Ugrás a fő tartalomra

5 legegyszerűbb halloween jelmez

    A halloween talán az egyik legtöbb indulatot kiváltó ünnep hazánkban. Van aki imádja,van aki pedig egyenesen felháborítónak és magyartalannak tartja.
Az ellenlábasok viszont nem is tévedhetnének nagyobbat, hisz ha a károgás helyett alaposabban utánanéznének tudhatnák, hogy ha a halloween, mint ünnep nem is, de a tökfaragás nagyon is magyar szokás. Az első erről szóló történet egészen Salamon király idejébe nyúlik vissza. Erről a pénteki bejegyzésemben bővebben is olvashattok majd, amikor is képzeletben körbeutazzuk a világot és megnézzük hogyan ünneplik más országokban Mindenszentek ünnepét.

   De térjünk is rá a mai témára és nézzük meg, hogy mi az az 5 nagyon egyszerű halloween jelmez amit a meglévő ruháinkból is össze tudunk rakni.
Mivel tudom, hogy sokan mennek szórakozóhelyekre ilyenkor, így szándékosan kihagytam a sorból a nagy sminkeket igénylő változatokat, hisz egy fülledt bárban, főleg ha még táncolunk is nem túl praktikus választás.




  • 1. Boszorkány

Klasszikus halloween figura a boszorkány, amihez csak egy kalapra kell beruháznunk. Minden más megtalálható hozzá a szekrényünkben: egy fekete felső és egy fekete nadrág. Esetleg még felkaphatjuk a seprűnket is a takarítószekrényből és akkor már taxit sem kell hívni ...
  • 2. Fekete macska

Gyakorlatilag ugyanaz kell hozzá, mint a boszihoz: fekete felső és nadrág vagy pedig egy fekete overall. 
Ennél a jelmeznél is csak pár száz forint kiadással kell számolnunk, hogy megvegyük a legtöbb helyen szettben kapható cicafület és farkat. 
Utolsó simításként egy fekete tussal rajzoljunk pár szál aranyos kis bajuszt az arcunkra és egy nózit is.
Aki dögösebbre akarja venni a figurát annak pedig jöhet a füstös smink és egy fekete magassarkú.

  • 3. Leopárd

Maradunk a fekete nadrágnál, de itt már választhatunk leopárdmintás felsőt hozzá. A hajunkat tupírozhatjuk kicsit bozontos hatásúra vagy épp ellenkezőleg, teljesen le is simíthatjuk. Attól függ, hogy kinek milyen leopárd karakter jelenik meg a fejében. 
A smink lehet kicsit bevállalósabb, leopárdmintás vagy sima barna, vadmacskás tusvonallal. A nóziról és a bajuszról se feledkezzünk meg!
A beruházás itt is csekély, csak a fület és farkat tartalmazó szettet kell beszerezni és már indulhat is a buli!
  • 4. Harley Quinn

Az Öngyilkos osztag egyik legnépszerűbb szereplője Harley Quinn, aki szinte minden sminkeléssel picit is foglalkozó nőt megihletett már. Tele van az instagram az általa inspirált sminkekkel, így aki erre a karakterre teszi le a voksát idén halloweenkor annak lesz miből válogatnia. 
Ruha terén sem muszáj karakter hűnek lenni, elég ha viseled a jellegzetes színeket. Én annyi fele Harley Quinn jelmezt láttam már, és mindegyik szuper volt, szóval lehetünk nyugodtan kreatívak. Ha megvannak a színek és a 2 copf tutira mindenki tudni fogja kinek öltöztünk.
  • 5. Wednesday

Egyik kedvenc filmem az Addams Family ami egyébként dúskál az egyszerű halloween jelmez ötletekben, hisz Morticia, férfiaknak pedig akár Fester és Gomez öltözéke is könnyen elővarázsolható bárki szekrényéből. De itt van a "bájos" kis Wednesday is, akinek a karakteréhez csak egy fehér ing, egy fekete ruha és két cuki copf szükséges. Egy világos púderrel tegyük kicsi sápadtabbá az arcunk és akkor már csak arra kell figyelni, hogy egész este egy perce se mosolyodjunk el...



   Ha pedig egyik ajánlott jelmezötlet sem tetszett akkor csak vedd fel a leghétköznapibb ruhád és menj abban. Mert ugye a sorozatgyilkosok ugyanúgy néznek ki, mint bárki más - Wednesday is megmondta...






Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü

Őszi körmök

   Az őszi szezon idén az erőteljes színektől lesz "hangos". A ruhadivathoz hasonlóan a hagyományos barnás, sárgás színek a háttérbe szorulnak és helyükre vidám árnyalatok kerülnek.    A szürke egy semleges szín, ami jól passzol szinte mindenhez. Idén választhatod akár sötét, akár világos árnyalatait. kép forrása: www.facebook.com/nailartcommunity kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    Kék, kék mindenhol. Egyértelmű kék uralom van a divatban, ruha, kiegészítő és természetesen köröm téren is. Ám míg az előbbieknél a türkiz az abszolút befutó, addig a körmöknél a Royal Blue, azaz a királykék a fő szín. kép forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts Ettől függetlenül  minden árnyalat divatosnak számít, ami visszaidézi nekünk egy kicsit a nyári ég kékjét vagy a gyönyörű tengert. képek forrása: https://www.facebook.com/FashionIsMyDrug?fref=ts    A zöld nem tartozik a kedven színeim közé úgy általánosságban,