2016. március 2., szerda

Töltött bagett

   Szerintem mindenki ismeri a hipermarketekben kapható fagyasztott, zöldfűszeres vagy fokhagymás fűszerevajjal töltött bagetteket, amik szupergyorsan elkészülnek és fillérekbe kerülnek.
De mint mindenből, ebből is jobb a friss, otthon készített változat és nekem van is rá egy gyors és olcsó receptem!


   Hozzávalók:

1 közepes vagy 2-3 kicsi bagett (lehet akár sajtos is, úgy még finomabb)
3-4 szelet csirkemellsonka vagy bacon
nagy adag reszelt sajt
1 csipet só
ízlés szerinti fűszerek ( én legtöbbször fokhagymát, fehér borsot és metélőhagymát használok)


Fogjuk a bagettet és kivágunk belőle egy csíkot, végig a közepén.




   A többi hozzávalót összekeverjük egy tálban, majd óvatosan, kanállal a bagetten kivágott résbe töltjük.




   Ezután pizzasütő lapra tesszük (ha nincs, megteszi egy sima tepsi is) és nagyjából 3-5 perc alatt készre sütjük. De folyamatosan nézegessük, mert hamar odakaphat.

Ha kész szeleteljük fel és még melegen fogyasszuk!




  Jó étvágyat hozzá!