Ugrás a fő tartalomra

Beauty Blogger TAG

    Bár nem tartom a blogom beauty blognak, sokkal inkább az életmód kategóriába sorolnám, de úgy gondoltam, hogy jó ötlet lenne kitölteni a Beauty Blogger TAG- et.
A kérdéssor főleg csajos témákból áll, szépségápolásról, sminkről és frizuráról faggatja a kitöltésébe vágó bloggereket.

  Azt hiszem ez egy jó alkalom arra, hogy még jobban megismerjetek engem, valamint a szépségápolási nézeteimet és szokásaimat.









1. Eredetileg egyenes vagy göndör a hajad?

 Uhhhh. Hát ez egy jó kérdés. Amikor kimosom és megszárítom, teljesen, totálisan szögegyenes, akkor is, ha nem használok hozzá semmilyen egyenesítő szérumot. Aztán 2 nap múlva már fura kis hullámok keletkeznek benne, a vége elkezd kifelé kunkorodni, 4 nap múlva meg már egy óriás szörnyűséges katyvasz az egész ami se nem egyenes, se nem göndör, de nem is igazán hullámos. Leginkább rémes.......


2. A hajadat magadnak fested vagy fodrászhoz mész?

   Hát ha úgy vesszük, akkor fodrászhoz megyek. Nekem anyukám a fodrászom :P
Az első alkalomtól ő festi a hajam, én meg cserébe az övét.


3. Minden nap ugyanolyan a frizurád?

   Az esetek többségében kiengedve szeretem hordani a hajam, de ha az adott napi outfitemhez más illik akkor természetesen változtatok. A sportos ruhákhoz lófarok vagy fonott haj társul nálam, a beach és a keleties jellegű szettekhez pedig valamilyen konty. De az idő is sokat befolyásol a napi frizurámon. Szeles időben és forróságban például mindig összefogott hajjal járok.


4. A manikűrt-  pedikűrt magadnak készíted vagy szalonba jársz?

   A pedikűrt mindig magamnak csinálom.
Mostanában a manikűrt is én csinálom, de előtte nagyon hosszú ideig volt géllakkom, még előtte pedig évekig műkörmöm, amitől végül a Biovanne program miatt váltam meg. Viszont nagyon hiányzik, ezért napokban már elkezdtem keresni egy ügyes műkörmöst, aki végre visszaadhatja a karmaimat.







5. Milyen gyakran fested a körmöd?

   A lábamon kéthetente, mert ott szinte alig kopik, a kezemen viszont 2-3 naponta, mivel nem bír többet egyik lakk se a rendszeres házimunka mellett.


6.  Csak nyáron vagy télen is fested a lábkörmeidet?

  Szerintem az igazi nő minden évszakban igényes és odafigyel minden porcikájára. Bár lehet, hogy télen nem látszik a lábkörme, de kell a tudat, hogy az is rendben van.
Szóval igen, télen is festem a lábkörmeimet....


7. Mennyi ideig tart a sminkelés nálad?

  Ez alkalomtól függ. A hétköznapi sminkem 20- 30 perc alatt készül el, de egy alkalmi vagy bulisminkkel 40-45 percig is elbíbelődök, csak hogy tökéletes legyen.


8. Mit sminkelsz először? Az arcodat vagy a szemedet?

   Először mindig felviszek az arcomra egy kis primert vagy hidratálót és aztán a szemfestéssel kezdek.


9. Gyűjtöd a sminktermékeket vagy csak akkor veszel valamit, ha szükséges?

    Pár évvel ezelőtt még mindent felhalmoztam, csak mert megtetszett a csomagolása vagy az illata vagy mert nagyon, de nagyon akciós volt, de ma már igyekszem csak olyasmit venni, amire tényleg szükségem van.
Persze azért most is előfordul néha, hogy elcsábulok......


10.  Milyen gyakran használsz műszempillát?

  Nem olyan gyakran, mint szeretnék.....
Régebben folyamatosan volt műszempillám, de a blog miatt le kellett tennem róla, mert egy -egy nagyobb smink elkészítésénél kifejezetten hátránynak ítéltem meg.
Ma már inkább csak itthon felragasztható soros vagy ritkábban tincses pillákat használok, de ezeket is csak alkalmanként.






11. Teljes arcsminket készítesz minden nap?

   Jellemzően igen, kivéve akkor, amikor az arcom nagyon szépen le van barnulva vagy iszonyatos hőség van.


12.  Akkor is van rajtad smink, ha egyedül vagy otthon vagy ha a családoddal vagy?

   Igen, igen, igen.....


13.  Elhagynád a házat smink nélkül?

   Soha. Még ha nagyon nincs időm és csak a sarki boltba kell kimennem, akkor is feldobok egy kis alapozót és szempillaspirált.


14.  Mennyi "high end" terméked van?

  Mostanában már egyre több. Úgy gondolom, hogy megéri spórolni ezekre a termékekre, mert majdnem mind nagyon jó és úgy gondolom, hogy inkább legyen pl.: 1 szuper high end arckrémem, mint 10 olcsó ami feleannyira se jó.
Ezzel a gondolkodásmóddal hosszútávon a pénztárcánkat is kímélni tudjuk.


15.  Esténként eldöntöd, hogy mit veszel fel másnap?

   Nem. Erre ott a kis jegyzetem, amiről már írtam Nektek egy bejegyzésemben.


16.  Milyen gyakran váltogatod a táskáidat?

   Nagyon gyakran. Kb. 30 táskám van és odafigyelek rá, hogy egyiket se hanyagoljam el nagyon.



17. Mikor kelsz fel és mikor fekszel le?

   Általában 9 körül kelek és éjfél felé fekszem le. Ha viszont otthon vagyok Nyíregyházán, akkor 10 körül már alszom és reggel 8-kor ébresztőóra nélkül kelek. Hát ennyit számít az otthoni friss levegő....


18. Milyen gyakran sportolsz?

   Minden egyes nap. De szerintem ezt Ti is tudjátok, hisz állandóan pakolgatom fel a futós, jógázós vagy súlyzózós képeket mindenhová.
Nagyon fontosnak tartom a sportot, hiszen ez az egészséges test, elme és a hosszú, boldog élet alapja.







19. Bal vagy jobbkezes vagy?

    Bal kézzel írok és bal kézzel kanalazom a levest is, ezen kívül viszont minden mást jobb kézzel csinálok.


20.  Milyen magas vagy?

   165 centi és tökéletesen elégedett vagyok ezzel a magassággal.


21. Beszélsz idegen nyelveket?

  Németül beszélek és most kezdek barátkozni az angollal.


22. Vannak háziállataid?

   Sajnos már nincsenek. Ebben az éveben röviddel egymás után vesztettük el az ékszertekiket és a kutyulinkat is. Azt hiszem egy daradog most nem is szeretnénk semmilyen állatot....


23. Milyen gyakran vagy Bloggeren?

   Egy héten úgy 5-6x


24.  Olvasol kommenteket a blogokon?

   Persze! Minden engem érdeklő témában írt blogbejegyzésnek elolvasom a kommentjeit, mert fontosnak tartom, hogy naprakész legyek és tudjam, hogy hogy vélekedtek a világ dolgairól.
Amit viszont észrevettem és nagyon sajnálok, hogy még mindig nem kommentelnek eleget az emberek. Egyszerűbb a lájk jelre kattintani...
De ÉBRESZTŐ Csajok! Mi bloggerek igenis kíváncsiak vagyunk a véleményetekre és az észrevételeitekre. Ha valamivel kapcsolatban van mondanivalótok ne rejtsétek véka alá. Tessék kommentálni, ne legyen erősebb a lustaság!


25. Listát írsz azokról a termékekről, amiket más blogon látsz és meg akarod venni?

   Nekem majdnem mindenre van egy listám, de erre pont nincs. Úgy veszem észre, hogy a mostani beauty bloggerek mindig a legnagyobb újdonságokról zengenek ódát, csak hogy belopják magukat a gyártó szívébe.
Én inkább a saját fejem után megyek. Ha látok valamit egy boltban ami megtetszik valamiért azt megveszem. Mindegy, hogy a legtrendibb slágertermék e vagy egy kevésbé ismert márka új terméke, a lényeg, hogy hatásos legyen és viszonylag elérhető.


26.  Hogy jött a blogod neve?

   Részben a páromtól jött az ötlet, ő ugyanis mindig a kis Barbie babájának tart, innen jött a Barbie. Aztán továbbgondoltuk: A Barbie baba olyan tökéletes, de úgy egyszerű, ha nem kell megküzdened a mindennapi gondokkal. A mai nőnek viszont egyszerre kell gyereket nevelnie, karriert építenie, háziasszonynak, mesterszakácsnak, lakberendezőnek, takarítónőnek lennie és ezen felül nem árt, hogyha még divatos, szexi és ápolt is. Na ez nem kis feladat. De nem is lehetetlen, ha birtokában vagyunk sok- sok könnyebbséget hozó trükknek.
Ezeket a trükköket osztom meg a blogon és ezeket alkalmazva igazi tökéletes nők, Premium Barbie-k lehetünk.
Hát innen a név.


27.  Milyen kamerát használsz?

  Nikon D3100


28. Milyen gyakran takarítod ki a házat?

   Amilyen gyakran csak szükséges.


29. Mi a kedvenc színed?

   Fekete, fehér, bézs, rózsaszín, menta, a kék minden árnyalata,  ezüst, arany, piros.....   A világ tele van szebbnél szebb színekkel!


30. Káromkodsz?

   Néha kiszalad egy -egy ronda szó a számon, mint mindenkinek. Olyankor utálom is magam érte....


31. Mit csinálsz a mai nap hátralévő részében?

   Mosogatni fogok és rendet rakni, aztán meditálni és futni. Az estét pedig a szerelmemmel töltöm, mert ma van a szülinapja! :)






  Hát ennyi lett volna a Beuty TAG! Remélem hasznosnak találtátok és sikerült belőle egy kicsit jobban megismerni a szépségről vallott nézeteimet!



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü