Ugrás a fő tartalomra

5 kedvenc Ziaja arcmaszkom

     Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem szinte minden évszakban új arcápolási rutinra van szükségem. A nyár a minimalizmus jegyében telik, alig 2-3 termékkel, azok is leginkább vizes alapúak. Télen használom a legtöbb dolgot, amikor a tápláláson van a hangsúly, tavasszal pedig a frissítő, vitaminfeltöltő krémek kerülnek előtérbe.
Ősszel a maszkok a kedvenceim, amikből akár heti 2-3 alkalommal is feldobok egyet. Kizárólagos kedvencem nincs, nagyon szeretek ugrálni a hatóanyagok és az illatok között, viszont márkák terén már megvannak a favoritok. Az egyik ilyen a Ziaja, akiknél rengeteg fajta igen kedvező árú és igen hatékony maszkból válogathatunk.
Ma az én 5 személyes kedvencemet szeretném megmutatni nektek.




  • 1. Regeneráló arcmaszk barna agyaggal

Az agyag jótékony hatásait már az ókori egyiptomiak és görögök is ismerték, manapság pedig ennek a csodás anyagnak a kozmetikában és a gyógyászatban történő felhasználása reneszánszát éli. 
Leginkább fertőtlenítő, gyulladáscsökkentő, baktérium és vírusölő hatása teszi népszerűvé, de ha a bőrápolás szemszögéből nézzük más fontos tulajdonságokkal is bír: összehúzza a tág pórusokat, biztosítja a bőr rugalmasságát és a túlzott faggyútermelődésre is jó hatással van, így zsíros, pattanásos bőr kezelésében is jó társ lehet.
A maszk az agyag mellett tartalmaz még repceolajat, édes mandula fehérjét és E -vitamint is, szóval mindent ami feltöltheti a bőrünket egy szomorú, borongós nap után.





  • 2. Stresszoldó arcmaszk sárga agyaggal

A stressz nem csak a lelkünkben, az izmainkban és a közérzetünkben hagyhat nyomot, hanem a bőrünkön is. Hatására fáradt, fakó és megviselt állapotba kerülhet. Ilyenkor tesz jó szolgálatot ez a sárga agyagot tartalmazó arcmaszk, mely sok- sok vitamint tartalmaz, például kalciumot, vasat, magnéziumot, káliumot és foszfort, pluszban pedig nagy adag C- vitamint is. Ezek a fontos anyagok mind- mind hozzájárulnak ahhoz, hogy bőrünk élénkebb színű és üdébb legyen. 
Egy húzós hét után azt hiszem ez az arcmaszk a legjobb dolog ami tehetünk a bőrünkkel.





  • 3. Acai Berry arcmaszk

Az előzőhöz hasonlóan ez is egy üdítő, frissítő termék, mely kiválóan alkalmas az arcbőr éjszakai regenerálására. 
Ha nincs sok időd az esti arcápolásra, de szeretnél valamit tenni a bőrödért, akkor ez a megfelelő termék számodra. Fáradt esteken én is ezt választom, hisz nem egy klasszikus arcmaszk, hanem egy emulzió, amit csak fel kell kenni és megvárni amíg beszívódik. Nincs semmi fölösleges macera, mègis szuper a hatása. 
Extra tipp: ne hagyd ki a kényeztetésből a nyakadat sem!






  • 4. Tengeri alga arcmaszk

A gyógyító jód című könyv olvasása közben figyeltem fel az algákra. Ott kifejezetten magas jódtartalmuk miatt emlegették őket gyakran, mellyel számos súlyos betegség megelőzhető és kezelhető, de miután jobban utánaolvastam más könyvekben is, kiderült, hogy egy sor egyéb fontos vitamin is van benne és ennek köszönhetően megszámlálhatatlan jótékony hatással bír. 
Ha pedig belsőleg ilyen jót tesz, akkor valószínűleg külsőleg is. Így kattantam rá az algás maszkokra. 
Kellemes az illatuk, feltöltik és hidratálják a bőröm és kellemes tapintásúvá teszik. 






  • 5. Uborka- menta arcmaszk

Tudtátok, hogyha áttörlitek az arcotokat egy karika uborkával minden nap, akkor gyönyörű hidratált bőrt kaptok?
Ha viszont nincs kéznél mindig uborka, akkor jöhet a Ziaja arcmaszk, ami az uborka mellett illatos mentát is tartalmaz, mely finom hűsítő érzést ad a bőrnek és csökkenti az irritációt.
Ez az egyik arcmaszk azon kevesek közül amiket nyáron is szívesen használok, mert nem nehéz és a hűsítő érzés amit nyújt kifejezetten üdítő a forró nyári estéken.




+1 tipp: Ha az arcbőrünk már ragyog ezektől a szuper arcmaszkoktól, akkor ne feledkezzünk meg az ajkainkról sem, hiszen a hideg időben szükségük van az extra törődésre.
Próbáljátok ki a Ziaja ajakbalzsamjait is. Az olívást a könnyed illatok kedvelőinek ajánlom, a kakaóvajast pedig az édességimádóknak.

  A maszkok és az ajakbalzsamok is elérhetőek a Rossmann üzleteiben, plusz érdemes figyelni a facebook és az instagram oldalamat is, hiszen ott hamarosan meg nyerheti őket egy- egy szerencsés.




Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Alternatív illatok, avagy az elérhető luxus

   Kár is tagadni, mindenki vágyik valamilyen szinten a luxusra. Legtöbbünk előtt sokszor megjelenik az álomkép, melyben divatos ruhákban feszítünk egy drága nyaralóhelyen, vadiúj autóval furikázunk és életünket minőségi termékekkel töltjük meg.    Nos, azt gondolom, hogy ezeket az álmokat meg kell próbálni megvalósítani apró, pici lépésekben. Nem egy luxusautóra kell elkezdenünk gyűjtögetni, hanem első körben olyan kis dolgokat kell megváltoztatnunk és megvásárolnunk az életünkbe, amelyektől máris úgy érezzük, hogy közelebb kerültünk az álmainkhoz.    Legjobb ha először a környezetünkkel kezdünk. Egy selejtezés és rendrakás máris sokat dobhat lakásunk kinézetén és a közérzetünkön is, hiszen megválni pár régóta tartogatott, fölösleges darabtól igazán üdítő élmény tud lenni a lelkünknek. Aztán vegyük nyakunkba a várost és szerezzünk be pár ízléses és olcsó dekorációs elemet a régiek helyett.   Női dolgaink rendezése szintén nagy segítségünkre lehet álmaink megvaló

Egy sablon 4 ötlet

   Néha a legegyszerűbb dolgokból születnek a legnagyszerűbb ötletek. Például egy nyuszis sablonból is fantasztikus dekorációk készülhetnek, ha kreatívak vagyunk.

Hajfánk házilag

  Bár már tavaly hódító útjára indult a hajfánk, ám észrevételeim szerint csak most érte el a népszerűsége csúcsát.     Már szinte minden jelentősebb üzletben kapható, anyagától függően változó áron. Ám ki gondolná, hogy otthon is könnyen elkészíthető fillérekből.   Csak egy használaton kívüli tetszés szerinti színű zoknira és egy ollóra van szükségünk hozzá.     Az elkészítése pedig pofon egyszerű. Mindössze le kell vágnunk a zoknink orrát,  majd szorosan fel kell tekernünk a képen látható módon. És már kész is vagyunk! És most nézzük, hogy hogyan is kell használnunk. 2  féle mód van rá, kinek melyik az egyszerűbb. A kiindulási pont mindkettőnél ugyanaz, mégpedig a szoros lófarok.    Az elsőnél hajvégektől kezdve tekerjük fel fürtjeinket az imént elkészült fánkra,  majd  néhány csattal rögzítjük és máris kész az egyszerű és elegáns balerina konty. A második verziónál a lófarok tövéhez tesszük  a fánkot,    gondosan szétterítjü