2015. augusztus 31., hétfő

Mozzarellával sült paradicsom

  Pár héttel ezelőtt végigcsináltam egy savtalanító diétát, ami része életem pánikmentesítő intézkedéseinek. Azt hiszem, hogy ahhoz, hogy ezen az állapoton túljusson egy pánikbeteg, nem csak az elméjében kell rendet tenni, hanem a testében is. Tehát ki kell belőle űzni minden nem oda való káros anyagot és cserébe feltölteni jótékony hatású vitaminokkal.
A diéta második hetétől éppen ezért sem húst, sem állati eredetű tejterméket nem fogyasztottam és délig csakis gyümölcsöt ettem. Eleinte elég nehéz volt megszokni, de aztán egyre jobban belerázódtam. Mégis minden egyes percben azt vártam, hogy mikor térhetek vissza az eredeti, megszokott étrendemhez.
Aztán amikor elérkezett a pillanat óriási boldogsággal vetettem bele magam a rántott husik, tejtermékek és édességek világába. Két nap alatt viszont rájöttem, hogy az az energia és testi stabilitás amit a diéta alatt megszereztem kezd elveszni....
Ekkor döntöttem úgy, hogy még jobban megreformálom az étrendem. Nem akartam visszatérni a szigorú, mindent megvonok diétához, ezért  kidolgoztam magamnak egy saját, ésszerű és fenntartható rendszert. Ennek első lépéseként minimalizáltam heti 1-2 alkalomra a húsfogyasztást és maximalizáltam a zöldség- és gyümölcsbevitelt.
Ehhez persze új receptekre is szükség volt, hiszen 15-20 kizárólag zöldséges fogáson kívül nem nagyon ismertem többet. Így elkezdtem bővíteni a repertoárt.

 Az első finomságot pedig tegnap este futás után el is készítettem, most pedig megosztom Veletek is!


   Mozzarellával sült paradicsom:

Hozzávalók:

4-5 szem paradicsom
2-3 mozzarella golyó
1 fél fej vöröshagyma
4 ek. olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
bazsalikom
kakukkfű
fehérbors

   A paradicsomot és a mozzarellát karikázzuk egy centi vastagra, majd rakjuk őket egymás után,  olívaolajjal vékonyan kikent tepsibe.
     A vörös- és a fokhagymát aprítsuk nagyon finomra, majd keverjük össze a 4 ek. olívaolajjal és a fűszerekkel. Ezzel a keverékkel locsoljuk meg a a sajtok és a paradicsomok tetejét, majd tegyük sütőbe és közepes lángon, ízlés szerint 2-4 percig süssük. Azért írom, hogy ízlés szerint, mert tapasztalatom szerint mindenki más állagúnak szereti a sült paradicsomot. Ezért a sütési időt már mindenki maga dönti el.


   Ha kész vegyük ki a sütőből és azonnal tálaljuk!

Jó étvágyat hozzá!