2016. március 18., péntek

TESZT: Garnier Ultra Doux sampon fénytelen hajra

   Pár héttel ezelőtt a szokásos heti nagybevásárlás alkalmával a kifogyott samponomat is pótolni kellett. Általában ezen nem variálok gyakran, hanem ha valamire rákattanok akkor azt van, hogy évekig használom. Így volt ez a Dove argán olajos samponnal, aztán a Baba mandulaolajossal majd a zöld teással. Most viszont elhatároztam, hogy megnézem a Garnier Ultra Doux sampont Anyukám tanácsára, aki a festett hajra való változatot használja és esküszik rá. És mivel Anya még sose adott rossz tanácsot, gondoltam most is hallgatok rá. 
De amint a polchoz értem máris elcsábultam, mert megpillantottam a levendulás-rózsás változatot. Búcsút is intettem az eredeti tervnek és azonnal a kosaramban landoltattam ezt az újdonságot, mert már ott az üzletben megfogott az illata.

   Hajmosást ennyire még sosem  vártam, mint most. De mielőtt tesztelni kezdtem volna gondosan utána néztem, hogy mit is ígér ez a termék: 

"A fényes és selymes hajért
A fénytelen haj számára kifejlesztett új recept a tisztító tulajdonságairól ismert levendulát a selymességet és ragyogást adó rózsával* egyesíti. Eredmény: A haj fényesen ragyogó és puhább tapintású."


  Az első hajmosásnál, úgy ahogy a boltban is az illat bűvölt el engem. Komolyan mondom, egy igazi élmény hajat mosni ezzel a samponnal. Könnyen felhabzik és szinte azonnal körbeölel egy kellemesen nyugtató levendulaburok.  

   Szárítás után a hajam tényleg valamivel fényesebbnek tűnt, de ekkor még nem tudtam, hogy tényleg az vagy csak annak akarom látni. Ez csak a második használat után derült ki, mert ekkor már egyértelműen látható volt a ragyogás, amit a termék ígért. Teljesen új életre keltette a hajam. A tapintása is sokkal simább és puhább lett.
Az egyetlen fájdalmam az volt, hogy az illata nem hosszan tartó. Szárítás után már semmit sem éreztem belőle. Pedig nagyon reménykedtem benne, hogy velem marad még egy darabig a levendula illat. 

   Ezt leszámítva én nagyon elégedett vagyok a Garnier Ultra Doux sampon ezen változatával. Az ígéreteit beváltotta, a hajam újjáélesztette és az illata is isteni. Ráadásul parabén- és szilikonmenetes, ami mindenképpen plusz pontot érdemel.


    Ha pontozni kellene én 10/9- et adnék, de csakis a hamar elillanó illat miatt.