Ugrás a fő tartalomra

Jóga kezdőknek 2.rész

    Az első rész sikere után katt ide az előzményhez!, itt a következő 5 ászana és szempontjaik! Vágjunk is bele!

Macska

  Ez az egyik legismertebb és legkedveltebb póz a jógában. Ha azt akarod, hogy jól induljon a napod, felkelés után végezd el néhányszor, ezt a homorító, domborító gyakorlatot.

A kezeink legyenek egyvonalban a térdekkel. Kiindulóhelyzetben a hát egyenes, majd kilégzéssel kezdünk. Belégzéskor homorítunk, a has közelítsen a talaj irányába. Kilégzéskor pedig domborítunk.  A mozgás a medencétől induljon és csigolyáról csigolyára haladjon felfelé. A fej mozdul utoljára.Híd

  A kezdők először emeljék fel többször a csípőjüket rövidebb ideig és csak ez után tartózkodjanak több időt a pózban. A térdek között legyen csípőszélességű távolság.  Aki tudja, alul összekulcsolhatja  a kezeit. De a vállakat ne húzzuk össze. 
Lefelé néző kutya

   Itt a lábak szintén kis terpeszben vannak. A hátat igyekezzünk lefelé, a talaj irányába nyomni és figyeljünk rá, hogy egyenes is legyen. A sarkakat is igyekezzünk minél jobban a földre szorítani.
   Nekem ez az egyik kedvenc gyakorlatom, mert nagyon hamar és látványosan javítja a tartást.Dandasana

  Ez az első és legegyszerűbb ülő ászana. a legtöbb ülő gyakorlatnak ez a kiindulója. A hát egyenes és a fejünk búbjával folyamatosan felfelé nyújtózkodunk. A lábfejek visszafeszített helyzetben vannak.
Eleinte érdemes fal mellett végezni.Sas tartás

   Ez egy haladó pozíció. A dupla csavarás miatt mind a két agyféltekét megmozgatja. Nagyfokú koncentrációt igényel, így sok gyakorlás kell hozzá, valamint elménk teljes kiürítése. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e