2019. október 14., hétfő

4 dolog ami meghittséget visz az őszi estékbe

   Egy szavunk sem lehet, hisz kellemes, napsütéses időt hozott az október. Nem igazán volt szükség még a téli kabátra, talán csak egyszer-egyszer reggelente. Mégis, esténként, mikor a szürkület beáll megjelenik a levegőben az, amit én csak tél illatnak nevezek. A hűvös levegő és a kéményekből fölszálló enyhe "fűtés illat" kellemes elegye, ami nekem azonnal a meleg kandallókat és a meghitt estéket juttatja az eszembe. 
   Szeretem ezt az időszakot, mert általa melegség költözik az otthonokba. A nyár izgatott vibrálása már tovaszállt és szép lassan átveszi a helyét az összebújás, a kellemes lazítás és a nyugalom időszaka.
Mutatok 4 dolgot, amit vétek lenne kihagyni ezekből az estékből


  • 1. Fények

   Ideje magunk mögött hagyni az erős lámpák fényét és valami lágy felé fordulni. A csillogó fényfüzérek, gyertyák és lampionok különleges hangulatot kölcsönöznek a lakásnak. Valami isteni nyugalom árasztja el tőlük előszór a helységet, majd a lelkünket is. Így garantált a kellemes este és a jó alvás is.  • 2. Finomságok

   Egy különleges tea vagy forró csoki, esetleg egy pohár jó bor vagy valami nasi szintén nagyban javítja az esti közérzetünket. Rágcsálhatunk popcornt a kedvenc sorozatunk közben vagy süthetünk gesztenyét, esetleg sütőtököt. Amihez csak kedvünk van. 
Viszont csak mértekkel a nasikkal! Ha nagyon teleesszük magunkat velük oda a pihentető alvás!


  • 3. Illatok

   Megfigyeltem, hogy amint beáll az ősz sokkal jobban vágyom az illatokra. Szeptember elején rendszerint már előkerülnek a dobozomból az illatgyertyák, illóolajak és a különböző illatosítók. De sokszor a süti- vagy a sütőtök sütés mellett is az varázslatos illatok miatt döntök. Annyira jól esnek a lelkemnek!

  • 4. Meleg zoknik

Gondold csak végig...
Kint már szürkül. Te felkapcsolod a hangulatos kis fényeidet, beteszel a sütőbe egy adag finom, fűszeres sütőtököt. Míg elkészül veszel egy meleg fürdőt, majd a puha zoknikba bújtatott lábaiddal elsétálsz a sütőig, tálalod a nasit, bebújsz vele a takaró alá. Szétnézel. A lakás meleg fényekben úszik, mindent betölt a fűszeres tök illata. Elégedett vagy....
Kell ennél idillibb kép?


   Ne tekintsünk sötét börtönként az őszi estékre. Inkább legyenek kis rituálék, amikkel megszabadulhatunk a mindennapi stressztől és melegséget költöztethetünk a szívünkbe.