Ugrás a fő tartalomra

A görögdinnyéről

   Egy régebbi facebook posztban már említettem, hogy mennyire jól ápolja és hidratálja a bőrünket az, ha görögdinnyével áttöröljük, majd langyos vízzel leöblítjük. De a görögdinnye nem csak a bőrünknek tesz jót, hanem testünk minden porcikájának.
Ha követitek a facebook oldalt tudjátok, hogy jelenleg éppen egy lúgosító diétát csinálok végig, amelynek köszönhetően elvileg megszabadulhatok a pánikbetegség maradék tüneteitől is. Ennek egyik fő eleme a hatalmas mennyiségű dinnyefogyasztás, mivel ez a finomság az egyik legjobb lúgosító. Egy órával azután, hogy leért a pocinkba már jelentősen csökkenti is a savszintet.
Szóval nekem ez lesz az elkövetkező hetekben a fő táplálékom.






   Bár a görögdinnye 90%-ban víz mégis nagyon jó vitamin- és ásványianyag-forrás. B6, C és E vitamint illetve folsavat, vasat, káliumot, és mangánt is tartalmaz. Ezeknek köszönhetően a dinnye  biztosíthatja az egészséges keringést, a kötőszövetek rugalmasságát, élénkíti a pajzsmirigy működést, szépíti a bőrt, a hajat és a körmöket ráadásul segíti a zsírégetést is.
Hát kell ennél több indok arra, hogy minden nap együnk belőle?


   Magas víztartalmának köszönhetően szinte "átfolyik" a szervezetünkön, ezáltal tisztítja a vesét és a beleket. Segít kijuttatni a szervezetből a koleszterint, így nagyon fontos szerepet játszik a szív és érrendszeri megbetegedések megelőzésében.
Jó ötlet, ha az ember, amíg még tart a szezon heti 1x beiktat egy tehermentesítő napot az étrendjébe. Ilyenkor kb. 1,5- 5 kg dinnyét elosztunk 5 egyenlő részre és ezt esszük a napi 5 étkezés alkalmával. Ezzel hozzájárulunk testünk megtisztulásához, könnyebbnek és energikusabbnak fogjuk érezni magunkat.





   Amit viszont még mindig kevesen tudnak a dinnyéről az az, hogy a magja is egy igazi csodaszer. A keleti országokban például ugyanúgy zsákokban árulják, mint a napraforgómagot vagy a pisztáciát.
Ha evéskor kiszedjük a magokat, megszárítjuk, majd kávédarálóban ledaráljuk kész is bélféregűző házi szer. 2-3x igyunk belőle naponta, 1 evőkanál szárított maghoz 1dl rizstejet adva.

 E mellett pedig számos finomságot készíthetünk belőle. Turmixot, jégkását, levest vagy jégkrémet.
Érdemes figyelni a blogot, mert hamarosan hozok is Nektek pár isteni dinnyés receptet!




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld ne...

Százhalombattai kalandozások

    Csapadékos napok után, amikor a talaj nem alkalmas erdei túrázásra, mindig valami városi látnivalót keresünk.  Meghatározzuk a távolságot, hogy maximum milyen messzire van kedvünk elmenni és szorgosan elkezdjük böngészni a térképet, aztán a kiválasztjuk a legtöbb érdekességet kínáló települést.  Így esett a választásunk következő úticélként Százhalombattára. Ez a relatív fiatal kis város Budapesttől 27 kilométerre, délre fekszik.  Jól megközelíthető autópályán és autóúton is.     Százhalombatta és környéke a bronzkor óta lakott, bővelkedik régészeti feltárásokban és kincsekben, melyeket a város a mai napig lelkiismeretesen ápol és büszkén meg is mutat a világnak.    A százhalom előtag a település határában húzódó halomsírokra utal, melyeket ma is meg lehet tekinteni a régészeti parkban.  De még mielőtt ide eljutnánk, érdemes megállni a gyönyörűen felújított főtéren, ahol a Makovecz Imre által tervezett Szent István Templom magas...

Mr. Kumpir végre Magyarországon!

   Számos európai nagyváros után végre Magyarországon is megnyitotta kapuit a Mr. Kumpir.   A török étteremlánc a Westend City Centerben nyitotta meg első üzletét, ami rövid idő alatt hatalmas népszerűségre tett szert. kép forrása: www.facebook.com/pages/Debreczeni-Zita-Fan-Club/317404023728?fref=ts  Nekem is volt szerencsém ellátogatni oda a Szerelmemmel.       A kumpir lényege, hogy egy hatalmas héjában sült burgonyát kettévágnak a belsejét pedig összekeverik egy kis vajjal és sajttal. Ettől nagyon finom krémes lesz. Ezek után pedig tetszés szerint választhatunk bele a feltétekből, például virsli karikákat, kukoricát,csirkehúst, paradicsomot, paprikát, babot, valamint kérhetünk rá különböző önteteket  vagy akár francia salátát is.    Nagyon laktató, az adagok pedig óriásiak. Én személy szerint nem is bírtam az egészet megenni.    Az árait tekintve maga a kumpir nem túl olcsó, de kárpótolhat minke...