Ugrás a fő tartalomra

Mozzarellával sült paradicsom

  Pár héttel ezelőtt végigcsináltam egy savtalanító diétát, ami része életem pánikmentesítő intézkedéseinek. Azt hiszem, hogy ahhoz, hogy ezen az állapoton túljusson egy pánikbeteg, nem csak az elméjében kell rendet tenni, hanem a testében is. Tehát ki kell belőle űzni minden nem oda való káros anyagot és cserébe feltölteni jótékony hatású vitaminokkal.
A diéta második hetétől éppen ezért sem húst, sem állati eredetű tejterméket nem fogyasztottam és délig csakis gyümölcsöt ettem. Eleinte elég nehéz volt megszokni, de aztán egyre jobban belerázódtam. Mégis minden egyes percben azt vártam, hogy mikor térhetek vissza az eredeti, megszokott étrendemhez.
Aztán amikor elérkezett a pillanat óriási boldogsággal vetettem bele magam a rántott husik, tejtermékek és édességek világába. Két nap alatt viszont rájöttem, hogy az az energia és testi stabilitás amit a diéta alatt megszereztem kezd elveszni....
Ekkor döntöttem úgy, hogy még jobban megreformálom az étrendem. Nem akartam visszatérni a szigorú, mindent megvonok diétához, ezért  kidolgoztam magamnak egy saját, ésszerű és fenntartható rendszert. Ennek első lépéseként minimalizáltam heti 1-2 alkalomra a húsfogyasztást és maximalizáltam a zöldség- és gyümölcsbevitelt.
Ehhez persze új receptekre is szükség volt, hiszen 15-20 kizárólag zöldséges fogáson kívül nem nagyon ismertem többet. Így elkezdtem bővíteni a repertoárt.

 Az első finomságot pedig tegnap este futás után el is készítettem, most pedig megosztom Veletek is!


   Mozzarellával sült paradicsom:

Hozzávalók:

4-5 szem paradicsom
2-3 mozzarella golyó
1 fél fej vöröshagyma
4 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
kakukkfű
fehérbors









   A paradicsomot és a mozzarellát karikázzuk egy centi vastagra, majd rakjuk őket egymás után,  olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe.




     A vörös- és a fokhagymát aprítsuk nagyon finomra, majd keverjük össze a 4 ek. olívaolajjal és a fűszerekkel. Ezzel a keverékkel locsoljuk meg a a sajtok és a paradicsomok tetejét, majd tegyük sütőbe és közepes lángon, ízlés szerint 2-4 percig süssük. Azért írom, hogy ízlés szerint, mert tapasztalatom szerint mindenki más állagúnak szereti a sült paradicsomot. Ezért a sütési időt már mindenki maga dönti el.


   Ha kész vegyük ki a sütőből és azonnal tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!




     

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü