Ugrás a fő tartalomra

4 dolog ami meghittséget visz az őszi estékbe

   Egy szavunk sem lehet, hisz kellemes, napsütéses időt hozott az október. Nem igazán volt szükség még a téli kabátra, talán csak egyszer-egyszer reggelente. Mégis, esténként, mikor a szürkület beáll megjelenik a levegőben az, amit én csak tél illatnak nevezek. A hűvös levegő és a kéményekből fölszálló enyhe "fűtés illat" kellemes elegye, ami nekem azonnal a meleg kandallókat és a meghitt estéket juttatja az eszembe. 
   Szeretem ezt az időszakot, mert általa melegség költözik az otthonokba. A nyár izgatott vibrálása már tovaszállt és szép lassan átveszi a helyét az összebújás, a kellemes lazítás és a nyugalom időszaka.
Mutatok 4 dolgot, amit vétek lenne kihagyni ezekből az estékből


  • 1. Fények

   Ideje magunk mögött hagyni az erős lámpák fényét és valami lágy felé fordulni. A csillogó fényfüzérek, gyertyák és lampionok különleges hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. Valami isteni nyugalom árasztja el tőlük előszór a helységet, majd a lelkünket is. Így garantált a kellemes este és a jó alvás is.







  • 2. Finomságok

   Egy különleges tea vagy forró csoki, esetleg egy pohár jó bor vagy valami nasi szintén nagyban javítja az esti közérzetünket. Rágcsálhatunk popcornt a kedvenc sorozatunk közben vagy süthetünk gesztenyét, esetleg sütőtököt. Amihez csak kedvünk van. 
Viszont csak mértekkel a nasikkal! Ha nagyon teleesszük magunkat velük oda a pihentető alvás!






  • 3. Illatok

   Megfigyeltem, hogy amint beáll az ősz sokkal jobban vágyom az illatokra. Szeptember elején rendszerint már előkerülnek a dobozomból az illatgyertyák, illóolajak és a különböző illatosítók. De sokszor a süti- vagy a sütőtök sütés mellett is az varázslatos illatok miatt döntök. Annyira jól esnek a lelkemnek!





  • 4. Meleg zoknik

Gondold csak végig...
Kint már szürkül. Te felkapcsolod a hangulatos kis fényeidet, beteszel a sütőbe egy adag finom, fűszeres sütőtököt. Míg elkészül veszel egy meleg fürdőt, majd a puha zoknikba bújtatott lábaiddal elsétálsz a sütőig, tálalod a nasit, bebújsz vele a takaró alá. Szétnézel. A lakás meleg fényekben úszik, mindent betölt a fűszeres tök illata. Elégedett vagy....
Kell ennél idillibb kép?






   Ne tekintsünk sötét börtönként az őszi estékre. Inkább legyenek kis rituálék, amikkel megszabadulhatunk a mindennapi stressztől és melegséget költöztethetünk a szívünkbe.




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

TESZT: Lenor Parfume des Secrets öblítők

  Imádom a nyarat. Az egyik kedvenc évszakom volt mindig, de ez a mostanában berobbanó 36 fok már nekem sem okoz örömet. 1- 2 ilyen nap még csak-csak elviselhető, de 3-4 esetleg 5 már embert próbáló. Feszültté válok tőle, fáradttá és motiválatlanná. De az évek során megtanultam, hogy mindennek megvan a jó oldala. Még ennek a hőségnek is. Mégpedig az, hogy ilyenkor gőzerővel lehet mosni, mert még a legvastagabb cuccok is fél nap alatt megszáradnak. Így én a nyarat évek óta egy Mosó Masa évszaknak tekintem. Mindent kiszedek a szekrényekből és átmosom őket. A vastag télikabátokat, a párnákat, a ritkán mozgatott vendégtakarókat..... mindent, hogy aztán friss illattal feltöltve kerülhessenek vissza a helyükre. Ilyenkor aztán még fontosabbá válik az is, hogy milyen öblítőt használok. Nincs fix kedvencem, mindig szeretem váltogatni az illatokat attól függően, hogy épp milyen kedvem van. A  májusi újdonságokban olvashattátok, hogy a Lenor új parfümkollekcióval rukkolt elő, én most e