2016. március 22., kedd

Inspirációk tojásfestéshez

   A cím talán egy kicsit félrevezető, most hogy jobban belegondolok, mert gyönyörű és egyedi tojásokat nem csak festékkel lehet készíteni, hanem számos más eszközzel és technikával. Ezekhez hoztam Nektek most pár inspirációs képet.

  De első körben maradjunk a festésnél. Míg évekkel ezelőtt a hagyományos piros tojás és társai voltak a legnépszerűbbek, idén helyettük inkább a pasztell és a fehér alapra festett minták fognak dominálni.


  Ha nincs túl nagy kézügyességünk a festéshez, akkor sem kell aggódni, mert például gyönyörű mintákat érhetünk el akkor is, ha a festékbe mártás előtt csipkébe, befőttes gumikba vagy madzagokba tekerjük a tojásokat.


  De feldobhatjuk még őket néhány színes ponttal vagy összefröcskölhetjük hobbiboltokban kapható metál festékkel.  Ha nem festékben gondolkodunk, akkor számomra egyértelműen előkerül a decoupage. Körbevágott szalvétamintákkal szerintem csodálatosan lehet dekorálni. Hogy pontosan mi kell hozzá azt megnézhetitek egy korábbi, mécsestartós bejegyzésemben.  Ám a tojás nem csak a locsolóknak való. Hangulatosan fel lehet vele díszíteni akár az egész házat.
   Ez mindösszesen csak egy töredéke volt a tojásdíszítési technikáknak. Nekem is maradt még pár ötletem, amit remélhetőleg meg tudok veletek osztani itt a blogon, ha marad még rá elég időm húsvétig.
Addig is kellemes tojásfestést Szépségeim!