2014. március 28., péntek

Rozmaringos sült csirkecomb medvehagymás vegyes salátával

    Az előző bejegyzésem ígértéhez híven   Katt ide az előzményhez!, hoztam nektek egy isteni és könnyen elkészíthető medvehagymás receptet.
Tehát lássuk is, hogy hogyan készül a rozmaringos sült csirkecomb medvehagymás vegyes salátával.




Hozzávalók:
     csirkecomb
     só, bors, őrölt rozmaring
     4-5 szem közepes burgonya
     tetszés szerinti salátakeverék
     valamilyen sajt
     1 csokor medvehagyma
     1 nagy natúr joghurt
     tetszés szerinti zöldségek
     egy kis olívaolaj


   Előveszünk egy nagy tepsit, teszünk bele egy kis olajat, majd elrendezzük benne a csirkecombokat. Bőségesen megszórjuk őket sóval, borssal és rozmaringgal. Ezután melléjük rakjuk a meghámozott egész burgonyákat. Egy pohár vizet öntünk az egész alá, majd alufóliával lefedjük és nagyjából 30 percig közepes lángon pároljuk.
   Eközben egy tálba öntjük a salátakeveréket, hozzáadjuk az felkockázott tetszés szerinti zöldségeket és a sajtot, valamint az apróra vágott medvehagyma felét. Ezután meglocsoljuk egy kicsit  olívaolajjal, majd a hűtőbe tesszük állni.




   A joghurtot egy tálba öntjük, enyhén sózzuk, és hozzáadjuk a nagyon(!) apróra vágott medvehagyma másik felét és ezt is a hűtőbe tesszük.
   Megnézzük, hogy hogy állnak a combok. Ha elég puhák már, akkor levesszük a fóliát és megpirítjuk őket néhány perc alatt. (Én legalább 10 percig szoktam, mert azt szeretem ha nagyon nagyon ropogós a csirke bőre)



Tálaláskor a salátára öntjük a joghurtos dresszinget.




Jó étvágyat hozzá!