Az előző bejegyzésem ígértéhez híven Katt ide az előzményhez!, hoztam nektek egy isteni és könnyen elkészíthető medvehagymás receptet.
Tehát lássuk is, hogy hogyan készül a rozmaringos sült csirkecomb medvehagymás vegyes salátával.
Hozzávalók:
csirkecomb
só, bors, őrölt rozmaring
4-5 szem közepes burgonya
tetszés szerinti salátakeverék
valamilyen sajt
1 csokor medvehagyma
1 nagy natúr joghurt
tetszés szerinti zöldségek
egy kis olívaolaj
Előveszünk egy nagy tepsit, teszünk bele egy kis olajat, majd elrendezzük benne a csirkecombokat. Bőségesen megszórjuk őket sóval, borssal és rozmaringgal. Ezután melléjük rakjuk a meghámozott egész burgonyákat. Egy pohár vizet öntünk az egész alá, majd alufóliával lefedjük és nagyjából 30 percig közepes lángon pároljuk.
Eközben egy tálba öntjük a salátakeveréket, hozzáadjuk az felkockázott tetszés szerinti zöldségeket és a sajtot, valamint az apróra vágott medvehagyma felét. Ezután meglocsoljuk egy kicsit olívaolajjal, majd a hűtőbe tesszük állni.
A joghurtot egy tálba öntjük, enyhén sózzuk, és hozzáadjuk a nagyon(!) apróra vágott medvehagyma másik felét és ezt is a hűtőbe tesszük.
Megnézzük, hogy hogy állnak a combok. Ha elég puhák már, akkor levesszük a fóliát és megpirítjuk őket néhány perc alatt. (Én legalább 10 percig szoktam, mert azt szeretem ha nagyon nagyon ropogós a csirke bőre)
Tálaláskor a salátára öntjük a joghurtos dresszinget.
Jó étvágyat hozzá!
Tehát lássuk is, hogy hogyan készül a rozmaringos sült csirkecomb medvehagymás vegyes salátával.
Hozzávalók:
csirkecomb
só, bors, őrölt rozmaring
4-5 szem közepes burgonya
tetszés szerinti salátakeverék
valamilyen sajt
1 csokor medvehagyma
1 nagy natúr joghurt
tetszés szerinti zöldségek
egy kis olívaolaj
Előveszünk egy nagy tepsit, teszünk bele egy kis olajat, majd elrendezzük benne a csirkecombokat. Bőségesen megszórjuk őket sóval, borssal és rozmaringgal. Ezután melléjük rakjuk a meghámozott egész burgonyákat. Egy pohár vizet öntünk az egész alá, majd alufóliával lefedjük és nagyjából 30 percig közepes lángon pároljuk.
Eközben egy tálba öntjük a salátakeveréket, hozzáadjuk az felkockázott tetszés szerinti zöldségeket és a sajtot, valamint az apróra vágott medvehagyma felét. Ezután meglocsoljuk egy kicsit olívaolajjal, majd a hűtőbe tesszük állni.
A joghurtot egy tálba öntjük, enyhén sózzuk, és hozzáadjuk a nagyon(!) apróra vágott medvehagyma másik felét és ezt is a hűtőbe tesszük.
Megnézzük, hogy hogy állnak a combok. Ha elég puhák már, akkor levesszük a fóliát és megpirítjuk őket néhány perc alatt. (Én legalább 10 percig szoktam, mert azt szeretem ha nagyon nagyon ropogós a csirke bőre)
Tálaláskor a salátára öntjük a joghurtos dresszinget.
Jó étvágyat hozzá!