2016. május 5., csütörtök

4 szépségtipp, hogy mire használhatod a kókuszolajat

   Korábban nagyon örültetek a ricinusolajos bejegyzésnek, ezért úgy gondoltam, hogy szót ejtek a másik legkönnyebben beszerezhető olajról is, ami nem más, mint a kókuszolaj.
Ehhez az alapvetően szilárd, ám szobahőmérsékleten folyékony olajhoz könnyen hozzájuthatunk, hisz szerintem nem is nagyon van már olyan élelmiszerüzlet, ahol ne árulnák, mivel nagyon közkedvelt lett az egészségtudatos emberek körében.
Én is kipróbáltam, de az amúgy is minden olajra érzékeny, problémás gyomrom valahogy nem tudott megbarátkozni vele, így visszatértem az olívaolajra. De megmaradt egy nagy adag kókuszolajam, amit valahogy fel kellett használnom. Így keresgélni kezdtem és találtam is 3 szuper ötletet az egy általam ismert mellé. Ezekkel már könnyen be tudtam illeszteni a kókuszolajat a szépségápolási rutinomba és úgy megszerettem, hogy a mai napig is használom.

   1. Testápoló

Mivel a kókuszolaj könnyen olvad, egyszerűen használhatjuk testápolóként. Egész kicsi is elég belőle és bőrünk máris puha és bársonyos lesz tőle.
Extra száraz bőrrel küzdőknek különösen ajánlott a használata.


   2.  Sminklemosó

Elsőre talán kicsit furának hangzik, de sminklemosóként is nagyon jól funkcionál a kókuszolaj. A benne lévő értékes vitaminok ráadásul nagyon jól táplálják is a bőrt valamint orvosolják az érzékenységet és a szárazságot.


   3. Hajpakolás

Már néhány használat után megoldást jelenthet a száraz, töredezett haj problémájára. Csak dörzsöljünk a törölközőszáraz hajba 1- 2 evőkanál kókuszolajat, majd zuhanysapka vagy fólia alatt hagyjuk hatni legalább 1 órán át.
Ha az ápolás mellett gyorsabb növekedésre is vágyunk, akkor keverjük ricinusolajjal, 2 kanál ricinus: 1 kanál kókuszolaj kombinációban.


   4. Napolaj

Nagyon kevesen tudják, de a hidegen sajtolt, szűz kókuszolaj 4-es faktorú védelmet nyújt a nap ellen, ami bőven elegendő a tavaszi időszakban.
Sok más napvédőszerrel ellentétben ez biztosan nem terheli a bőröd káros anyagokkal.
  Ki milyen hasonló tippet tud még?