességbolt hatású áttetsző üveg vagy műanyag szépségre gondoltam, de végül rá kellett jönnöm, hogy az csakis addig szép, amíg a boltban van és senki nem nyúl hozzá. Egyébként végtelenségig tartó törölgetést igényel.   Később aztán találtam egy képet, egy chips-es dobozból készült tésztatartóról. Ez azonnal megihletett és el is kezdtem agyalni rajta, hogy hogyan lehetne a nálam egyébként halmokban álló "majdcsakvalamirejólesz" Pringles dobozokból csajos vattatartó.
Sajnos az ötlet nem egyedi, ugyanis miután rákerestem a Google százszámra dobta fel róla a képeket a világ legkülönbözőbb országaiból. De ez nem kell, hogy a kedvünket szegje. Úgy fogtam fel, hogy ezek a fotók szuperek lesznek inspirációnak. Szóval miután megszületett a fejemben a terv máris hozzáfogtam a megvalósításhoz.

   Amire szükség van az én változatomhoz az 1 üres chips-es doboz, színes spray, tetszőleges mintájú szalvéta, decoupage ragasztó és lakk egyben, egy éles olló és pici öntapadós strasszok.
Ha viszont nem szeretnétek vele olyan sokat pepecselni, akkor vegyetek egy darab szép, mintás öntapadós tapétát és vonjátok be azzal!

   Először is fogtam a dobozt, levettem a tetejét és mint a kettőt befújtam a Tescoban karácsony után szuperakciósan megvett ezüst festékkel.  
Miután alaposan megszáradt a henger aljára rajzoltam egy megfordított T betűt lekerekített szélekkel és amennyire pontosan csak tudtam kivágtam.
  Stílusban egy franciás, csajos vonalra gondoltam, amit az egyik újonnan beszerezett szalvétám ihletett. Egyszerűen csak körbevágtam a mintát, leszedtem a szalvéta alsó, sima fehér rétegét, a hengeren bekentem ragasztóval a helyét és óvatosan rásimítottam.
A teljes száradás után pedig az egész hengerrel együtt lelakkoztam.

  Végül az alsó, kivágott nyílást körberagasztottam az öntapadós strasszokkal és megtöltöttem a dobozt a vattakorongokkal.
    Egy valamire figyeljetek oda nagyon, hogyha fürdőszobában akarjátok tárolni, akkor mindenképpen vízálló lakkot használjatok hozzá, hogy bírja a gőzt és a párát!