Ugrás a fő tartalomra

A pánikbetegségről

   A pánikbetegség napjainkban már szinte népbetegségnek számít.  Élete során minden 10. ember él át valamilyen formában pánikrohamot. Van aki könnyen túlteszi magát rajta, de van aki beleesik ebbe a csapdába és van, hogy élete végéig nem tud megszabadulni tőle.
   Csak kevesen tudják, hogy én is ebben szenvedek, közel 8 hónapja. Ezért is kezdetem például a blogba. Mindenképpen kellett valami, ami eltereli a figyelmem, különben csak naphosszat ültem volna és rettegtem volna attól, hogy mikor jön megint rám egy pánikroham.
Főleg a sok stressz az aminek köszönhetően ide juthat egy ember. Nálam az elkeseredettség is szerepet játszott. 2 éve költöztem Budapestre, azóta küzdök a beilleszkedéssel és azzal, hogy sikerüljön barátokat szereznem. De valahogy nem megy. Eleinte nyitottan álltam az emberekhez, majd a sok sok elutasítás után egyre magasabb falakat kezdtem magam köré építeni és egyre magányosabbnak éreztem magam.
Valahogy így jutottam el az első komoly pánikrohamomig. Először nem is volt egyértelmű, hogy mi is a bajom. Egyszerű refruxal kezeltek, mert a tüneteim olyanok voltak. Aztán szép lassan elkezdett letisztulni, hogy valójában mi is a bajom.
A pánikbetegségre nincs gyógyszer amit ha beveszel, már jobban is leszel. Szedhet rá az ember nyugtatókat vagy másféle gyógyszereket,de nem szokták ajánlani, mert azt mondják az orvosok, hogy ha egyszer elkezdesz rá vmit szedni, akkor azt életed végéig szedned kell, különben attól fogsz félni, hogy mi lesz ha nem veszem be.....

  Én egyéb gyógymódokat próbáltam inkább keresni. Eleinte gyógynövényes nyugtatókat szedtem, nem túl sok sikerrel. Addigra ugyanis már túl sok volt bennem a felgyűlt feszültség. Alig mertem kimenni az utcára, mert attól féltem, hogy ismét rosszul leszek.
Ekkor felfigyeltem arra, hogy ha olyasmit csinálok ami 100%-ban lefoglalja az agyam, akkor megszűnik a félelmem. Így kezdtem el többet sportolni (főleg a jóga és a bicajozás segít), barkácsolni, kötni és blogot írni. Amíg ezekkel foglalkoztam addig nem volt semmi bajom. De természetesen ez csak ideiglenes megoldás. Később, hála a párom kis kutatómunkájának, rájöttünk, hogy a B vitaminok segíthetnek a bajaimon. Korábban szedtem mindenféle multivitamint, béres cseppet, de nem használtak.
Most B komplex vitamint és folsavat szedek amitől nagy léptekben elkezdett javulni az állapotom, szóval mostmár bizakodó vagyok.

 Ám a többi tevékenységgel sem  hagytam fel, hiszen még korántsem vagyok tünetmentes. Sok időnek kell eltelnie amíg végre kilábalok belőle.
Ezt a cikket főleg a sorstársaimnak küldöm, hogy lássák, hogy nem szabad feladni, mert van kiút!

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü